Humor, gry i zabawy

Tematyczny alfabet

Started by Paulinux 403 posts last post 2 years ago Page 10 of 21

na i może irygator? Naciągane chyba troszkę, ale nie mam pomysłu.
Happy hacking

A "H" i "r"?

Robot kuchenny
Happy hacking

hafciarka
Happy hacking

Yy... CO to to jest?

#187 2 likes

Jak haftujesz na imprezie, to sprząta po tobie :P
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

No to chyba Misiek jednak wygrywa.

Zastanawiam się też, czy dałoby się zrobić taką jakąś zasadę, żebyśmy się nie blokowali na danej literze. Myślę o takim czymś, że jeśli zblokujemy się na jakiejś literze, to możemy zamiast danego U albo H dać słowo na wcześniej pominiętego diakrytyka i lecieć dalej z alfabetem. Ma to sens?
Happy hacking

Ma, ale jeśli zamiast na "e" trzeba będzie wymyślić na "ć", to jakby średni interes raczej.

niby tak, ale zawsze to dwie możliwości a nie jedna.
Happy hacking

Czyli w sumie jednak nie ma.
Może wtedy w ramach karniaka trzeba wymyślić dodatkowo 2 słowa na poprzednią lub następną literę, które będą się liczyć jako jedno?

O, to jest pomysł. Dobra, to idę edytować pierwszy wpis.
Happy hacking

Żarówka.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ehh, tu nie było nic hamskiego, po prostu brak pomysłu na słowo na daną literkę. Tak, czy tak Daszek wygrał.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#196 1 like

No ale jak nie masz pomysłu, to nie wyjadaj prostych literek. To tak, jakbyś wyjadł z ciasta wszystkie rodzynki, a wszystkim zostawił całą resztę. Jak Daszek wygrał, jak podał tylko jedno słowo? Wygrywa ten, kto poda najwięcej.
Happy hacking

No dobra, to masz więcej pomysłów z agd na Ż?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#198 Edited

A po co więcej? Wystarczy jeden. Chodzi o to, że wygrywa ta osoba, która w alfabecie wymieniła więcej słów zaczynających się na kolejne litery, a najwięcej sumarycznie masz Ty w tej rundzie
Happy hacking

Dejcie jakies nowe dziedziny a nie się wykłucajo
INFP

TO ja dam - tytuły piosenek :D
INFP