Wojna na Ukrainie ad. 2022
Back to Wydarzenia i nowiny#621 Numernabis
Filmik, który ma nam pokazać, że faktycznie Rosja nie atakuje Ukrainy, jak dla mnie to jest typowy film dezinformacyjny jak pewnie jeden z wielu przedstawianych rosjanom.
#622 MarOlk
Ja radzę tego typu filmów, zwłaszcza jak mamy podejrzenia, chociaż najmniejsze, że to fake nie udostępniać i nie przesyłać komukolwiek i gdziekolwiek.
#623 Julitka
Jezu, no błagam, tu też?
Naprawdę, możemy Wam busik zorganizować prościutko do Charkowa, pojedziecie, zobaczycie, wrócicie (lub nie)...
-- (Postukujacy):
Zastanawiam się
https://www.youtube.com/watch?v=utEUbTpqeOg
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#624 nuno69
Przecież słychać że gościu jest Rosjaninem. W tym akurat kontekście to ma znaczenie.
#625 MarOlk
Nie znam się na tym, ale jeżeli to prawda to ten fakt mówi sam za siebie
#626 nuno69
Słychać po akcencie. Ukrainiec akcentowałby nieco inaczej, a Polak to na pewno nie jest
#627 MarOlk
No wiem, że nie Polak, ale nie znam się na różnicy w akcentach, więc pozostaje mi ci wierzyć.
#628 nuno69
Miejmy nadzieję że Monstricek sięwypowie. Tym czasem zgłoszenie leci do YT
#629 nuno69
Zachęcam Was do zrobienia tego samego
#630 Paulinux
Jak to zgłosiłeś? W sensie jaka kategoria?
#631 adelcia
JA TO WYSŁUCHAŁAM I mam dokładnie to samo wrażenie.
bo tak.
jeżeli by tam popadały jakieś wieżowce lub coś, to był by tam za przeproszeniem grubi nieporządek.
a to jakiś okna a to jakieeś dwzri, a to rozłamane skrzynie łóżka itp itp i po tym wszystkim by się chociaśś czasami chodziło, i to by było słychać.
natomiast on mówił zżebyśmy sprawdzili namapie gdze on jest.
bógwie co by się stało jak by to zwerifikował ktoś widzący?
-- (Numernabis):
Filmik, który ma nam pokazać, że faktycznie Rosja nie atakuje Ukrainy, jak dla mnie to jest typowy film dezinformacyjny jak pewnie jeden z wielu przedstawianych rosjanom.
--
#632 adelcia
otóś to, nibi to taki polski, ale jednak cos inaczej brzmy.
-- (nuno69):
Przecież słychać że gościu jest Rosjaninem. W tym akurat kontekście to ma znaczenie.
--
#633 adelcia
właśnie monstryczek mógł by tu dużo wnieść.
-- (nuno69):
Miejmy nadzieję że Monstricek sięwypowie. Tym czasem zgłoszenie leci do YT
--
#634 nuno69
Mowa nienawiści. Insynuowanie ze ktgos strzela do cywilow to jet mowa nienawisci
#635 cinkciarzpl
ja nie wiem jak youtube, ale taki facebook strasznie tolerancyjny jest. Ostatnio trafiłem na filmik bardzo subtelnie zrobiony, jakaś zatroskana p0lka opowiadała niby jak to ukry jej samochód porysowały i ach ach, kochajcie siebie, otwóżcie się na wszechświat i swojego sąsiada a nie ich. Jest to bardzo sprytne, podskurne zasiewanie nienawiści na tle narodowościowym, zresztą dziwnym trafem cały jej fanpage był wypełniony podobnymi materiałami. Zgłosiłem, a oni, że to nie narusza standardów. Oni chyba tam tylko potakują algorytmowi więc może krew, flaki to tak ale jak coś subtelniejszego to nie.
#636 Postukujacy
Pewne działo przeciwlotnicze podzieliło los pożyczonego przez Romów od Rosjan czołgu.
