Wątki archiwalne

Księga zażaleń 06.07.2022-01.03.2023

Started by Zuzler 1579 posts last post 3 years ago Closed Page 13 of 79

Na dworze jest ukropiście, idzie do mnie burza.
Give me a sign.

Zamówiłam sobie sushi. Obiecałam sobie, że to zrobię jak dostanę pierwszą wypłatę w nowej pracy. Tylko bardzo się rozczarowałam, bo okazało się niedobre. Za dużo ciasta i ryżu, ryby prawie nie na. Nie byłam w stanie zjeść do końca, ale jutro muszę to zrobić, bo za drogie było, żeby wyrzucać, pomijając fakt, że nielubię wyrzucać jedzenia. W dodatku wczoraj coś mi się wbiło w stopę, nie wiem co, szłam sobie boso po pokoju i poczułam, jakby mi się drzazga wbiła, ale to jest mie możliwe. Krwi nie było, nie puchnie też, mam tylko taką jakby szramę na stopie, która boli przy dotknięciu i silniejszym nacisku, także trochę kuleję jak chodzę. No i maratonik mnie w pracy czeka od jutra do niedzieli po 8 godzin w tygodniu i 10 w weekend.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

#243 1 like

No to kuruj się i zdrowiej szybciutko.
-- (Monte):
Byłam dzisiaj u lekarza i okazało się, że mam Covid. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieję.

--
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

Dziękuję @Agata D. :)
Give me a sign.

Nie ma za co, sama przechodziłam. Nie miałam żadnych obiawów co prawda, ale dwutygodniowa niemożność wyjścia z domu choćby do sklepu jest okropna i można od teggo zwariować.

Ja miałam objawy.
Give me a sign.

Z oka leci mi fontanna łez i mam już dosyć, w poniedziałek idę znowu do okulisty, bo oko albo jest suche, albo leci z niego fontanna, a przy okazji boli. Jak mi ona nie przepisze nic konkretnego, to zmieniam lekarza. Mam po prostu dosyć już, bo przez to źle się czuję.
Große Operndiva?

Czuję się okropnie, boli mnie głowa, nogi i plecy, ledwo żyję, nie mam siły, mam gorączkę i katar.
Give me a sign.

#249 1 like

Heh, omicron morderca niema serca.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#250 3 likes

Okna otwarte 24/7 i pierwszy raz mi się to dziś zdarzyło. Jakaś nocna inwazja krwiopijców, pożarły mnie komary.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Kurier ma dzisiaj odebrać przesyłkę. A ja nie mam w domu ani centymetra folii. Cholerstwo musiało się zgubić przy remoncie.
Ale wstyd! A tak swoją drogą niecierpię pakować tego wszystkiego i bawić się z tą nieszczęsną taśmą lepiącą. :D

#252 1 like

Może zainteresuj się paczkopunktami? Ostatnio mówiliśmy o nich w tyfloprzeglądzie, we Wrocławiu muszą jakieś być. To takie miejsca gdzie za niewielką opłatą spakują, zaadresują i wyślą za Ciebie paczkę
Happy hacking

Oo. Dzięki. Aczkolwiek już sobie poradziłem. Nie sądziłem jednak, że przez kawałek strecza będę musiał robić w ostateczności porządki w całym domu. :D

Dobrze że porządki, a nie bajzel :D
Happy hacking

No właśnie najpierw się zrobił nieład artystyczny, a potem mimo przeogromnej miłości do mojego dzieła, musiałem to wszystko ładnie poukładać :P

I koniec ze słuchawkami. Do widzenia. :(
Give me a sign.

Hylogel,
tealoz duo,
Lacrimal w ostateczności.

To bez recepty jest
Droższe niż tańsze, ale skuteczniutkie
-- (skrzypenka):
Z oka leci mi fontanna łez i mam już dosyć, w poniedziałek idę znowu do okulisty, bo oko albo jest suche, albo leci z niego fontanna, a przy okazji boli. Jak mi ona nie przepisze nic konkretnego, to zmieniam lekarza. Mam po prostu dosyć już, bo przez to źle się czuję.

--
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Ale to jest jakieś przeciwzapalne?

-- (sanklip):
Hylogel,
tealoz duo,
Lacrimal w ostateczności.

To bez recepty jest
Droższe niż tańsze, ale skuteczniutkie
-- (skrzypenka):

--

--
Große Operndiva?

Strasznie śmierdzi papą i czymś dziwnym po wykuciu wylewki na moim mieszkaniu, won z taką wylewką. Uzbierało się z tego aż 3 tony gruzu i trzeba było mi zapłacić za wyniesienie tego cholerstwa.

A elektrycerz chociaż przybył?