EltenLink

Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#141 Paulinux

Nawet nie mówiąc o tym, że jacyś ludzie nawet nieznający polskiego mogą czytać przez tłumacza to forum. Rozumiem Cię i sama jestem wkurzona, jak ludzie tak piszą mimo że jestem polką.

Happy hacking
2020-04-21 23:03

#142 misiek

Trochę dystansu proszę! W takim razie ja powinienem się obrażać z żartów o niewidomych, patrz środowisko niewidomych/ co myślicie o żartowaniu z wad wzroku. Odpowiem ci na twoje pytanie: w latach 90 do naszego kraju przyjeżdżało mnustwo rosjan, głównie handlaży wszystkim co się dało: od zabawek, przez ubrania, buty, chińską elektronikę, a na papierosach i alkoholu kończąc. Wiesz, widziałem nie jedno. Poznałem: rosyjskich studentów, przez ludzi pracujących, a na pijakach kończąc. I nie, nie napisałem tego by kogokolwiek obrazić. Ja was lubię i szanuję, czasem nawet bardziej niż, coniektórych swoich. I akurat po tobie takiego komentarza się nie spodziewałem, już prędzej od kogoś z naszych. Myślałem, że wy rosjanie macie więcej dystansu.
-- (monstricek):
Sorry, chciał bym wiedzieć, zkąd łysy tak dobrze wie o Ruskich pijaczkach? Proszę także pamiętać, że ludzie z zagranicy czytają to, co o nich piszecie. Napewno nie byli byście zadowoleni, gdy by zobaczyli, że ktoś piszę o polakach, że są pijakami, albo debilami. Trochę kultury, proszę.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-04-22 00:35

#143 camila

Tak jak mówiłam - polityczna poprawność as kiedyśkurwa zabije. Wy nieokrzesane, środkowoeuropejskie, ślepe białasy, którzy obrażą się nawet na to, że powie się ślepy, a nie niewidomy lub niepełnosprawny wzrokowo. Niedługo niepełnosprawny zacznie być obraźliwym słowem...

ENFP
2020-04-22 20:15

#144 zvonimirek222

Niestety, popieram monstricka i łysy z tobą się nie zgadzam.
Nie jest to skracanie dystansu, a jest to zupełnie normalna reakcja.

Student studentowi wszystko
2020-04-23 11:19

#145 camila

Tak jasne. Ty zwonimir szczególnie powinieneś popracować nad dystansem do siebie. :-D

ENFP
2020-04-23 11:54

#146 Lowca_Androidow

Nie ma co się obruszać, jest to fakt, że rosjanie lubią wypić i mają głowę, a co za tym idzie potrafią wypić sporo, polacy mają identyczną łatkę, mówi się nawet, że jedynie rosjanie są w tym lepsi.
Nie tylko wśród zwykłych ludzi krąży taka opinia, ale i nawet sami rosjanie, mówię tu o reżyserach doskonale o tym wiedzą i przedstawiają rosjan w swoich filmach w ten sposób.
Nie zostało wymienione żadne imię, żaden login, ani ksywka żeby się obruszać, nie było to skeirowane presonalnie do nikogo z tu obecnych.
Tak jak wyżej, potrzeba więcej dystansu.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-04-23 15:57

#147 DJGraco

Dobra przenieśmy tą dyskusję gdzie indziej, bo się offtop zrobił

2020-04-23 17:10

#148 wredny

offtop

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2020-04-25 11:35

#149 Bartek1

Ooo znów wpisy sobie maszerują gdzie chcą.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

2020-04-28 19:28

#150 daszekmdn

Wystarczy czytać forum Sołeczność Eltena, wówczas wiadomo dlaczego tak.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2020-04-28 21:41

#151 patrykkubaszczyk Archived

a wg. mnie ta Ania z acapelli bżmi jak jakaś czeszka, i to po nie złej dawce alkocholu, i bez obrazy dla Czechuw.

2020-05-20 17:16

#152 misiek

W takim razie mamy inne wyobrażenie o czechach, ale fakt, Anki nie lubię.
-- (patrykkubaszczyk):
a wg. mnie ta Ania z acapelli bżmi jak jakaś czeszka, i to po nie złej dawce alkocholu, i bez obrazy dla Czechuw.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-05-21 02:44

#153 wredny

Ania jest całkiem udana ,czego nie można powiedzieć o Monice

Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.
2020-05-22 08:39

#154 misiek

Jak lubisz piszczenie, kichanie i szczekanie to ok.
-- (wredny):

--

2020-05-24 01:59

#155 DJGraco

I jeszcze gwizdanie.

-- (łysy):
Jak lubisz piszczenie, kichanie i szczekanie to ok.
-- (wredny):

--

--

Edited 2020-05-24 11:31

#156 Lowca_Androidow

Hej, a pierdzi również?

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-05-24 12:11

#157 DJGraco

Chyba nie.

2020-05-24 12:46

#158 wredny

w starej wersji płakała,kasłała ,ziewała śmiała się bekała

2020-05-24 17:34

#159 patrykkubaszczyk Archived

szkoda, że nie w nowej, może by mnie to przekonało.

2020-06-05 16:12

#160 DJGraco

Ludzie! Trzymajcie mnie!

-- (patrykkubaszczyk):
szkoda, że nie w nowej, może by mnie to przekonało.

--

2020-06-05 17:50