Elten Mobile - betatesty dla systemu iOS
Back to Pozostałe platformy#61 lukaszenka
Też o to walcze ale taki nuno wyleci tobie, że wolność słowa i nic nie poradzisz. :d
#62 daszekmdn
Tak to jest gdy ktoś ma uprzedzenia i za wszelką cenę chce udowadniac że ma rację. Dziecinne to trochę w zasadzie.
A skoro jest wolność słowa, to i wolność wyboru.
#63 jamajka
No i widzicie? Nadal się wczówacie. I po co?
#64 pajper
Myślałem, główkowałem i dochodzę do jednego wniosku.
Chyba nie ma, co myśleć dalej, bo każde wyjście, jakie na myśl mi przychodzi, jest bardziej skomplikowane, niż to warte.
Dlatego raz jeszcze poproszę o przesłąnie mi notki osoby, które chcą testować Eltena na iOS, ale tylko te osoby, które posiadają Maca lub mają do niego dostęp.
Powiedzmy: macie znajomeo, któego regularnie widujecie i który Maca ma.
W takim razie też możecie się wpisać, jeśli regularne wizyty u takiego znajomego nie są problemem. :D
Na ostateczną listę czekam do soboty, 20 października.
Przepraszam za zamieszanie.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#65 lukaszenka
Ciekawe, czemu w sumie tak ja teoretycznie do maca dostęp mam, ale no właśnie teoretycznie. I dla tego fajnie, byłoby wiedzieć co z tymi wszystkimi serwisami, które umożliwiają testowanie aplikacji. Nie mówie o test flight, bo tu już sprawa została wyjaśniona, ale jak tu było już wspominane inne rozwiązania też istnieją, a może właśnie nie istnieją a jeśli są zbyt skomplikowane to dla czego.
#66 pajper
Istnieją istnieją.
Niektóre są komercyjne, co stanowi przeszkodę finansową.
A jeśli chodzi o te darmowe, są po prostu dość złożone. Z tego, co wyglądałem, zbyt wiele zachodu z wystawieniem każdej nowej wersji.
#67 pajper
Wspominany tu Testfairy jest fajny, ale płatny.
#68 matius
A ile kosztuje?
#69 lukaszenka
Powiem tak mi by było się prościej dorzucić niż mieć dostęp do maca.
#70 matius
Ja również jestem skłonny się dożucić. Nawet jeśli się nie dostane do testów.
#71 Celtic1002
O, ja na obecny moment także. :)
Anna Frankowska
#72 pajper
Nie będę się angażował w kolejne płatne usługi.
Wkrótce mamy kolejny rok i opłąty za serwery, zapłąciłem już Apple za licencję programistyczną nietanią.
Po prostu nie stać mnie, nawet z waszą pomocą, za którą dziękuję, na kolejne wydatki.
Szczególnie, że w przyszłym roku za serwer zapłącimy więcej, bo trzeba jednak nam większego dysku.
#73 pajper
Zapytano mnie prywatnie, co z Linuxem - pisałem, że też można z niego wgrać programy ipa, z użyciem narzędzi nieoficjalnych.
Owszem, zapomniałem o tym, można.
Linuxiarze też śmiało pisać mogą, ale... doświadczeni Linuxiarze, dużo tu zabawy z linią poleceń, a nie chcę połowy betatestów tłumaczyć, jak instalować system, co robić, jak coś sypnie i tak dalej.
Wybaczcie cynizm, ale chciałbym betatesty prowadzić dość sprawnie.
#74 pjetia
Pewnie znowu po tym wpisie rzucą się na mnie sępy, ale musze to napisać. Szkoda, że do testów czegoś na iOS, są potrzebni betatesterzy z MacOS i przeciętni użytkownicy nie będą mieli wpływu na działanie i rozwój tego programu, który na PC jest rewelką!
Jedynym, a w zasadzie już drugim mankamentem mojej osoby jest to, że nie znam angielskiego w stopniu zadowalającym no i że nie mam maka. Swoje zaawansowanie na iPhonie uważam za dość duże. No nic. Będę śledził wątek i zobaczymy, co się z tego urodzi. Tak czy tak, trzymam kciuki za testy i rozwój na iOS.
#75 misiek
Heh- a ja jutro już będę miał Iphonea 7, więc mógłbym przystąpić do testów, a tu jak zwykle wielkie D.
#76 jamajka
Trochę nie ogarniam, kto i po co miałby się na ciebie rzucać, skoro wszyscy wiedzą, że to nie wina Dawida, żę tych testów się nie da robić inaczej, tylko akurat polityki firmy.
--Cytat (pjetia):
Pewnie znowu po tym wpisie rzucą się na mnie sępy, ale musze to napisać. Szkoda, że do testów czegoś na iOS, są potrzebni betatesterzy z MacOS i przeciętni użytkownicy nie będą mieli wpływu na działanie i rozwój tego programu, który na PC jest rewelką!
Jedynym, a w zasadzie już drugim mankamentem mojej osoby jest to, że nie znam angielskiego w stopniu zadowalającym no i że nie mam maka. Swoje zaawansowanie na iPhonie uważam za dość duże. No nic. Będę śledził wątek i zobaczymy, co się z tego urodzi. Tak czy tak, trzymam kciuki za testy i rozwój na iOS.
--Koniec cytatu
#77 violinist Archived
ja mam dostęp do linuksa jak coś
#78 pajper
Betatesty rozpoczną się 1 grudnia.
#79 lukaszenka
I to się nie zmienia tylko dla posiadaczy maca?
#80 matius
Ale, że której wersji?