Inne

Koty, mróczki, nazwijcie jak chcecie.

Started by daszekmdn 690 posts last post 3 years ago Page 35 of 35

#681 1 like

Lubię koty ze względu na ich miękkość, lubię go przytulać jak pluszowego misia.
“We do not lack ability. We just lack courage. It all comes down to courage.”

#682 4 likes

Do babci przybłąkała się jakiś miesiąc temu mała, czarna kotka. Kuzyn nazwał ją puma, bo ponoć przypomina trochę miniaturkę pumy. Skóra i kości, wychudzona niemiłosiernie. Myślałem, że nie wyżyje, ale ją odkarmili. W sumie szwęda się tam sporo kotów, ale tylko ta kociczka jest zsocjalizowana. Reaguje na wołanie, daje się brać na ręce nie używając pazurów przy zabawie, chodzi za ludźmi i cały czas mruczy przy kontakcie z człowiekiem. Przybrała na wadze i ma apetyt. Śpi w kurniku z kurami i chyba zacznie niedługo reagować na cipcipcip, zamiast na kicikici.

No, to chyba się w końcu polubiliśmy z Kutnowską kotką. Już sama do mnie przyszła, to jest dobrze, chociaż wcale miękka nie jest, ale nie musi.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Czy twój kot ma futro?

#685 1 like

Są chyba dwie rasy kotów bez sierści. Wyglądają, jakby były z zamszu. Szczerze, to nie wyobrażam sobie przytulać takiego kota, ale gdybym miała alergię i bardzo kochała koty, tak jak teraz, to pewnie bym się na takiego kota zdecydowała.

Zdarza się, że sierść kota straci miękkość, zrobi się bardziej twarda, oścista. Na rynku jest mnóstwo specyfików, głównie do spożywania, które działają korzystnie na kocią sierść. Jest też pewien sposób, który zadziała na pewno, choć trzeba kota bardzo pilnować, zeby się nie oblizywał. Otóż można sierść kiciusia wysmarować olejem kokosowym. Ten olej bardzo zmiękcza sierść nie tylko kotów, ludzi również. :D
Miarą miłości jest miłość bez miary

Co to za dwa koty?

Jeden to swinx, a tego drugiego nie pamiętam.

To raczej taki typ kota, nie problemy z sierścią. Nie widziałaś takich?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ooo, patrz. Lepiej wiesz, niż ja. :D