Wioletta super imię. Zaś Beatrycze to hmm już moim zdaniem z lekka udziwnione.
Ludzie się dziwią, gdy przedstawia się oficjalnie, lub gdy widzą, lub wystawiają jej papiery typu faktury etc.
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
No bo totakie niespotykane w Polsce imię.
No, znam jedyną osobę o tym imieniu.
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
Imię to pochodzi z języka włoskiego i oznacza przynosząca szczęście. To takw ramach poszukiwania i ciekawostki jako, że to rzadkie w Polsce imię.
I jeszcze jedna ciekawostka względem tego imienia.
Beatrycze jest jednym z nielicznych żeńskich imion w języku polskim, które nie kończy się na literę „a” i które się nie odmienia
--Cytat (łysy):
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
Beatrycze jest jednym z nielicznych żeńskich imion w języku polskim, które nie kończy się na literę „a” i które się nie odmienia
--Cytat (łysy):
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
Jest osobą pełną życia i pozytywnej energii i trudno się przy niej nudzić.
--Cytat (damianzegarek):
Imię to pochodzi z języka włoskiego i oznacza przynosząca szczęście. To takw ramach poszukiwania i ciekawostki jako, że to rzadkie w Polsce imię.
--Koniec cytatu
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
Czas na mnie.
Dla dziewczynki to: Klara, Laura, Gabrysia, Maja lub Emilka, Amelka i Lena tez sa fajne, ale nad nimi to bym sie jeszcze zastanowila.
Dla chlopca to: Marcin, Tomek, Szymon, Eryk, Piotrek, Krystian lub Krzysiek.
Pozdrawiam.
Dla dziewczynki to: Klara, Laura, Gabrysia, Maja lub Emilka, Amelka i Lena tez sa fajne, ale nad nimi to bym sie jeszcze zastanowila.
Dla chlopca to: Marcin, Tomek, Szymon, Eryk, Piotrek, Krystian lub Krzysiek.
Pozdrawiam.
Żeńskie: Agnieszka, Aleksandra, Dominika, joanna, Karolina, Klaudia, Milena, Magdalena, Natalia, Patrycja, Paulina, Wiktoria.
Męskie: Arkadiusz, Bartosz, Dominik, Kacper, Kamil, Krystian, Łukasz, Marcel, Mateusz, Mariusz, Michał, Patryk, Paweł, Rafał, Wiktor.
Męskie: Arkadiusz, Bartosz, Dominik, Kacper, Kamil, Krystian, Łukasz, Marcel, Mateusz, Mariusz, Michał, Patryk, Paweł, Rafał, Wiktor.
Ja za to imienia Karolina, bez obrazy, nie lubię. Kojarzy mi się z takimi lekkoduchami :D
Dzień dobry Polsko.
Więc, ten tego. Mały update. Jednak ostatnio doceniłem dobre Polskie imiona, więc zdecydowanie nazwał bym córki Patrycja, Oliwia, czy Laura.
Więc, ten tego. Mały update. Jednak ostatnio doceniłem dobre Polskie imiona, więc zdecydowanie nazwał bym córki Patrycja, Oliwia, czy Laura.
1 likes
Ale nigdy, przenigdy nie dałabym dziewczynie na imię Tekla, Kordula, Telimena ani Klementyna. Nad Hieronimem i Hipolitem dla chłopców też bym się mocno zastanowiła.
Nie no, ja raczej nie chciałabym iść w jakieś egzotiko, bo była jakaś babka, która mi opowiadała że jej wnuk Mieszko mial przewqalone, bo przezywali go mięsko