EltenLink

Jak nazwalibyście swoje dzieci

Back to Integracja Eltenowiczów

#61 mucha

jeszcze zapomniałem dopisać emilji dominiki i karoliny no imartyna

2019-01-24 13:33

#62 Zuzler

Tak tak Żywek, a może Euzebiusz, Bonifacy albo Męcimir?

2019-01-25 01:43

#63 zywek

Albo adrian. NO ale czemu nie Czesław Albo Zdzisław?

2019-01-26 12:51

#64 Julitka

Trzeba jednak zastanowić się też nad przyszłością tego dziecka. Nadając mu imię, mam przed oczami moje dziecko w szkole. Wyobrażasz sobie, jak koledzy mówią do niego "Czesiu" lub "Zdzisiu"? Przecież będą się śmiać... Pomijam już moją osobistą niechęć do tych imion, ale one są niemodne teraz, a nawet - obciachowe. Tak po prostu jest.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2019-01-26 12:55

#65 mucha

ale moda wraca na te imiona tak że za 10 lat może być całkiem inaczej

2019-01-26 22:50

#66 Shanine

Hej.
Fajnie, że taki duży jest ten temat.
W ogóle cieszy mnie, że powstało w ogóle coś takiego, jak Elten, ale to może na inny jakiś wątek.
Co do imion, dla córki może Małgorzata albo Amelia, a dla syna Seweryn lub Beniamin.
Pozdrawiam

2019-01-27 00:11

#67 misiek

Hermenegilda. D... Czesio jesteś odrażający! Dlaczego nie słuchasz koleżanki? Bo ona nie ma wacka. Czego??? No--- siusiora, a Pani ma? Wąt mi z klasy zbreźniku!!!

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-01-27 00:34

#68 Mimi

Hm, moja kumpela ma synka Czesława. Mały jest pięciolatkiem. I przedstawia się: Jestem Czesio, ale nie Mozil. :) Lubi swoje imię i na razie dzieci mu nie dogryzają. Pewnie nie znają "Władców much".. Aha, Czesio ma niewiele starszego brata Wiesia i młodszą siostrę Honoratkę - Honię.

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2019-01-27 06:02

#69 mucha

już teraz mnie te imiona jakoś nie dziwią a no i jeszcze jedno władców much to raczej już nie poznają

2019-01-27 15:01

#70 Mimi

No, może z Neta Tych "Władców" dorwą. :) Dla Cześka byloby lepiej, żeby nie. :)

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2019-01-27 15:55

#71 lwica

Jejku, jak ja lubię ten film! :D

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2019-01-27 15:57

#72 wojtas

No to tak z męskich: rafał, marcin, sebastian. Z żenńskich: asia, wiktoria, kasia, agnieszka, dominika, amelja

2019-01-27 19:27

#73 daszekmdn

Dzieci mieć nie chcę, ale może córkę nazwał bym Nikola? Tak o, zdrobnić można sensownie przynajmniej :D

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2019-01-27 21:58

#74 misiek

Daszku- w twoim wieku też nie chciałem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-01-28 01:30

#75 monstricek

Ja również nie chce mieć dzieci, ale, jeśli już, to syyna nazwał bym Igor, Stepan, Michail, Oleg, ewentualnie paweł, a córke Stepanida, Darina, Uljana, lub Olga.

2019-01-28 09:46

#76 Moonlight22

No to teraz czas na mnie.
Z żeńskich imion podobają mi się: Klara, Julia, Natalia, Karolina.
A z męskich: Adolf, Reinhard, Andrzej, Maciej i chyba by było na tyle.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".
Edited 2019-01-28 12:06

#77 misiek

Andrzej- nie nigdy w życiu.

2019-01-28 15:32

#78 Julitka

Andrzej spoko. :) Jędrzej... niee...

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2019-01-28 20:25

#79 Elanor

--Cytat (Julitka):
Trzeba jednak zastanowić się też nad przyszłością tego dziecka. Nadając mu imię, mam przed oczami moje dziecko w szkole. Wyobrażasz sobie, jak koledzy mówią do niego "Czesiu" lub "Zdzisiu"? Przecież będą się śmiać... Pomijam już moją osobistą niechęć do tych imion, ale one są niemodne teraz, a nawet - obciachowe. Tak po prostu jest.

--Koniec cytatu
A ja to sobie wyobrażam. Imiona, jak wszystkie inne. W ten sposób każde imię można ośmieszyć. Choćby mój przykład "Weronka - stonka". Sami nakręcamy nabijanie się z tych wszystkich Januszów, Zdzisiów i Czesiów. Dla mnie ważne jest to, co dane imię oznacza, co ze sobą niesie, czy może kojarzy mi się z jakąś fajną osobą. Jeśli ukształtuje się u dziecka właściwy stosunek do jego imienia, to nikt mu - kolokwialnie mówiąc - nie podskoczy.
Inna sprawa, że nie wszystkie imiona nam się przecież muszą podobać. Coś nam nie brzmi, nie pasuje i to jest ok.
Moje typy?
Dla córki: Agata, Elżbieta, może Agnieszka.
Dla syna: Aleksander, Artur, Stefan.
Co do tych wszystkich Oliwii, Nikoli, Oliwierów, Brajanów, nadawanie ich w naszym kraju mi się nie podoba.

2019-02-01 11:32

#80 misiek

Taa- Michał kichał potem trzy dni zdychał. Lol

2019-02-01 20:29