Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#341 Adasadula
No, wyraźny, tylko wg mnie za drogi ciut, ale wiadomo, to altix. Jak bym miał kasę to na stówę bym se kupił.
#342 Adasadula
Tak, całkiem responsywny.
-- (JM):
z ciekawości czy taki sprzętowy Apollo to to jakkolwiek responsywny jest?
--
#343 exterminator
ja też wolę te robotyczne syntezatory! speak jest super.
#344 DJGraco
Ja też lubię speaka, ale od dłóższego słuchania mnie boli głowa.
#345 wredny
Apollo jak go posłuchać ,mówi trochę jak polonus z za wielkiej wody ,no ale dobra ,wszystko tylko nie espeak!
#346 magmar Archived
Moja koleżanka określiła go mianem faceta po wylewie.
#347 Adasadula
Apollo jest suuupcio, jak i speak i sprzętowy SMP.
-- (magmar):
Moja koleżanka określiła go mianem faceta po wylewie.
--
#348 JM
-oo, na starym braille sensie mam jeszcze SMP, jest superowy
#349 misiek
Przecież ten Speak najzwyczajniej w świecie bełgocze. Zawsze podziwiałem ludzi używających tego na codzień.
#350 daszekmdn
Only Espeak, no i jeszcze czasem RH voice. Po za tym wszystko to nieużywalny chłam dla ludzi lubiących super hiper czyste pseudoprawdziwie brzmiące zamulone głosy z responsywnością i prędkością traktora.
#351 JM
osobiście nie lubię
espeaka za brzmienie ale faktycznie te wszystkie ivony są dużo mniej responsywne, natomiast RHVoice to takie rozwiązanie pośrednie
-- (daszekmdn):
Only Espeak, no i jeszcze czasem RH voice. Po za tym wszystko to nieużywalny chłam dla ludzi lubiących super hiper czyste pseudoprawdziwie brzmiące zamulone głosy z responsywnością i prędkością traktora.
--
#352 midzi
@Misiek, to zależy, na czym słuchasz. Paradoksalnie, do Speaka to albo słuchawki, albo jakieś głośniki i to im tańsze, tym lepsze, bo jeśli mają jakieś podbicia, szczególnie dołu, to zaczyna się masakra.
@jm: Dla mnie jest, szczególnie przy bardziej zasobożernych operacjach. Programowa synteza zaczyna się rwać, a Apollo sobie czyta to, co ma czytać.
@magmar, no ja z Apolla korzystam 23 lata. Pierwszego dnia kompletnie nie rozumiałem tej syntezy, teraz cóż, zbieram kolejne modele, na wypadek padu pierwszego. ;)
#353 JM
a z ciekawości co to jest tten speech player? Czy to prawda że to cuś eSpeako-podobnego, bo jak tak to nawet nie będę testował...
#354 DJGraco
Speechplayer jest wbudowany w nvda. Wystarczy włączyć wariant klatt6 w espeaku
#355 DJGraco
Na pewno jakiś ktoś kumaty pewnie by wyciągnął rom z apolla i możnaby to przepisać jakoś na syntezę używalną software, wyciągnąć sample, itd.
Gdzieś nawet czytałem artykuł i komuś sięrom udało wyciągnąć, ale co zrobił z tym dalej to ja nwm.
#356 Adasadula
A no ja na codziń espeak na warjancie klakt6 albo edward2 czy jakoś ak.
#357 JM
A czy to już nie zostało zrobione? Przecież jest na RHVoice jakiśtam Apollo
-- (DJGraco):
Na pewno jakiś ktoś kumaty pewnie by wyciągnął rom z apolla i możnaby to przepisać jakoś na syntezę używalną software, wyciągnąć sample, itd.
Gdzieś nawet czytałem artykuł i komuś sięrom udało wyciągnąć, ale co zrobił z tym dalej to ja nwm.
--
#358 tomecki
Apollo nie ma sampli. Tam wszystko jest generowane.
#359 misiek
Midzi no właśnie, komputer za zwyczaj mam podłączony pod jakiś wzmacniacz i kolumny, lub głośniki typu 2.1. Na słuchawkach nie dość, że głowa mi od tego pęka, to średnio go w ogóle rozumiem.
#360 lurek
czy ktoś wie jak pobrać syntalka