Jak nazwalibyście swoje dzieci
Wróć do Integracja Eltenowiczów#121 damianzegarek
Wioletta super imię. Zaś Beatrycze to hmm już moim zdaniem z lekka udziwnione.
#122 misiek
Ludzie się dziwią, gdy przedstawia się oficjalnie, lub gdy widzą, lub wystawiają jej papiery typu faktury etc.
--Cytat (damianzegarek):
Wioletta super imię. Zaś Beatrycze to hmm już moim zdaniem z lekka udziwnione.
--Koniec cytatu
#123 damianzegarek
No bo totakie niespotykane w Polsce imię.
#124 misiek
No, znam jedyną osobę o tym imieniu.
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
#125 damianzegarek
Imię to pochodzi z języka włoskiego i oznacza przynosząca szczęście. To takw ramach poszukiwania i ciekawostki jako, że to rzadkie w Polsce imię.
#126 damianzegarek
I jeszcze jedna ciekawostka względem tego imienia.
Beatrycze jest jednym z nielicznych żeńskich imion w języku polskim, które nie kończy się na literę „a” i które się nie odmienia
--Cytat (łysy):
No, znam jedyną osobę o tym imieniu.
--Cytat (damianzegarek):
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
#127 misiek
Jest osobą pełną życia i pozytywnej energii i trudno się przy niej nudzić.
--Cytat (damianzegarek):
Imię to pochodzi z języka włoskiego i oznacza przynosząca szczęście. To takw ramach poszukiwania i ciekawostki jako, że to rzadkie w Polsce imię.
--Koniec cytatu
#128 Snajper22
Czas na mnie.
Dla dziewczynki to: Klara, Laura, Gabrysia, Maja lub Emilka, Amelka i Lena tez sa fajne, ale nad nimi to bym sie jeszcze zastanowila.
Dla chlopca to: Marcin, Tomek, Szymon, Eryk, Piotrek, Krystian lub Krzysiek.
Pozdrawiam.
Cormac McCarthy, "Droga"
#129 Monte
Żeńskie: Agnieszka, Aleksandra, Dominika, joanna, Karolina, Klaudia, Milena, Magdalena, Natalia, Patrycja, Paulina, Wiktoria.
Męskie: Arkadiusz, Bartosz, Dominik, Kacper, Kamil, Krystian, Łukasz, Marcel, Mateusz, Mariusz, Michał, Patryk, Paweł, Rafał, Wiktor.
#130 Tygrysica
Męskie - Dominik, Bartłomiej, żeńskie - Anna, Karolinka.
#131 Zuzler
Karolinka, ładnie!
#132 Tygrysica
Albo tak: żeńskie - Małgosia, Monika a męskie Jan i Karol.
#133 Tygrysica
ALbo jeszcze inaczej Gabrysia, Paulina i Patryk z Mariuszem.
#134 Paulinux
Ja za to imienia Karolina, bez obrazy, nie lubię. Kojarzy mi się z takimi lekkoduchami :D
#135 Paulinux
Ojej, miło mi :D
#136 djsenter
Dzień dobry Polsko.
Więc, ten tego. Mały update. Jednak ostatnio doceniłem dobre Polskie imiona, więc zdecydowanie nazwał bym córki Patrycja, Oliwia, czy Laura.
#137 Tygrysica
Ale nigdy, przenigdy nie dałabym dziewczynie na imię Tekla, Kordula, Telimena ani Klementyna. Nad Hieronimem i Hipolitem dla chłopców też bym się mocno zastanowiła.
#138 Tygrysica
Taka Matylda, Mariola czy Genowefa też nieładne.
#139 Paulinux
Nie no, ja raczej nie chciałabym iść w jakieś egzotiko, bo była jakaś babka, która mi opowiadała że jej wnuk Mieszko mial przewqalone, bo przezywali go mięsko
#140 Snajper22
Jak chlopak to Marcin, piotrek lub krzysiek, a dziewczynka to Asia, Maja Gabrysia lub Zosia.
Cormac McCarthy, "Droga"