EltenLink

Mała urodzinowa niespodzianka

Started by pajper 89 posts last post 7 years ago Page 4 of 5

#61 1 like

A ja nadal z iPhona wysyłać nie mogę. Nie wiem, jak z thunderbirdem, bo w sumie konfigurować mi się nie chce.
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

#62 1 like

A mi działa. Konfiguracji tam nie ma, tylko login, haslo i personalia
Happy hacking

#63 1 like

Kurde, z Thunderbirda mogę bez problemu maile wysyłać na eltena i mi się ładnie synchronizują, a z iPhona nadal nie. Co robię nie tak? :/
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Próbuję Aquamail i mam błąd. Po jakiejś minucie czekania pokazuje: "SSL handshake timed out." Niby że jest to przy sprawdzaniu pop3.

#65 1 like

Serwer się posypał, dodam przed tym wyjątek, póki co go ręcznie zrestartowałem.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Mój iPhone nadal nie chce wysyłać maili z eltena.

Anna Frankowska

Właśnie skonfigurowałem maila na smartfonie via Aquamail. Z rozpędu nie zmieniłem domyślnych parametró tj. serwerów odbierania i wysyłania na mail.elten-net.eu i poszło. Ciekaw jestem tylko czy jest alias czy program sobie sprawdził, że mail.elten-net.eu nie działa to spróbował bez tego. W każdym razie Aquamail ma ewidentny problem z polskimi znakami w adresach tj. niepoprawnie je wyświetla. Jeszcze nie wiem czy można takiemu komuś odpowiedzieć lub napisać nową wiadomość, bo czekam na odpowiedzi, ale może Dawid jest w stanie to sprawdzić jakoś.

Hm no i nie doczytałem wątku do końca ale do 25 sierpnia tak, i teraz ode mnie garść info o poczcie (hm może o tym co Dawid pisał, a może i nie)
Pierwsza sprawa, swojego mejla udało mi się podpiąć do fenderberda już bodajże w styczniu, i wszystko trybi, jak trza. Może czasami długo się czeka na mejla od kogoś, no ale cuż.
Mejl eltenowy, hm, wydaje mi się tym co mnie na przykład ujmuje we wszelkich zaawansowanych technologiach, w których jednak udaje się coś przemycić dla mniej sprawnychcyfrowo.No i oczywiście wielki szacun dla Dawida za to
Pozdrawiam serdecznie
Pies
LINE

#69 1 like

Ha, a ja mam sytuację ciekawą. :D
Na iPhonie maile odbieram, w sensie przychodzące. Ale z kolei nie mogę wysyłać.
Za to na Androidzie w Aqquamail mam odwrotnie. Wysyłać mogę, odbierać już nie. :D

Anna Frankowska

#70 1 like

Czy można to skonfigurować wyłącznie z poziomu telefonu?

Nie, pisał ktoś że działa z Thunderbird.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

U mnie działa z thunderbird
Happy hacking

#73 1 like

Rozumiem, a jak zacząć konfiigurację konta? Wybaczcie, nie jestem najbardziej zaawansowana informatycznie...

#74 1 like

jeśli chodzi o tb to wchodzisz w narzędzia>konfiguracja kont>czynności>dodaj konfigurację konta pocztowego czy cos w tym stylu, ale chyba pierwsza opcja od góry i wpisujesz dane
Happy hacking

Hmmm. A jak to zrobić posiadając poczte gmaila? Ja w ogóle praktycznie z poczty nie korzystam, ale mogło by się przydać.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

No to wychodzi na to, że odpisać mogę, ale wpisując "ł" wg. smartfona mail ląduje nigdzie, bo to nie jest "ł" Eltenowe. Chyba najlepiej pozbyć się polskich liter i w ogóle innonarodowych, bo w przypadku np. toważyszy ze wschodu skontaktować się z nimi to będzie dopiero zabawa.

#77 1 like

Kotku- wchodzisz w menu plik, potem utwórz, i następnie konfigurację konta pocztowego. Dalej Thunderbird cię za łapkę poprowadzi.
--Cytat (lwica):
Hmmm. A jak to zrobić posiadając poczte gmaila? Ja w ogóle praktycznie z poczty nie korzystam, ale mogło by się przydać.

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

YYYYY. Pytanie nieogarniętego Kotka. :P Czy na siódemce jestThunderbird? BO, jak na razie słyszałam o tym dobrodziejstwie tylko na dziesionę.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#79 1 like

musisz sobie zainstalować żeby był
Happy hacking

Pewnie, że jest- do pobrania.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.