EltenLink

Mała urodzinowa niespodzianka

Started by pajper 89 posts last post 7 years ago Page 3 of 5

Pajper, jak pisałem w sowoim wątku eail, żeby zamiast twozyć z autmatuadres emai to żeby można było tworzyć własne adresy, ewentualnie jeśi jest tworzony uautomatyznie, żeby yła opcja edycji/ziny adresu eail i wówczas nie byłoby problemu, bo tacy jak ja moglibydostosować adres email do wymogów klienta
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#42 1 like

Myślałem nad tą sprawą, ale dostrzegam niestety pewien problem natury logistycznej.
Najlepsze rozwiązanie moim zdaniem to umożliwienie tworzenia aliasów E-mail.
Prócz sytuacji takich, jak polskie znaki, pozwoliłoby to na stworzenie bardziej formalnych adresów, powiedzmy - ja mam tu nick pajper, a więc mail pajper@elten-net.eu . Można by stworzyć dodatkowy alias dawidpieper@elten-net.eu .
I gdzieś w ustawieniach wybrać alias domyślny, z którego wysyłane będą maile.
Mam tylko problem natury logistycznej, tj. jakieś limity.
Bo na pewno znajdą się ludzie, którzy zaczną tworzyć dla zabawy masę aliasów. A to po prostu zmniejsza dostępne loginy dla nowych osób.
Limit aliasów na konto też ma swoje wady z tej prostej przyczyny, że niemądrze byłoby pozwolić na usuwanie aliasów.
Dlaczego?
Powiedzmy, że tworzę alias dawidpieper@elten-net.eu i wysyłam kilka wiadomości.
Potem alias usuwam.
A po tym usunięciu już, odbiorca decyduje się odpowiedzieć.
I nie może, bo odbiorca nie istnieje.
Nie wiem, prawdę mówiąc, co z tym zrobić.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

No tak, aliasy rozwiązałyby problem.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Czy jest sens? Jaki jest właściwie sens trzymania tutaj maila?
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

#45 2 likes

Dla ciebie Mikołaju nie ma.
I pewnie dla wielu innych użytkowników także. Ja sam podchodzę do sprawy neutralnie.
Ale jest grono ludzi albo mniej zaawansowanych, albo lubiących prostsze rozwiązania, dla których sens to ma.

W tym roku przez serwer Eltena, do otwarcia POP3, przeszły 774 maile.
Jak widać, znajdzie się grupka użytkowników, którym wygodnie jest po prostu odbierać/wysyłać je na Eltenie.
#StandWithUkraine

Dokładnie, taka funkcjonalność w niczym nie przeszkadza, a może ułatwić niektórym życie.
Poza tymdziwię się takiemu podejściu,za komunikatorem tak, a email już nie
Ja sam pewnie nie będę korzystał, mam już adres emailowy z którego korzystam, ale są tacy co zapewne skorzystają.

#47 1 like

Ja nie mogę się dostać bo nazwa użytkownika albo hasło niepoprawne. Bo mam w nicku dużą literę a haslo wpisywalam dobrze
Happy hacking

#48 2 likes

Tak Mikołąj, ma to sens. Bo dlaczego ma nie mieć jak mogę mieć pocztę w jednym miejscu? Inna sprawa to bezpieczestwo, ale wolę być szpiegowany przez swojego kumpla, jak przez googlowskich kretynów :D
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#49 1 like

Powiem tak. To jest jedna z tych może i małych rzeczy, które mogą przywiązać paru ludzi do Eltena. Sam chcę to potestować i nawet dodać to w Aquamail na Andku, bo przy najmniej gdy ktoś mi na Eltenie coś napisze, będę o tym wiedział, gdziekolwiek jestem. Takie pierwsze symptomy mobilności tutaj.

#50 1 like

Chyba udało mi się rozwiązać problem liter w loginie.
Jak podany zostanie login o złej wielkości liter, serwer sam to skoryguje - tak przy logowaniu POP3, SMTP, jak przy wysyłaniu na niego maili.
#StandWithUkraine

#51 1 like

no to spróbuję jeszcze raz
Happy hacking

#52 1 like

nadal się drze o hasłoo
Happy hacking

#53 2 likes

Ustawiłem pułapkę debuggera, spróbuj, proszę, teraz
#StandWithUkraine

Może i poprawka, żeby zamieniał l na ł, c na ć tak dalj jak trzeba? Albo, po prostu, każdemu loginowi przypisać kanoniczny adres email, dla loginu Żółć 123 byłoby to zolc_123@elten-net.eu (małe litery, spacje na podkreślniki, polskie znaki na łacinkę).
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

#55 1 like

To też jest myśl. ;)
#StandWithUkraine

A tak z ciekawości jest szansa na kilku różnch użytkowników na Eltenie, którzy różniliby się jeno wielkością liter w loginach? Wtedy byłoby jajo. albo sytuacja gdzie jest jeden, co ma spację, drugi podkreślenie.

#57 1 like

Nie, nie da rady, wpadłem na to. :D
Spacje na Eltenie, oficjalnie, nie mogą być i nie działają. Przynajmniej teoretycznie nie mogą być, bo na stronie jest błąd, który pozwala na takie rejestracje.
A ja jeszcze nie zdążyłem się tym zająć.
Ale to kwestia kilku dni, zgłoszenie dostałem, będąc w Anglii.
#StandWithUkraine

Ale może i skoro coś takiego jest, bo nie można mieć dwuczłonowego loginu, jak mi kiedyś wyjaśniono właśnie z powodu tworzenia oz automatu adresu mailowego, to i nie powinno przyjmować polskich liter i problem by się sam rozwiązał, przynajmniej dla nowych userów. Czyli login tylko małe litery i bez polskich znaków

#59 1 like

ale mam username wpisać z małej litery czy z wielkiej?
Happy hacking

#60 1 like

nawet niepotrzebnie pytałam bo nie dziala mi ani jedno ani drugie na tb
Happy hacking