Nagrywamy

poszukiwanie rejestratora

Started by jamajka 393 posts last post 5 years ago Page 15 of 20

Jasne.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

hej witajcie,

komunikuje sie przez e-maile z olympusem, i oni twierdza, ze w najnowszym modelu ktory gada, czyli dm 720, juz sa czytane i wszelkie numery np przy ustawiaiu daty czasu itp.
proboje ich naklonic do tego, zeby mi takowe nagranie podeslali, bo jakos im to niewierze:D
a warto by bylo, bo kostuje calkiem milych 150€ czyli jakies 600 zlote.aczkolwiek nie wiem czy te jego parametry sa warte ceny? sami z resta ocencie:
https://www.olympus.pl/site/pl/a/audio_systems/audio_recording/high_end_recorders/dm_720/index.html

czyli dm 720 jest najnowszy tak? I jak tam z jakością nagrań i ceną?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

podlinkiem ktory wam podalam pisza ze cena to okolo 720 pln.
ale jak tam z jakoscia niewiem, bo go nie mam.
natomiast chcialam sieie i was zorientowac w tym, jaki w tym roku mamy gadajacy model od olympusa.

no i udao mi sie, dostalam od olympus nagranie, w ktorym pokazuja, ze rzeczywiscie ustawianie timera do nagrywania na dm 720 juzdziala tak jak sienalezi.
czyli idac strzalkami czyta dni, godziny, minuty itp.
a przecies jeszcze z 5 lat temu to dostepne chyba niebylo?

Do tej pory serie DM nie miały możliwości włączenia limitera i regulacji głośności jednocześnie. Albo to, albo tamto więc dla mnie odpadają w przedbiegach.

ten dm 720 nawet chyba limitera niema.
ale manualnej regulacji glosnoscy tak.

jaki jest najnowszy gadający

ma mysli olympusa? dm 720

Właśnie tnę podcast o ls-p2 i ls-p4. Z nowości można datę ustawiać, ale błędy nadal nie są poprawione. Chodzi o te w tłumaczeniu. To wszystko pisze na bieząco z odsłuchem więc będzie bałagan. Oba mają bt coby się ze smartfonami gadać, ale tylko dla Androida. W podcaście był tylko Iphone więc to nie jest przetestowane. Wyglądają ponoć tak samo, ukłąd przycisków ponoć też. Wejścia liniowego brak, najniższy poziom pozwala na rejestreację sygnału lioniowego z wejścia mikrofonowego. Lsp4 może nagrywać 24bit 48kHz i może nagrywać we flacach. Może z automatu robić fade in i fade out długości 1s. Mikrofony wewnętrzne bardzo podobne w obu.

a jak sa one cenowo?

Nie pamiętam teraz.

a jaka jest rużnica po między lsp2 a 4?

Obsługa Flac i odrobinę inna barwa mikrofonów wbudowanych. Niedługo powinien być podcast o tym.

noo to sie ciesimy.

aha czyli unas to wyglada troche na pexeso.
oolo 150 euro kostuja dm 720 i lsp2 oraz okolo 200 dm 770 i lsp4.
no to tym bardziej moge sie ciesic na te ciesc podcastu o lsp2.

hejka witajcie,

zastanawiam sie nad czymas takim.
jezeli diktafon nam nienagrywa, ale jest uruchomiony to duzo baterii on zjada?

To zależy od konkretnego sprzętu, a czasem ustawień. Niektóre same się wyłączają po jakimś czasie nieaktywności.

moj zoom tes tak da sie ustawic.
ale jak chce nagrywac zaraz w tym momencie, to to musze czekac z 5 6 sekund zeby to moc zrobic czyli to juz niejest zaraz.

juz mam tego dosc!
zdaje sie, ze dla mnie nieistnieje diktafon / rejestrator idealny.
Tzn poza zoom h1? ktory sie juz nierozwija.