Mam nadzieję, że jesteście już spokojni. Wiem, że polski jest trudny, więc to ona musi go dla mnie poprawić. Mam nadzieję, że w lipcu uda mi się poznać tu kilka osób.
Właśnie już w formie papierowej składać się wniosków nie da, tylko przyjmują wnioski w formie elektronicznej. Tak się dowiedzieliśmy w naszym PCPR w Rykach, więc tak mówię.
-- (mucha): @markus co ty wygadujesz za głupoty, możesz sobie iść do PCPR i złożyć wniosek w formie papierowej.
Może dlatego że oni i tak ten wniosek muszą wrzucić do systemu w obecności składającego, i może po prostu w niektórych PCPR-ach im się nie chce, dlatego tak mówią:)
Wkurzają mnie iphoniarze którzy szpanują iphonami i są bucami. Środowisko niewidomych gdzie w większości są jakieś dramy, geje którzy zamiast nawiązywać normalne relacje bawią się uczuciami, wymyślają jakieś poronione fetysze, spotykają się tylko na raz o ile wogule. Pisowcy też mnie irytują. Jak coś mi jeszcze wpadnie to dopiszę.
Wkurzają mnie ludzie, którym mówię na podstawie bogatego doświadczenia, że świat (zjawisko, przedmiot itp) działa w jakiś konkretny sposób, a ci z uporem godnym lepszej sprawy upierają się, że nie, wręcz przeciwnie, jest inaczej, niż sądziłam. Coprawda akurat TEJ MOJEJ sytuacji to oni akurat nie mieli, ale na podstawie kilku innych przykładów się wypowiadają. I w tej sytuacji albo trzeba palcem przykład naocznie pokazać, albo po prostu nie wdawać się w pyskówkę. Ba - jak pokażesz przykład, to będą robić wszystko, by nie przyznać się do błędu; nawet zwalą winę na latającego potwora spaghetti, który akurat im zapachniał nad głową, więc nie myśleli, jak powinni.
Znam to, znam. Każdy zawsze wie lepiej, nigdy nie posłuchają, a potem wychodzi na moje. Nie zawsze, ale jednak. Biorąc pod uwagę, że chodzi o moje życie lub moje sprawdzone sposoby na robienie czegoś, to potrafi wkurwić.
Wiadomości głosowe od najbliższych moich znajomych akceptuję, reszcie każę spadać na drzewo chyba, że robię im jakąś płatną usługę, to już ostatecznie przeboleję chociaż uwagę zwrócę. Rozumiem je też, gdy ktoś chce pokazać mi coś konkretnego. Najgorzej, jak głosowe posty / wiadomości nagrywają ludzie, którzy mają problem z wysłowieniem się albo mówią średnio zrozumiale. Ostatnio na Eltenie 1 użytkownik tak zaczął robić. Rozumiem, że ktoś może mieć problem z wymową, ale w takiej sytuacji rozsądnie jest użyć tekstu. Natomiast w tekście drażni mnie niechlujne pisanie bez interpunkcji. Ostatnio na Tyflosie była dyskusja, bo się 1 oburzył, że dlaczego się ludzie na niego irytują. :D Jak ktoś nie umie pisać, albo nie sprecyzuje w tytule czego chce, z czym ma problem itd, to olewam. Wychodzę zawsze z założenia: Szanuję rozmówcę, jeśli on mnie szanuje i nie nadwyręża mojego czasu.
Jeśli chodzi o głosówki, to mam podobnie jak Daszek, od najbliższych akceptuję nawet jakby to miały być 10 minutowe bez lania wody tylko ciekawie opowiedziane. Miałem raz taki przypadek, w sensie pozytywnym. Długa głosóka ale treściwa była. A jak nie chcę mi się słuchać to mam whispera, narzędzia tego typu coraz łatwiej są dostępne nawet dla osób mało technicznych.
Na Unigramie jest to dostępne pod tabem jak odtwarzasz głosówkę, pewnie też są do tego jakieś skróty jak sobie zainstalujesz wtyczkę Unigram Plus, ale tego nie jestem pewna -- (djsenter): O to to, plus brak możliwości przyśpieszenia, a na Telegramie takiej nie widzę.
Każdy uważa, że jego doświadczenie jest najbardziej prawdziwe.
-- (Julitka): Wkurzają mnie ludzie, którym mówię na podstawie bogatego doświadczenia, że świat (zjawisko, przedmiot itp) działa w jakiś konkretny sposób, a ci z uporem godnym lepszej sprawy upierają się, że nie, wręcz przeciwnie, jest inaczej, niż sądziłam. Coprawda akurat TEJ MOJEJ sytuacji to oni akurat nie mieli, ale na podstawie kilku innych przykładów się wypowiadają. I w tej sytuacji albo trzeba palcem przykład naocznie pokazać, albo po prostu nie wdawać się w pyskówkę. Ba - jak pokażesz przykład, to będą robić wszystko, by nie przyznać się do błędu; nawet zwalą winę na latającego potwora spaghetti, który akurat im zapachniał nad głową, więc nie myśleli, jak powinni.
Dobra, ostatnie pytanie propos głosówek. Działa Wam przewijanie alt + lewo/prawo, bo ja jak próbuję przewijać to mi mówi nie odtwarza, chodzi o Unigrama. I to tyle bo już się troszkawo lekki offtop zrobił.