Inne

Koty, mróczki, nazwijcie jak chcecie.

Started by daszekmdn 690 posts last post 3 years ago Page 2 of 35

Nie mam zielonego pojęcia ile, niektórzy napewno, takie dane wgl są gdzieś dosttępne?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

moim zdaniem nie ma znaczenia rasa, jak wyhowa się takiego pupila taki on będzie albo sie nadaje albo
nie i nie ważne czy jest rasowy czy nei
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Daszku- ja w swoim życiu widziałem może ze trzy Persy, które mi się akurat mega podobają. I kilka kotów,
innych ras, których nazw nie pamiętam. A tak to ludzie mają zwykłe dachowce i to jest zapewne zdecydowana
większość. Do tych co za raz powiedzą, że zmieniam zdanie- to, że mi się coś podoba nie znaczy, że chciał bym to mieć.

15.05.2017 01:26
24/80
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Rozumiem, sam mało kotów rasowych widziałem, kiedyś znałem kilka ras i nawet ich harakteryzację ale to
w 2007 było, są Syjamskie, Perskie, i jakieś inne, Persy są fajne, bo są naogół spokojne, połorzy się
i mruczy i nie wstaje bo nie ma powodu, chyba że do kuwety, moja siostra miała persa.

no bo ludziom sie nie hce wydawać na koty wolą dahowca, któy się przybłąka
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

No, ale dachowca też da się oddziczeć.

oczywiście trzeba chcieć

Akurat Pers mojej znajomej miał ciężkie ADHD. Dla mnie nie miało by to żadnej różnicy a już napewno nie
W przypadku kota. Persy mi po prostu podobają się z wyglądu i tyle. To nie jest tak, że ludziom nie chce
Się wydawać pieniędzy na kota. Jak dla mnie rasowy kot to swego rodzaju fanaberia. To nie pies i nie
jest przystosowany do określonych czynności. Charakter będzie miał raczej jak przeciętny kot, po za tym
zwierzęta nierasowe są zdecydowanie mniej podatne na choroby genetyczne i przeważnie dłużej żyją, bo
nie są skarzone genetycznie. Mówiąc prościej- nie są po jednych przodkach jak rasowce.

16.05.2017 00:15
29/75
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ja uważam, że nie ważne jaka rasa
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

ja też błędem jest wydawanie pieniędzy na psy przecież są schroniska gdzie jest w całęj polsce w tej
chwili ok 200000 nie chcianych psów

No, ale jako śże są nie chciane, to ludzie nie chcą owych psów brać, bo zachowują się różnie, często
bywają po przejściach, a tak samo jest z kotami, ile jest niechcianych mruczków na świecie? Ale koty
lepiej radzą sobie w terenie na wolnosci niż psy.

no tak ale trzeba pomagać owyjm zwierzętom

Lwica serio? Najpierw piszesz, że ludziom nie chce się wydawać kasy na rasowe koty. Następnie ztwierdzasz,
że błędem jest wydawanie kasy na rasowe psy? Ehh- daj dziecku komputer. Chyba Dawida poproszę, żeby na społeczności
utworzył forum dla dzieci.

18.05.2017 00:51
34/74

Nie obrażaj tu nikogo Przyjacielu.
A wracając do tematu, czy wyobrażasz sobie takiego psa jorka jako psa policyjnego, czy przewodnika, bo
ja nie.

Mam kotkę! Jest suuper! Bardzo lubi być głaskana, i mimo tego że jest to dachowiec, to ją polubiłem bardzo.

Iskierko- a czy ja kogoś obrażam mówiąc, że jest dzieckiem skoro jest dzieckiem? Nie nie wyobrażam sobie
Jorka jako psa policyjnego, ale np- Labradory bardzo często pracują w policji.

05.06.2017 00:23
37/72

No wiem, ale tylko wyrażam swoje zdanie. A czy wy też macie tak z kotami że chowają się a potem nagle
wychodzą?

ak, zdażało się czasem.

A macie jakiś pomysł aby kot reagował na imię?

Ale jak je nauczyć? Macie pomysł?