7 dni w piekle. Tekstowe rpg. Już w kródce!
Back to Dema i nadchodzące projekty#81 nuno69
O, 404? :D
#82 pates
Tymczasowo, bo były problemy. Wrzucę na dropa dzisiaj jeszcze wam.
#83 zegarmistrz
Panie deweloper, przypominam o wrzuceniu, gry.
#84 pates
Nie mam teraz czasu prawie wcale, ale weekend jest za chwilę, to czas będzie.
#85 pates
#86 pates
Witam! Spieszę z informacją, że projekt nie jest tak do końca martwy. Co więcej, najpewniej będzie rozwijany! Dzięki jednej osobie, dokładnie @Krzywy udało mi się przypadkiem odzyskać kod tego, co już było zrobione w renpy. Co prawda w żadnym razie nie widzę przyszłości tej gry w tym silniku, to jednak dzięki temu będzie możliwe jak najwierniejsze przepisanie gry na coś nowego. Co będzie dalej, będę informować. Projekt jednak jest, a concept demo posiadam, więc będzie je można pobrać pod tym linkiem.
https://patessoft.pl/games/7dniwpiekledemo.zip
#87 martinus
Fajnie, że projekt jednak jest rozwijany
#88 zegarmistrz
A niemyślałeś o nvgt?
WIesz, ja tam się na programowaniu znam tyle co nic, ale tak mi to wpadło na myśl.
#89 pates
Raczej nie.
#90 Adasadula
ale w sumie jaki problem masz w renpym?
#91 pates
Brak elastyczności.
#92 Adasadula
to znaczy :). W sęsie w sumie co dokładnie masz przez to na myśli
#93 pates
No walki musiały być ustawione np.
#94 Adasadula
to akorat fakt, ale w sumie pytanie jak ty je widzisz, bo w tej chwili to chyba było tylko naciskanie atak i atak przy final bosie zdaje się że to było jakoś urozmaicone, ale prawda że musisz je wklepywać na sztywno.
#95 pates
No właśnie dlatego chcę zastosować jakiś normalny system walki.
#96 pates
Po za tym dobra wiadomość, najpewniej mamy już chętną do voice actingu, bo chciałbym takowy zawrzeć, ale niech ona sama się wypowie.
#97 Adasadula
Zuza, czy kto :D. Jeśli tak to jak z mikrofonem? A swoją drogą czy to nie był chłop xd? To jak "ona"?
#98 pates
Jest tylko jedna postać w grze, tak?
#99 Adasadula
ta
#100 pates
Nawet demo wskazywało na kilka dość ważnych postaci, takich jak demony kręgu, które będą pełniły ważne role w historii. Jedne z najważniejszych.