Co oglądacie/oglądaliście?
Back to Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów#1 daszekmdn
Taki wątek istnieje o książkach, to dlaczego nie zrobić by takiego samego o filmach?
Przed momentem skończyłem oglądać dokument PT. "W głowie kota" na Netflixie. Polecam.
Opis:
"Wciągający i uroczy dokument, w którym eksperci od kotów opowiadają o sekretach i niesamowitych możliwościach tych zwierząt."
#2 Monia01
"Acapulco." Marzenia młodego Meksykanina spełniają się gdy dostaje posadę w luksusowym kurorcie. Wkrótce okazuje się, że praca jest znacznie bardziej skomplikowana niż przypuszczał.
Świetny serial! :D To produkcja Apple TV
W sensie dobra, jestem w połowie, ale już teraz mówię, że świetny. W razie czego odszczekam
🇺🇦 🇵🇱
#3 Zuzler
Zachęcam do kontynuacji wątku.
#4 wrzos33
Odświeżam temat. Ostatnio sporo oglądam i postanowiłam podzielić się z Wami tytułami, które wywarły na mnie wrażenie.
• Jack Strong [Reha].mp3
• Jak pokochałam gangstera [Netflix].mp3
• Jak poślubić milionera (2019) [TV] [Studio Sonoria].mp3
• Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa [TV].mp3
• Johnny (2022) [Netflix].mp3
• Znachor (2023) [Netflix].mp3
Jestem w trakcie oglądania miniserialu „Światło, którego nie widać”.
#5 Natalia2000
Johnny.ego oglądałam, o ile to jest ten sam.
#6 matius
Ja byłem w tym tygodniu na filmie: "Deadpool i Volwerin". Albo inaczej: "Deadpool 3".
#7 Zuzler
Ło matko! A ja sobie ostatnio oglądam różne filmy, chętnie stare, głównie polskie, z naciskiem na komedie. Nawet wpis na swoim głównym blogu poczyniłam na ten temat, więc powtarzać się nie będę i każdego, kto jeszcze nie czytał, a miałby ochotę zapraszam do lektury.
#8 Monia01
Z tych produkcji, które wymieniłaś, znam nowego "Znachora" i bardzo lubię, zwłaszcza te elementy dodane, których nie było w poprzedniej wersji. No i Lichota jako Znachor, złoto. Zośka też. <3
Johny też za mną, ale szczerze nie lubię takich produkcji. Jasne, one wzruszają, bo to właśnie mają robić. Jednocześnie są takie... schematyczne. Myślę, że więcej byłoby prawdy, człowieczeństwa i uczciwości nawet wobec Kaczkowskiego, gdyby zrobić z niego człowieka, a nie świętego za życia. Gdyby chociaż pokazać jego zmagania z chorobą, z samym sobą, z jakimiś, Boże kochany, wątpliwościami. A tak?
Ten film to idealna produkcja do wzruszeń. Taka, którą chcemy oglądać i po której będziemy ocierać łzy, ale z której jednocześnie niewiele się nauczymy, bo Kaczkowski w tym filmie jest już idealny. Jest tylko po to, żebyśmy mogli go oglądać. Szkoda, zasłużyl chyba na bardziej prawdziwy obraz.
"Światło, którego nie widać" oglądałam tylko przez 2 pierwsze odcinki. Po świetnej książce spodziewałam się równie dobrego serialu, ale jakoś do mnie nie przemówił. Nie wiem, może dam mu jeszcze jedną szansę.
-- (wrzos33):
Odświeżam temat. Ostatnio sporo oglądam i postanowiłam podzielić się z Wami tytułami, które wywarły na mnie wrażenie.
• Jack Strong [Reha].mp3
• Jak pokochałam gangstera [Netflix].mp3
• Jak poślubić milionera (2019) [TV] [Studio Sonoria].mp3
• Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa [TV].mp3
• Johnny (2022) [Netflix].mp3
• Znachor (2023) [Netflix].mp3
Jestem w trakcie oglądania miniserialu „Światło, którego nie widać”.
--
🇺🇦 🇵🇱
#9 Zuzler
Moniko, a jak oceniasz oba "Znachory" w zestawieniu z książką? Pisałaś kiedyś, że ją przerobiłaś, także powinnaś móc się wypowiedzieć.
#10 matius
Film powstał, kiedy Kaczkowski umarł.
#11 zywek
#offtop no patrzcie, ile nagle osób poznało adres do serwisu z filmami z AD< a jak niewiele osób chciało się dołożyć na utrzymanie infrastruktury heh xD
#12 wrzos33
Witajcie.
I kolejne seriale za mną: Zachowaj spokój, W głębi lasu- polskie produkcje inspirowane sensacjami Cobena oraz Forst na podstawie prozy Mroza.
#13 Kat
"Forsta" w wydaniu Netflixa szczerze nie polecam, bo zrobili jedną wielką katastrofę z tego.
-- (wrzos33):
Witajcie.
I kolejne seriale za mną: Zachowaj spokój, W głębi lasu- polskie produkcje inspirowane sensacjami Cobena oraz Forst na podstawie prozy Mroza.
--
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#14 daszekmdn
Za mną film Symetria.
#15 Zuza
Za mną pierwszy odcinek Gry o tron.
klienta.
#16 Zuzler
Za mą cały serial "Osiecka". Bardzo, bardzo dobra produkcja.
#17 mucha
w głębi lasu moim zdaniem świetna acz kolwiek ciężka produkcja momentami
#18 wrzos33
Ja też chętnie bym obejrzała, gdzie jest dostępny?
-- (Zuzler):
Za mą cały serial "Osiecka". Bardzo, bardzo dobra produkcja.
--
#19 wrzos33
Ze swej strony polecam natomiast serial "Klangor" z dzdn.
#20 Kat
Dziś z progeniturą wybrałyśmy się do kina na "Kleksa i wynalazek Filipa Golarza". Cóż, o ile młodej się podobało, o tyle mi - tak średnio, chyba jedynie Janusz Chabior w roli Filipa Golarza wypadł świetnie, ale to za mało, żeby cały film się obronił, natomiast sam Ambroży Kleks - Bogowie wszelacy, toż to porażka totalna, fajtłapa, że klękajcie narody, a z pierwowzorem książkowym i wykreowanym przez Piotra Fronczewskiego wspólnego nie ma nic, absolutnie nic. Mały spoiler - na początku, gdy usiłował wyłączyć budzik, już wiedziałam, że będzie źle, ale nie przypuszczałam, że aż tak. Trzeba wam wiedzieć, że profesor Kleks stworzony przez Macieja Kawulskiego nie znosi technologii i elektroniki pod żadną postacią, stąd ten problem z nieszczęsnym budzikiem. Dodam jeszcze, że antagonista Kleksa jest stylizowany na Sarumana.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("