EltenLink

Świadczenia czy praca dla niepełnosprawnych?

Back to Środowisko niewidomych

#1481 mucha

pozdrawiam, jestem w dokładnie takiej samej sytuacji. Technik masażysta, CV złożone wszędzie gdzie się da w pobliżu miejsca zamieszkania i dlaczego nie mogę znaleźć pracy? Wszystko rozbija się o brak doświadczenia

2025-04-23 21:05

#1482 Numernabis

tylko zdrowi mogą brać co się im nawinie, a co może wziąć niewidomy?

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-04-23 21:05

#1483 mucha

no raczej dla nas pracy nie ma taka prawda, my jako niewidomi nie przebranżowimy się, to widzący może iść nawet na taśmę produkcyjną czy do jakiejkolwiek innej pracy bez doświadczenia. Tak moi mili działają różnego rodzaju fabryki. Fakt jest to praca za najniższą krajową ale jednak jest

2025-04-23 21:07

#1484 Natalia2000

Hmm, u Mnie było trochę inaczej, nie chodziło o doświadczenie czy jego brak, ale po prostu nie było ofert i miejsc pracy.

-- (mucha):
pozdrawiam, jestem w dokładnie takiej samej sytuacji. Technik masażysta, CV złożone wszędzie gdzie się da w pobliżu miejsca zamieszkania i dlaczego nie mogę znaleźć pracy? Wszystko rozbija się o brak doświadczenia

--

2025-04-23 22:00

#1485 mucha

no bo ogólnie ofert pracy dla masażystów no nie ma i bez świadczeń życie nie jest możliwe w takiej sytuacji. Fakt nie wiem gdzie szukać dalej jakiejkolwiek pracy ale to nie na ten wontek, bo już przestaję wierzyć, że w zawodzie coś znajdę.

2025-04-23 22:11

#1486 Natalia2000

Tak, mam znajomych w dużych miastach, takich jak Wrocław, i jest... naprawdę różnie z tą pracą, mam kilku znajomych którym jak mi, od razu albo prawie od razu się udało dostać pracę, a mam takich w tym samym mieście którzy szukali znacznie dużej.
-- (mucha):
no bo ogólnie ofert pracy dla masażystów no nie ma i bez świadczeń życie nie jest możliwe w takiej sytuacji. Fakt nie wiem gdzie szukać dalej jakiejkolwiek pracy ale to nie na ten wontek, bo już przestaję wierzyć, że w zawodzie coś znajdę.

--

2025-04-23 22:26

#1487 mucha

czassami to i znajomości nie pomogą jak nie ma doświadczenia. Fakt pochodzę z okolic nie dużego miasta ale z tego co mi wiadomo to i w dużych jest problem, ponieważ praktycznie całą sprawę załatwia fizjoterapia

2025-04-23 22:52

#1488 mustafa

Z tego co mi wiadomo? A próbowałeś? Bo to wygląda trochę jak "szwagier dziewczyny mojej kuzynki, która tak na prawdę nie jest moją kuzynką, powiedział mojej mamie, że".
Ja tam regularnie słyszę o ofertach na zatrudnienie technika masażysty. Paradoksalnie jak nie muszę szukać, to realnie co jakiś czas się coś pojawia. W publicznych placówkach też nikt na doświadczenie nie patrzy. Mam wrażenie, że albo powtarzacie usłyszane gdzieś farmazony i tylko się usprawiedliwiacie, albo po prostu żyjemy w innych uniwersum. U mnie w szpitalu dziewczyna chyba dwa dni przed obroną przyszła na rozmowę, a dzień po już pracowała. Fakt na fizjo, ale jakoś doświadczenia w 1 dzień chyba nie zdobyła. Ja też poszedłem tam bez doświadczenia, w dodatku po przerwie od skończonej szkoły i pracę dostałem, leci piąty rok. Ostatniego masażystę zatrudnili chyba w lutym, wcześniej może dwa tygodnie popracował, bo nie było u mnie ofert to zahaczył się gdzieś indziej. Zanim zacząłem pracę tu gdzie pracuję też byłem na dwóch rozmowach o pracę, z jednej sam zrezygnowałem. Na Olszańskiej w Krakowie nadal chyba kogoś szukają. Nie wiem ile już szukasz, bo zgadzam się trochę z Natalią, że bywa różnie, ale jeżeli szukasz, to prędzej, czy później znajdziesz.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2025-04-24 15:23

#1489 mustafa

Nawet coś takiego udało mi się znaleść. ogłoszenie jest na stronie, więc chyba aktualne.

Mikołów, to nie jest chyba duże miasto. O doświadczeniu nic nie piszą.
Szpital św. Józefa w Mikołowie poszukuje wykwalifikowanego masażysty z orzeczeniem o
niepełnosprawności, preferowana osoba niewidoma.
Miejsce pracy: Zakład Opiekuńczo-Leczniczy w Mikołowie
Wymagania:
Dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie masażysty
Wpis do rejestru zawodów medycznych
Umiejętność wykonywania masażu leczniczego
Zaangażowanie i empatia w pracy z pacjentem
Oferujemy:
Stabilne zatrudnienie w przyjaznym środowisku
Możliwość rozwoju zawodowego
Atrakcyjne warunki pracy
Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na adres: sekretariat@szpitalswjozef.pl sekretariat@szpitalswjozef.pl
32 226 59 77-80 43-190 Mikołów, ul. Stefana Okrzei 27 sekretariat@szpitalswjozef.pl

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2025-04-24 15:57

#1490 Julitka

Odsyłam Cię do wątku nt. zawodu masażysty na forum W szkole i w pracy. Polecam przeczytać i wypowiedzieć się.
-- (mucha):

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2025-04-25 10:36