Jakiego używacie syntezatora mowy bądź głosu?
Back to Screenreadery i syntezatory mowy#301 wredny
mam wrażenie ,że jest odrobinkę głośniejsza ,ale mogę się mylić.
#302 Adasadula
Ebooki - Acapella Ania, Acapella Ania, Acapella Ania i jeszcze raz Acapella Ania!!!! Komputer i telefon Zosia premium.
#303 Adasadula
Cześć, muszę się wam pochwalić moim nowym syntezatorem mowy. Jest to Agatka w sapi. Śmiga pięknie. Jej jedyny minus jest taki, że wielką literę D czyta jako 500. Na szczęście 500 czyta tylko gdy litera D jest napisana oddcielnie. Tak to wszystko śmiga. Jak ktoś chce to mogę na wiad podesłać instalkę.
#304 DJGraco
Na forum publicznym nie dzielimy się takimi rzeczami chociaż nie wiem czy tą Agatkę nie można uznać jako abandon ware, bo nie można ani tego nigdzie legalnie kupić chyba, ale lepiej nie wystawiaj publicznie takich instalek, bo możesz od modów dostać upomnienie.
#305 camila
Taaa, tak jak mnie dachu posta wywalił za nielegalny słownik dla eloquence na androida, którego nigdzie już nie mozna dostasć. :DD
#306 daszekmdn
Przypomnę tylko, że nie nielegalny słownik, a promowanie nielegalnego oprogramowania. Serio? Dalej wam się chce to tłuc? xD
Nie wiem jak to jest z legalnością udostępniania tej Agaty, ponieważ któryś PZN ma ją do pobrania na swojej stronie internetowej.
PZN to instytucja publiczna, więc nie łamała by raczej prawa, ale kto wie jak to dokładnie wygląda?
#307 Adasadula
@DJGraco niewystawiam publicznie instalek. Wysyłam prywatnie w razie proźby.
#308 camila
Wspominanie o imonie o tym że ktoś używa jacka 16 khz znaczy, ze zaraz ci go wysle w wiadomosci prywatnej? Nawet jak ludzie umawiaja sie na wysylanie instalek w wiadomosciach nie powinienes tego robic i bede to wspominac do konca, bo sie zblazniles.
Powinienes sie podszkolic jak to jest z rozmowa o pliku apk na androida, anwet jak nie ma go juz w oficjalnej dystrybucji.
#309 Adasadula
@Camila Czy mogła byś zprecyzować do kogo mówisz?
#310 wredny
jacek 16 khz to to jeszcze działa?
#311 magmar Archived
Głosy 1,6 działają.
Przynajmniej do przerabiania książek, z balabolką.
Nie wiem jak wygląda kwestia tej NVDY,
Jak temat CIę interesuje pisz prywatnie, bo na mnie się rzucą, hiehie.
#312 wredny
eee mam nowego jaculca hie hie
#313 magmar Archived
Cóż za piękne zdrobnioneczko, hiehie.
#314 misiek
A czemu ma nie działać? Działa nawet na Win 10.
#315 daszekmdn
Ale mnie nadal ciekawi jak to z tą Agatą w końcu jest.
#316 misiek
Nie widzisz tego, że z tym są totalne jajca? Jedna Agata była od Scansoftu, następna od Nuance, jeszcze inna od Vocalizera, a jeszcze inna od Freedom scientific, a to wszystko jedno i to samo.
-- (daszekmdn):
Ale mnie nadal ciekawi jak to z tą Agatą w końcu jest.
--
#317 wredny
mam tę od scansoft
#318 DJGraco
Misiek. Freeedom scientific było tylko dystrybutorem Agaty. Agatę robiły dwie firmy scansoft oraz Nuance. A vocalizer to jest nazwa produktu tak jak byś powiedział, że iphone to jest marka tonie jest marka tylko go wyprodukowało Apple.
Freedom Scientific dystrybuowało za równo Agatkę od Nuance czyli vocalizer jak i tą od Scansoftu.
#319 zvonimirek222
A ta abandonware Agata, którą jeszcze gdzieś nawet microsoft u siebię wystawiał, jest naprawdę abandonware, bo nie ma z instalką dołączonej umowy licencyjnej, nie ma żadnych kodów rejestracyjnych, instalujesz i cieszysz się pod sapi. Tak naprawdę, to był realspeak od starego scansoftu, który oprócz tego produktu produkował słynne oprogramowanie do skanowania recognita. Firma jest sprzedana do Nuance, i tak naprawdę powstały vocalizery i zaczął się monopol na kółkach, który poskutkował tym, że te syntezatory mają coraz więcej błędów a tu zonk, niby sztuczna inteligencja ma ulepszyć wymowę i cacy.
#320 jaga1998
w windowsie używam agaty, kiedyś używałam syntezatorów z ivosowtware, a na macu i telefonie zośka. Na telefonie w niższej jakości, a na macu wersję rozszerzoną, bo jakoś mi tak lepiej brzmi. W przyszłości zakupię na maca acapellę głos ania, miałam go kiedyś w mojej nokii, bardzo przyjemny.