Windows 11
Back to Systemy (Windows)#81 pajper
Mnie bardzo ciekawi implementacja Androida. Jeśli to będzie dostępne, podkreślam niestety to jeśli, to dostaniemy ogromny, wielki atut nowego systemu.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#82 nuno69
Zależy, jak to będzie rozwiązane.
Jeżeli to będzie robota na "Bluestacka" czyli dla każdej aplikacji jest osobna maszyna wirtualna to dupa zbita. Ale może być też inaczej, i wówczas wszystko będzie cacy przy odrobinie chęci.
#83 pajper
Wiele zależy też od wydajności, sposobu interakcji z systemem itp. itd.
Za tydzień mamy dostać testowy build, wtedy, o ile już to dostaniemy, będzie można powiedzieć coś więcej.
#84 mojsior
apropo dpm to radzę przeczytać tutaj sprostowanie
https://spidersweb.pl/2021/06/windows-11-tpm-2-0.html
#85 pajper
Wiele to nie zmienia, TPM 1.2 także nie jest standardem i MacBooki chociażby go nie zawierają.
#86 Monia01
Co to jest tpm? :D
🇺🇦 🇵🇱
#87 nuno69
Taki chip odpowiadający za bezpieczeństwo systemu. Że poza całym środowiskiem programowym w razie zagrożenia można zakręcić przysłowiowe kurki
#88 pajper
Który w 99% przypadków i tak jest niewystarczający, prawdę mówiąc. :D
#89 nuno69
Miałem wyjaśnić sprawę obiektywnie no nie? :D
#90 zywek
Ktoś mnie powie jak się dostać do listy sieci bzprzewodowych? Bo rzecież to jakaś tragedia jest,jakiś przyisksystempwy których sie nie da wsadzić.
#91 Paulinux
Sieć i internet>wifi>wszystkie ustawienia
#92 zywek
Bez sensu, ciekawe czy pod win+b t wróci czy nie.
#93 Paulinux
Żywek, zgłosiłam ten błąd i naprawili. Teraz na pasku powiadomień na sieciach enter>zarządzaj połączeniami wifi.
#94 lukaszenka
Tutaj przeklejam link do instrukcji jak zainstalować jedenastkę na komputerach bez tpm może się komuś przyda.
https://www.instalki.pl/aktualnosci/software/48596-jak-zainstalowac-windows-11-na-dowolnym-komputerze.html
#95 zywek
Ktoś wie czemu windows hello mi nie działa? Mamdodany odcisk palca, odchaczoną opcję, żeby można było się logować tylko po zalogowaniu do konta microsoft i nie mam opcji odcisku palca w loowaniu, na 10 miałem, odcisk palca wykrywa, bo robiłem sobie dla beki następnyl
#96 zywek
Halo
#97 zywek
Serio nie da się zrobić downgrade windowsa 11 do 10 bez utraty danych?
#98 zywek
A jak się da utworzyć kopię zapasową i potem ją przywrócić to mi powiedzcie jak.
#99 papierek
da się zrobić downgrade, coś w przywracaniu windows do ustawień fabrycznych masz że zainstaluj poprzednią wersję systemu, ale można to zrobić do iluś dni po zainstalowaniu win 11 i można zrobić to bez utraty danych. No i oczywiście warto zrezygnować wtedy z insidera.
#100 zywek
No własnie to już niestety za późno, o takich oczywistych oczywistościach to ja wiem. No nic, robię kopię zapasową systemu windows 7, zobaczymy, co się stanie, najwyżejpostawie system od nowa, byffa.