#637 Krzycha
Rosja wystąpiła z wnioskiem o zwołanie w piątek 11 marca posiedzenia Rady Bezpieczeństwa ONZ w sprawie działań USA na terenie Ukrainy związanych z bronią biologiczną; w tym samym czasie Pentagon ostrzega, że Rosja może użyć takiej broni na Ukrainie oskarżając o to USA
https://polskatimes.pl/rosja-wnosi-o-zwolanie-posiedzenia-rady-bezpieczenstwa-onz-ws-broni-biologicznej/ar/c1-16093387
#638 adelcia
jakoś mnie to nie zaskoczyło.
ja u nas na pewnej słowackiej www przeczytałam, że rosja planuje aatak terroristyczny na czarnobil no i jak myślicie, co mają zamiar powiedzieć światu, że kto to zrobił? no oczywiśćcie że nibi to ukrajina zrobiła.
Tak samo na czeskiej stronce jednej z telewizji doczytałam, że rosja daje możliwość dołączenia się w walce z ukrajiną ludziom z sirii.
no i to może być coś czego raczej wole sobie nie wyobrażać, bo oczywiśćie nie wszyscy, ale pewnie znajdą się tam ludzie, którym wszystko jest obojętne, nawet jak by umarli.
więc.......
ale z tym czarnobilem to jest takie przejrzyste, że bardziej być nie może:D
no bo kurcze jeżeli oni najpierś zajmują tą elektrownie, potem cośtam zrobią, a potem będą twierdić że to nie oni, no to ehm jakimś cudem mamy nibi wierzić ze to zrobiła ukrajina?
skoro cały świat wie, że oni tą elektrownie zajeli?
nie mają po prostu jaj do tego żeby za to wszystko wziąść odpowiedzialność i się przyznać ... no .... po prostu brak mi słów.
-- (Krzycha):
Rosja wystąpiła z wnioskiem o zwołanie w piątek 11 marca posiedzenia Rady Bezpieczeństwa ONZ w sprawie działań USA na terenie Ukrainy związanych z bronią biologiczną; w tym samym czasie Pentagon ostrzega, że Rosja może użyć takiej broni na Ukrainie oskarżając o to USA
https://polskatimes.pl/rosja-wnosi-o-zwolanie-posiedzenia-rady-bezpieczenstwa-onz-ws-broni-biologicznej/ar/c1-16093387
--
#639 MarOlk
To raczej element wojny propagandowej i informacyjnej. Przynajmniej mam taką nadzieję.
#640 Krzycha
Tu nie chodzi o to, że nie mają jaj. Kłamią w żywe oczy po to, żeby siebie wybielić.
-- (adelcia):
jakoś mnie to nie zaskoczyło.
ja u nas na pewnej słowackiej www przeczytałam, że rosja planuje aatak terroristyczny na czarnobil no i jak myślicie, co mają zamiar powiedzieć światu, że kto to zrobił? no oczywiśćcie że nibi to ukrajina zrobiła.
Tak samo na czeskiej stronce jednej z telewizji doczytałam, że rosja daje możliwość dołączenia się w walce z ukrajiną ludziom z sirii.
no i to może być coś czego raczej wole sobie nie wyobrażać, bo oczywiśćie nie wszyscy, ale pewnie znajdą się tam ludzie, którym wszystko jest obojętne, nawet jak by umarli.
więc.......
ale z tym czarnobilem to jest takie przejrzyste, że bardziej być nie może:D
no bo kurcze jeżeli oni najpierś zajmują tą elektrownie, potem cośtam zrobią, a potem będą twierdić że to nie oni, no to ehm jakimś cudem mamy nibi wierzić ze to zrobiła ukrajina?
skoro cały świat wie, że oni tą elektrownie zajeli?
nie mają po prostu jaj do tego żeby za to wszystko wziąść odpowiedzialność i się przyznać ... no .... po prostu brak mi słów.
-- (Krzycha):
--
--