EltenLink

Wojna na Ukrainie ad. 2022

Back to Wydarzenia i nowiny

#201 nuno69

No, i to chyba jedyna mocna strona Europy. Zeleński już zaraz ni będzie żył albo już nie żyje (to jet moja opinia, a nie fakt).

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-25 16:15

#202 nuno69

A najlepszy jest ten Stoltenberg czy tam jak on się wabi. On tylko wykrzykuje że Rosja gwałcu, ale wojować nie ma komu

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-25 16:16

#203 djsenter

Tiaa, tak samo jak Merkel mówi o tym jakie to przerażające i bezprawne, a co to zmieni dla tych ludzi walczących i tych, którzy już zgineli?
Słowa nikomu życia nie przywrócą.

Senter San
2022-02-25 16:17

#204 nuno69

Merkel jest już i tak nikim.

2022-02-25 16:18

#205 Kat

Gadać to se można dużo, skoro i tak nic z tego nie wynika.

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2022-02-25 16:19

#206 nuno69

Oni zawsze byli zajebiści w gadaniu, tak samo jak zrodniaże z za oceanu w 38 roku relacjonowali aneksję czechosłowacji przez Hitlera.

2022-02-25 16:20

#207 papierek

Jakoś mnie nie dziwi, że dzieje się to, co zwykle, czas płynie, ludzka natura się nie zmienia.

po co mi sygnatura?
2022-02-25 16:22

#208 nuno69

Herson przejęty rzez Rosjan.

2022-02-25 16:23

#209 nuno69

xD, Putin wzywa ukraińską armię do obalenia prezydenta i żądu. No się towarzysz chyba przeliczy

2022-02-25 16:32

#210 papierek

Drugi akt to może być Białoruś. A tak poza tym to nie raz, nie dwa zostało udowodnione, że kilkanaście, kilkadziesiąt lat pokoju może wiele zmienić w mentalności. Mamy unię, mamy nato, fakt, że Ukraina nie należy do żadnej z nich, pytanie brzmi, czy by i na ile zmienił fakt, gdyby Ukraina była w unii.
Ale dysputy polityczno światopoglądowe zostawmy
-- (pajper):
Powiem wam szczerze, że byłem nieco naiwny. Wydawało mi się, że co jak co, ale po najeździe na Ukrainę Europa się przestraszy Putina na tyle, by jakieś poważniejsze sankcje wprowadzić.
Że zastanowią się: skoro Putin może od tak najechać Ukrainę, to może kiedyś najedzie i nas?
Nie spodziewałem się interwencji militarnej, to jakby inna sprawa, Ukraina nie jest w NATO, ale jak mówiono o bezprecedensowych sankcjach, to spodziewałem się konkretnych ruchów.

A tak naprawdę obserwujemy Kampanię Wrześniową 2.0, z Ukrainą jako głównym graczem.
Smutne.
Mam tylko nadzieję, że bez drugiego aktu 17 dnia.

--

po co mi sygnatura?
2022-02-25 16:40

#211 nuno69

Tak całkiem szczerze to nie mogę się doczekać aż usłyszę komunikat, że wątek "Wojna na Ukrainie AT. 2022" został przeniesiony do archiwum

2022-02-25 16:40

#212 papierek

Ja niekoniecznie, bo mogłoby to oznaczać, że Ukraina się poddała
A liczę na to, że im dłużej konflikt trwa, tym więcej czasu mają na obudzenie się pewni ludzie na pwnych stanowiskach

po co mi sygnatura?
Edited 2022-02-25 16:41

#213 nuno69

A, w tym sensie. Alemi chodziło o ten dobry scenariusz, gdzie to Putin się liże a USA płacze że zaaranżowana przez nich wojna nie poszła po ich myśli

2022-02-25 16:41

#214 pajper

A ja jednak im dłużej obserwuję konflikt, tym pewniejszy jestem, że żadnego zaaranżowania wojny nie było. Raczej naiwność.

Putin czekał w 2014 na sankcje. Sankcji nie było, świat wrócił do normalności.
Teraz Europa żyła innymi problemami, był Covid, mamy inflację... To postanowił zaryzykować i sprawdzić, ile mu ujdzie.
Jak widać, ujdzie sporo.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-02-25 16:47

#215 MarOlk

Handel, handel uber alles. Dlatego raczej druzgocących sankcji nie będzie. Niestety...

2022-02-25 17:15

#216 nuno69

A nie, zawiesili ROsję w radzie Europy. No, zobczymy co to da.

2022-02-25 17:19

#217 Piotr

To chyba jest to, co chciał Postukujący:
https://www.youtube.com/watch?v=NdWL0ugPdvE

2022-02-25 17:23

#218 nuno69

Podobno Czeczenia (chyba tak się to coś po Polsku nazywa?) i Syria wspierają Putina, z tym że ci pierwsi straszą że wyślą 70 K żołnieży w razie co.

2022-02-25 17:49

#219 Monia01

Błaszczak: konwój z amunicją przekazywaną Ukrainie, dotarł już do Ukraińców

🇺🇦 🇵🇱
2022-02-25 18:30

#220 nuno69

A mnie ciekawi o co chodzi z wydanym przez rosyjskie MSZ dokumentem o spodziewanym "poważnym zagrożeniu medycznym"? Czyżby Rosja szykowałą się do aaku na jakiś tam kraj NATO czy do biwty o Kijow? A może chodzi o coś z Czarnobylem.

2022-02-25 18:32