Nagrywamy

poszukiwanie rejestratora

Started by jamajka 393 posts last post 5 years ago Page 14 of 20

w ogole, kiedy sie po tym, jak w zoom h1 zepsula sie plyta glowna, w tym roku decydowalam jaki diktafon czy rejestrator kupic, to wachalam sie miedzi zoom h1n i eltrinex v12 pro.
pierwszy nie gada, drugi tak, ale chyba tylko w jezyku czeskim.
tak czy inaczej, na eltrinexie odradzili mnie dwie rzeczy.
cena, o prawie 50 euro wiecej nis zoom h1N, oraz jeszcze cos.
on ma na boku taki przelaczniczek meeting i interview. to do mikrofonow i jakby do ich charakteristiky.
niewiedzialam czy to sie tyczy tylko wewnetrznych, albo dotyczylo by to i podlaczonego, zewnetrznego.
no i ze niechcialam ryzikowac, to wybralam zoom h1n.
W miedziczasie eltrinexv12pro mial juz w jednym sklepie 2x zniske o 40 euro, natomiast kiedy te promocje byly to nieudalo mi sie sprzedac zoom h1n, wiec jak narazie to niekupowalam.

kto zna angielskieo, moze posluchac tego:
https://www.youtube.com/watch?v=_zumJ6WXfQs
to chyba najnowszy model gadajacego diktafonu olympus podnazwa:
Olympus DM-720
unas jest w ich sklepie za jakies 150€.
ale ja sie powaznie zastanawiam gzie ja mam siegnac po rade, a zeby znalesc dla siebie idealny nagrywacz ....

a moze warto by sie bylozainteresowac tym cudem?
http://www.talking-recorder.com/
to bylo by co prawda trzeba kupic w czechach, ale wydaje mi sie to bardzo sensowne.
sama mysle o jego kupnie.

a co to jest?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

diktafon ktory gada i jest udzwiekowiony na 100: czyli i gada ustawianie czasu i daty, a tes mozemy ustawic timer do nagrywania czy odtwarzania.
i to wszystko poprostu czyta.

aczkolwiek ja planuje dac mojemu zoom h1n jeszcze 3 szanse w tym roku, i sie okaze nakoncu pazdziernika co z nim zrobie.

ale jakie języki ma ten gadacz tam?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

tego dokladnie niewiem, bo jeszcze niemialam go w reku,ale jezeli cie to interesuje tak napowazni, to enapis, i ja sie ich zapytam.

Nie wierzę w was. Kto mądry łazi z wbudowanymi mikrofonami w rejestratorze i z rejestratorem w kieszeni chce cokolwiek nagrywać?
A, i ja chodzę z wpiętymi soundmanami i zoomem w kieszeni i NIGDY! mi się nic nie przekręca.

#271 1 like

Czasami tak trzeba, nie mówię, że jakieś ważne rzeczy, ale czasami się miało dyktafon w kieszeni przez chwilę. :p Choć o przekręcaniu nie wiem, nie używałam akurat tego.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

sluchaj ziwek, to jest tak.
ja podlaczacm do zoom h1, zewnetrzne,i nagrywam przez nie

Aa, no to OK. Robię tak samo.;

no wlasnie.

Myślałem, że seria ws jest troszkę lepsza. Z tego co wiem najsłabsza seria Olympusów to vn. Mój kumpel Miał Olympusa ws, nawet nie wiem czy nie tego co ty Adelciu, sądząc po modelu, i on miał 1, lub 2 gb pamięci, odtwarzacz mp3, i tak jak ten Adelci zdejmowaną osłonkę do usb. Nie niegrawywał, może rewelacyjnie, ale napewno w stereo i do podstawowych zastosowań starczał.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

no i co lisy? chces tego ws 310m?

Za ile?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Jak chcesz go po prostu oddać, to ja jestem chętny.

mowilam ze za nic.
bo to takie stare, ze sie to nawet juz nienadaje do sprzedania.

no to napis mi napriwatno adres i ja ci to w tym tygodniu wysle.