Tego. Tulem. Czy coś. -- (Julitka): Czuję się sama. Bardzo. Niemiłe uczucie. Zawsze niemiłe. :p
--
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Jakiś mądrala od snu mówił żeby: 1. iść do łóżka gdy się chce spać. 2. jeśli nie chce się spać, łóżko strefą zakazaną. 3. Jeśli po dłuższym czasie leżenia nadal nie chce się spać to nie ma co walczyć z przeznaczeniem; wstań, bo łóżko od spania. Nie wiem na ile to faktycznie mądre jest, ale jakoś tak to mówił. A w ogóle gdy są grubsze z tym problemy to są specjalisty od tego. W Wawie jest jakaś klinika snu. Nie powiem, kusi. Zapewne sam odwiedzę.
Dokładnie tak mówią. Mówią też, żeby chodzić spać zawsze o tej samej porze a przynajmniej być wtedy raczej już wyciszonym. -- (tomecki): Jakiś mądrala od snu mówił żeby: 1. iść do łóżka gdy się chce spać. 2. jeśli nie chce się spać, łóżko strefą zakazaną. 3. Jeśli po dłuższym czasie leżenia nadal nie chce się spać to nie ma co walczyć z przeznaczeniem; wstań, bo łóżko od spania. Nie wiem na ile to faktycznie mądre jest, ale jakoś tak to mówił. A w ogóle gdy są grubsze z tym problemy to są specjalisty od tego. W Wawie jest jakaś klinika snu. Nie powiem, kusi. Zapewne sam odwiedzę.
--
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Mądrości jak w starym dowcipie. Dzwoni baba do lekarza. Od czterech godzin przewracam się z boku na bok i nie mogę zasnąć. Cóż w tym dziwnego, jak się chce zasnąć to trzeba leżeć spokojnie - odpowiada lekarz.
Mówią jeszcze mądrości, żeby 4 godziny przed porą spania nie pić kawy, nie palić i nie jeść, a conajmniej godzinkę przed spaniem nie korzystać ze smartfona i komputera i już zacząć wyciszać umysł.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.