Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#361 magmar Archived
Pisz prywatnie, którego chcesz?
#362 lurek
najgorsza synteza to espeak jeszcze jak ktoś ma automatyczne wykrywanie języka to wsp
#363 Adasadula
Który st, po za tym jak chodzi o 1.6 to jest gwniany, bo na wyższych prętkościach piszczy
-- (lurek):
najgorsza synteza to espeak jeszcze jak ktoś ma automatyczne wykrywanie języka to wsp
--
#364 exterminator
Każdy ma inne zdanie lurku! Ja jestem oldschoolowy, i dla mnie najlepsze syntezatory mowy to właśnie: espeak, speak 3 Jan, SMP,newfon, i RH voice.
#365 JM
czym jest newfon?
-- (exterminator):
Każdy ma inne zdanie lurku! Ja jestem oldschoolowy, i dla mnie najlepsze syntezatory mowy to właśnie: espeak, speak 3 Jan, SMP,newfon, i RH voice.
--
#366 DJGraco
Taki ruski syntezator, który na chama zostałspolszczony i bfrzmi to masakrycznie przynajmniej dla mnie.
#367 exterminator
maruski akcent, to wszystko, ale ja lubię takie experymenty.
#368 lurek
NAJGORSZA SYNTEZA TO iwona
#369 Zuza
Mi się podoba. Jakoś bardziej Jacek
klienta.
#370 Adasadula
To ty się w końcu zdecydój: Raz mówiłeś, że naj gorsza synteza to espeak. Ja wiem, że na multi kącie, ale może tydzień temu miunczałeś co by ci dać iwonę.
-- (lurek):
--
#371 zvonimirek222
a ja myślę, że lurek to dziecko roszczeniowe, które nie ma czego tu szukać. Tyle
#372 Adasadula
+1
-- (zvonimirek222):
a ja myślę, że lurek to dziecko roszczeniowe, które nie ma czego tu szukać. Tyle
--
#373 exterminator
Każdy syntezator jest dobry. dlamnie to taki a dla drugiej osoby taki. Najłatwiej powiedzieć to jest najgorsze, nawed nie mówiąc dla czego. Ja przez 4 lata używałem tylko espeaka bo, mi się podobał. Nie każdy głos czy syntezator jest do wszystkiego, i dla każdego. Jedyny syntezator którego nie lubię to cereproc pola, ponieważ kaleczy polszczyznę hociaż głos sam w sobie ma wspaniały. Proźba do ciebie lurku. nie spamuj na forach.
#374 misiek
Najgorszy dla mnie jest Readboard za całokształt. Tu niema zalet.
#375 exterminator
Readboard tak. ale speak 2 brzmi już lepiej.
#376 DJGraco
Dla mnie readboard jak i speak2 brzmią tak samo. ALe jakoś się szczegulnie nie wsłuchiwałem w różnice
#377 wredny
najlepsza jak dla mnie jest Ivona ,nie lubię e speeaka,ale czy mam prawo mówić ,że jakiś syntezator jest zły tylko dla tego ,że go nie lubię?
-- (lurek):
--
#378 misiek
Masz prawo, bo dla ciebie może być jak najbardziej zły.
#379 tomecki
Minęły cztery lata i parę rzeczy się zmieniło. Teraz głównie RHVoice z głosem Natan ustawionym na 35%, bo taki bardziej spokojny jest. Co ciekawe książki na telefonie czytam Espeakiem, bo chcę mieć niezależną syntezę do tego. Czasem się zdarza, że Voice Alout Reader stara się nie puszczać czytnika ekranu, a jednak to dość ważne jest. Idealnie byłoby gdyby można było mieć kilka RHVoice zainstalowanych jednocześnie. Chętnie używałbym Speaka, ale cena zaporowa zwłaszcza jak na tego typu dość archaiczną mowę więc cóż... dziękuję, postoję.
#380 DJGraco
No to i wypadałoby się tutaj zaktualizować.
Na kompie: do pracy Espeak NG wariant Sandro oraz Apollo 2 ten sprzętowy i ten programowy zrobiony na silniku rhvoice.
Jeszcze niepotrafię na Apollu pracować ciągle, ale muszę się do niego przyzwyczaić. No i responsywność jest znacznie słabsza. Aleto w końcu jest sprzęt, więc zanim to dotrze to będzie troszkę trwało a szeregowe połączenia dawne były wolniejsze od usb.
No i bardziej rozumiem sprzętową wersję niż tą zrobioną na rhvoice.
Ta programowa bardziej bełgocze mam wrażenie.
Czasami do czytania ksiązek jakieś bardziej ludzkie synty typu ivona.
Na iphonie nie zmiennie od chyba 2021 albo 2020 roku Ewa Compact. Tylko z iphonea już prawie nie korzystam, bo teraz za mój główny tel służy mi android na którym mam też espeaka ng w wariancie Sandro tym dołączanym razem z CSR. No i również Apolla z RHVoicea.