Daszku- ja w swoim życiu widziałem może ze trzy Persy, które mi się akurat mega podobają. I kilka kotów, innych ras, których nazw nie pamiętam. A tak to ludzie mają zwykłe dachowce i to jest zapewne zdecydowana większość. Do tych co za raz powiedzą, że zmieniam zdanie- to, że mi się coś podoba nie znaczy, że chciał bym to mieć.
15.05.2017 01:26 24/80
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Rozumiem, sam mało kotów rasowych widziałem, kiedyś znałem kilka ras i nawet ich harakteryzację ale to w 2007 było, są Syjamskie, Perskie, i jakieś inne, Persy są fajne, bo są naogół spokojne, połorzy się i mruczy i nie wstaje bo nie ma powodu, chyba że do kuwety, moja siostra miała persa.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Akurat Pers mojej znajomej miał ciężkie ADHD. Dla mnie nie miało by to żadnej różnicy a już napewno nie W przypadku kota. Persy mi po prostu podobają się z wyglądu i tyle. To nie jest tak, że ludziom nie chce Się wydawać pieniędzy na kota. Jak dla mnie rasowy kot to swego rodzaju fanaberia. To nie pies i nie jest przystosowany do określonych czynności. Charakter będzie miał raczej jak przeciętny kot, po za tym zwierzęta nierasowe są zdecydowanie mniej podatne na choroby genetyczne i przeważnie dłużej żyją, bo nie są skarzone genetycznie. Mówiąc prościej- nie są po jednych przodkach jak rasowce.
16.05.2017 00:15 29/75
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
No, ale jako śże są nie chciane, to ludzie nie chcą owych psów brać, bo zachowują się różnie, często bywają po przejściach, a tak samo jest z kotami, ile jest niechcianych mruczków na świecie? Ale koty lepiej radzą sobie w terenie na wolnosci niż psy.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Lwica serio? Najpierw piszesz, że ludziom nie chce się wydawać kasy na rasowe koty. Następnie ztwierdzasz, że błędem jest wydawanie kasy na rasowe psy? Ehh- daj dziecku komputer. Chyba Dawida poproszę, żeby na społeczności utworzył forum dla dzieci.
18.05.2017 00:51 34/74
Iskierko- a czy ja kogoś obrażam mówiąc, że jest dzieckiem skoro jest dzieckiem? Nie nie wyobrażam sobie Jorka jako psa policyjnego, ale np- Labradory bardzo często pracują w policji.
05.06.2017 00:23 37/72