Mikrofon zewnętrzny się rozłącza więc baardzo uważnie trzeba się obchodzić z gniazdem, co w środowisku, w którym się używa takich rejestratoró jest raczej niezbyt możliwe.
Hej! Skoro taki wątek już jest, to ze swojej strony też Poproszę Was o sugestie. :D Jaki sprzęt bądź sprzęty do nagrywania polecacie? Chodzi mi o nagrania typu: koncerty, odgłosy natury, ewentualne spotkania/imprezy oraz wykłady. Da się jeden rejestrator pyknąć czy lepiej jakie różne na owe różne sytuacje? :)
Oczywiście, że się da. Zależy ci na dwóch mikrofonach xy czy wolisz bardziej surroundowy dźwięk? Miej na ówadze. Ja mam 2 modele dla ciebie wytypowane. a. Zoom H1n. Prosty, mały rejestrator, który bez zwrokowo da się obsłużyć. Po szczegóły do użytkownika djdenis333, albo Matid25. b. Zoom H2n. Nieco starszy brat h jedynki n, z minimalnie większymi szumami własnymi, ale za to mający aż 5 mikrofonów co daje fajne możliwości. XY, micside, więc jest ciekawie. Na koncerty broń boże nie kupuj ollympusa LS14. Ogólnie olypmusy omijaj szerokim łukiem. Są jeszcze inne rejestratory takie jak np firmy Tascam, ROland, ale ja z nimi nie miałem do czynienia, więc się nie wypowiem.
O, dzięki! :) No na razie to nie mam w ogóle, ale w przyszłości chciałbym się zaopatrzyć w takie cuda, więc nie będę sobie oszczędzał na jakości pamiątek, które dzięki nim uzyskam. :) Lepszy będzie mikrofon binauralny do większości z rodzajów nagrań, które wymieniłem czy któreś mniejsze urządzonko z proponowanych przez Ciebie też się nada? :) Bo, np. wykłady w super jakości wave być nie muszą, więc głupio byłoby latać z przenośnym studiem. :D
Technika nagrywania x y to są 2 mikrofony umieszczone od siebie pod kontem 90 stopni. Czyli, na prosty język pisząc po prostu nagrywanie w stereo. Surround to nagrywanie wielokanałowe. Nagrywanie binauralne to jest tak, że masz mikrofony w uszach i one mają tobie jak najbardziej odwzorować to co człowiek słyszy. Do wykładów to pewnie, że ci nie potrzebne binauralki. D nagrywania natóry i koncertów mogą się przydać. Ale jak jesteś początkującym nagrywaczem i nie masz doświadczenia to na dobry początek kup sobie tylko rejestrator taki X/y. Więc ja bym tobie tego zooma h1n polecił
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Miałam olympus wcześniej i olympus teraz, całkiem nieźle sprawdziłsięwe wszystkich wymienionych przez ciebie sytuacjach. Przy okazji binauralnych trzeba by tylko dodać, że koncerty dość wiernie nagra, ale ta wierność odwzoruje ci się głównie na słuchawkach, na głośnikach już aż takiego efektu, wiadomo, nie będziesz miał.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Jamajka zależy jakiego Ollympusa masz? Nie wszystkie są z dupy wzięte, LS 100 na pewno był jak kolwiek sensowny, ale LS 14 to jakaś porażka i do koncertóow broń boże się nie nada.
@djgraco To jeśli zależy, jaki model, to nie pisz, że ma się trzymać od wszystkich z daleka, zwłaszcza, jak odpowiadasz komuś, kto wcześniej z rejestratorami do czynienia dużo nie miał. Pilnujmy się tego trochę, bo serio można kogoś zdezorientować. Co do modelu, najpierw dm550, dyktafon, a potem ls-p4, rejestrator.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
This site uses cookies to enhance your experience.