zdaje sie, ze jediny fajny jak dotad model kiedy gdziestam mialam, to zooom h1. przesuwane przycisky dalo sie podklejic, iniebylo zadnyh dziwnych koleczek na glosnosc, ktore teoretycznie kiedykolwiek mogli sie przekrecic
Ja używam dm770 i powiem, że jest to lepsze, niż myśliłem. Tak, napewno nie jest to megasupergood, ale jeśli chcesz nagrać coś wokól, lób koncert albo wywiad, to nagra, jak na dm, dość dobrze. Na moim blogu są nagrania, które robiłem tym dyktafonem.
O, Julitko, to akurat Zooma ci mogę pokazać przy okazji, co prawda H2N. Obaczysz czy to coś dla ciebie i czy jakość ciebie zadowala, czy raczej doprowadza do płaczu z bezsilności. :)
Żaden ze mnie znawca dźwięku, ja ledwo rozumiem, co to głębia bitowa, ale jakość LSP2 też powoduje, że się głowię, what's that. :D Ale... Na potrzeby nagrywania wykładów itp. myślę, że starczy. Po prawdzie na to, to i iPhone starczy pewnie, ale, ćsii.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
No to ciebie pocieszę, bo jest jedna zaleta LSP2 nad Zoomem dość ważna. Dźwięk. Nie chodzi o mowę konkretnie, bo bez niej da się obyć. Chodzi o to, że wiadomo, kiedy się nagrywa. Rzadko, bo rzadko, ale kilka razy miałem tak, iż byłem przekonany, że włączyło się nagrywanie na Zoomie, a tu guzik, pewnie za słabo wcisnąłem włącznik nagrywania.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
pajper niewiem czy to bylo do mnie, ale w kazdym razie, nawet bezdzwiekowe olympusy maja dzwiek jak sie wciska rekord. bezdzwiekowe w sensie co niegadaja. ja mam w domu taki ws 310 m, strasznie stary olympus, jeszczde do wma nagrywa, i on tes ma dzwiek jak sie wciska przycisky.
a tak szcerze ja niepotrzebowla bym diktafon co gada. azne ze by gadal chocias to w jakim stanie mam baterie, i mial dzwieky jak wlacze rekord. i to by mi wystarczalo. no i jak by niemial na glosnoscy kolka krecone.
to sie nawet juz do sprzedania nienadaje:D ale jak by ktos takie urzadzonka zbieral to chetnie podesle. nawet niepamietam ile to moze miec lat, ale z 10 napewno, bo jezdzilam z tym nakaruzele w pierwszym sezonie, a to byl 2008 :D takze uwzam ze to sie nawet juz nienadaje na kase
Słuchajcie, ja mam chyba taki z serii WS, chociaż pewna nie jestem. To jest dopiero grat! Maleńki jest, to fakt, ale... nic poza tym! Nie jest udźwiękowiony, ale "pipczy" za każdym razem, gdy się coś robi. No i tu ciekawostka - jego pamięć wynosi, uwaga, 62 mb! Kosmos, prawda? Zaletą jest fakt, że nie potrzeba do niego "kabelka USB" - rozłącza się część główną od tej, w której jest bateria i możemy podłączyć go do PC. Jest podzielony na 5 folderów, do przełączania między którymi służy konkretny przycisk na panelu. Posiada dwa "suwaczki-przełączniki" - Power i Hold. Zawsze jest problem, w której pozycji jest który przełącznik, więc podczas włączania często trzeba wypróbować wszystkie kombinacje - jak dotąd nie zapamiętałam ich pozycji na tyle, by nie musieć tego robić. Niestety często zdarza się, że włącza się na przypadkowym folderze, więc dla nas funkcja przełączania jest średnio przydatna. Nagrywa do WMA. I to generalnie chyba tyle, co o nim można powiedzieć, poza tym, że jakość nagrywania zdecydowanie najlepsza nie jest, aczkolwiek podczas poprzedniego roku akademickiego się nim posługiwałam i jednak zdałam.
paiper,mam ciekawa info chyba dla ciebie. bo mowiles o tym zoomie, jak to sie nienagrywalo kiedy sie mialo. ja te noc siedzialam nad recenzjami roznych diktafonow nayoutubie, i sie okazala jedna fajna rzecz. ze nawet diktafony panasonic, philips czy sony maja tak, ze ja sie diktafon uruchamia to piszczy, a tes jak sie nagrywa, pauzuje lub klika sie stop. Jeszcze zeby to chocias w jakis sposob oznajmialo baterie i ja biore. a tak naprawde zastanawiam sie, czy np zalozmy gdyby byl olympus niewiem wymyslam dm1 niegadajacy i dm2 gadajaci, ale wszystkie parametry mieli by takie same, to czy dm1 byl by tajnszy, bo niegada? w ogole sluchajcie, jakos niewierze w to, ze tylko olympus i eltrinex mieli by diktafony ktore gadaja. Czy to mozliwe? jakos mi sie to niewydaje, a przynajmniej chce w to niewierzic.
This site uses cookies to enhance your experience.