Co Was przekonało do aktywnego używania smartfona?
Back to inne#41 lwica
Hm. U mnie w sumie to, żę to jest nieco wygodniejsze.
Przykładowo, jestem nałogowym słuchaczem muzyki. I o wiele łatwiej mi jest, np sprzątając, położyć telefon gdzies na półeczce, niż komputer, tak samo podczas szkolnych przerw, czy pokonywania drogi z punktu a, do punktu b. Tak samo jest z wiadomościami, wygodniej jest mi odpisać gdzieś w biegu, niż odpalać komputer itp. :-)
#42 mucha
ja na telefonie nie lubię pisać zajmuje mi to zbyt dużo czasu
#43 dariusz.1991 Archived
zgadzam się. To jest koszmar. Pisze się tragicznie. Mi przesiadkę na telefon dotykowy najłatwiej przyrównać do potencjalnego odzyskania wzroku przy jednoczesnym częściowym paraliżu od pasa w dół uniemożliwiającym szybkie poruszanie się.
#44 balteam
Jak pisze się brajlem to tego problemu nie ma.
W innym wypadku pewnie telefonu bym specjalnie nie używał.
#45 misiek
A mi w brew pozorom pisze się lepiej niż na tradycyjnej klawiaturze numerycznej. I nie piszę Braillem.
--Cytat (mucha):
ja na telefonie nie lubię pisać zajmuje mi to zbyt dużo czasu
--Koniec cytatu
#46 dariusz.1991 Archived
Łysy, już kiedyś wspominałem, że szczerze podziwiam! A brajl nie załatwia tematu. Jedną ręką smsa nie napiszesz tak jak na starych nokiach. I to bez użycia słuchawek. Jest to utrudnienie i to spore. Stąd ta moja analogia do odzyskania wzroku przy równoczesnym paraliżu.
#47 balteam
No tak, jak ktoś ma jakieś problemy manualne to tylko dyktowanie głosowe daje radę, teraz jest interpunkcja też w androidzie, także o tyle dobrze.
#48 dariusz.1991 Archived
Ale to nie to samo. Mając nokię dało się bez problemu iść przez miasto z kijem, torbą i laptopem i do tego jeszcze trzymać telefon w ręce i dyskretnie odpowiadać na smsy.
#49 papierek
no ja aż takich wymagań względem pisania nie mam. :P brajl rozwiązuje moje problemy
#50 misiek
Mówiłem dokładnie tak samo do momentu kupna pierwszego Iphonea. I nie odpisuję na smsy idąc, z resztą gdy miałem Nokię też tego nie robiłem i raczej nawet na Nokii nie dał bym rady w taki sposób. Jak robię jedno to tylko na tym się koncentruję.
--Cytat (dariusz.1991):
Łysy, już kiedyś wspominałem, że szczerze podziwiam! A brajl nie załatwia tematu. Jedną ręką smsa nie napiszesz tak jak na starych nokiach. I to bez użycia słuchawek. Jest to utrudnienie i to spore. Stąd ta moja analogia do odzyskania wzroku przy równoczesnym paraliżu.
--Koniec cytatu
#51 mustafa
zajebista dostępność iPhona
#52 skrzypenka
Chyba to, że ma więcej funkcji, niż nokia. Jest nowoczesny i dużo znajomych już go miało przede mną.
#53 patrykkubaszczyk Archived
no i tera mam Iphonea, i jeszcze bardziej lóbię korzystać z telefonu.
nom, to się nazywa responsywność, nie to co na androidzie.
#54 Monia01
Mój Android jest bardzo responsywny :)
🇺🇦 🇵🇱
#55 dariusz.1991 Archived
A dla mnie ani android, ani ios nie jest responsywny.
#56 mucha
no tak tylko symbianik
#57 dariusz.1991 Archived
Oj tam od razu tylko. Każdy udźwiękowiony telefon z numeryczną.
(mucha):
no tak tylko symbianik
--
#58 mucha
nie no to fakt normalna klawiaturka jest fajna. Sam nie lubię pisać na dotykowym i nawet za to się nie biorę
#59 zywek
Co ma klawiatura numeryczna do responsywności? Przeanalizujcie sobie w takim wypadku znaczenie słowa responsywność.
#60 mucha
ja nie powiedziałem w tym sensie tylko wypowiedziałem się o samej klawiatuże