Inne

bawimy się programami i wszelkiego rodzaju możliwościami do zmiany głosu.

Started by violinist 53 posts last post 7 years ago Page 1 of 3

#1 Archived

Transcription

Witam serdecznie Dzięki użytkownikowi Pates Który w wątku odwalanie Zaczął tam coś nieco prezentować Możliwości zmiany głosu i tak dalej Zainspirował mnie tym, żeby reaktywować wątek Który już pojawił się za dawnych czasów na Klango Dzięki użytkownikowi Piciok Czyli Pawłowi Masarczykowi Czyli wątek o nazwie Bawimy się programami do zmiany głosu I chciałbym tutaj reaktywować ten wątek, bo Temat jest ciekawy i dość myślę obszerny I proponuję w tym wątku, żebyśmy tutaj Mogli prezentować Czym po prostu dyspoznujemy do zmiany naszego głosu Czy to jakieś Programy Czy to jakieś karty dźwiękowe Z odpowiednimi dodatkami Czy może jakieś wtyczki VST Myślę, że to tutaj nasi Głównie realizatorzy Czyli na przykład Tomek Bilecki Tomek Kowalik Może Marchewa mogliby tutaj Pokazać swoje walory Dźwiękowe Na co oczywiście Mam nadzieję, że kiedyś tak się stanie Ja osobiście Pamiętam jeden bardzo fajny program Który no Niestety już trochę lat temu Jeszcze za czasów Jossa Kiedy to NVIDIA dopiero zaczynał raczkować Był jako tako przez Jossa wspierany A mianowicie chodzi mi tutaj o program Scrambi I jeżeli chodzi o Jossa to Tam była po prostu Tak jak mówię Tak jak mówię Tak jak mówię Tak jak mówię Tak jak mówię Chodzi mi o Filozofia na zasadzie Różnych grabchiców Clickologii trochę myszką I jakoś dało się obsłużyć Obsłużyć ten program Nie wiem jak to teraz wygląda W obecnej wersji jeżeli chodzi o NVidia Bo niestety gdzieś zagubiłem Główny instalator do Scrambiego Jedyne co mi po nim zostało Po prostu to pliki patchujące Czyli Scrambi Serwer EXE i Scramby, no jeszcze jeden plik w każdym razie, chyba Scramby EXE. Dlatego teraz nie jestem w stanie Państwu powiedzieć jak to wygląda w teraźniejszej wersji, jeżeli chodzi o NVDA. Dlatego jeżeli ktoś ma instalator Scrambiego, może jakąś nowszą wersję i z witaminką, to będę wdzięczny jeżeli ktoś się tym podzieli. Bo chętnie bym potestował. Był jakiś tam Morvox, który miał tam w zestawie chyba zdaje się 6 głosów i tam ewentualnie ileś tam do ściągnięcia. Co do Morvoxa nie pamiętam już jak to było, bo mało go w sumie używałem, dosłownie przez chwilę. Jak potem Piciok powiedział mi o Scrambim, to potem zacząłem się tym bawić. I to było dość całkiem fajne. To miało 25 różnych ciekawych głosów. No i dało się tym bawić. I to wyglądało po prostu jako osobna karta dźwiękowa, Scramby mikrofon. I żeby po prostu zacząć tego używać trzeba było w jakimś tam programie, który używa wejścia nagrywania, przystawić urządzenie wejściowe na Scramby mikrofon. I w programie ustawić sobie jakiś głos i wtedy to działało. No. Dlatego cóż by rzec więcej. Drogi Patesie, zapraszam Cię serdecznie, bo widzę, że już tam zacząłeś pokazywać jakieś swoje walory. Więc myślę, że tutaj będziesz mógł mieć pełne pole popisu, żeby zaprezentować swoje możliwości i umiejętności modulacji i zmiany głosu. I innych użytkowników zapraszam do podzielenia się swoimi możliwościami, umiejętnościami i doświadczeniem. No ja niestety w tym momencie nie mam czym się podzielić. No bo tak jak mówiłem, miałem Scrambiego, ale instalator gdzieś mi się zapodział. Została mi jedynie sama witaminka, więc niestety nie mogę. Tak swoją drogą, też można się fajnie pobawić autotunem. Jeżeli ktoś się bawił, kiedyś zna i potrafi, to też można na tym nieźle się pobawić i podziałać i pomodulować i pozmieniać swój głos. No cóż no, trochę się rozgadałem, także to tyle ode mnie i mam nadzieję, że tutaj Dawid nie ukręci mi głowy za ten osobny wątek. No bo myślę, że temat jest ciekawy i by już na Klango swego czasu, jak jeszcze Klango żyło. I myślę, że warto go tutaj reaktywować. Także więc trzymajcie się i czekam na wasze komentarze. Do usłyszenia.

#2 Archived

Transcription

Tak, swoją drogą teraz mi przyszło właśnie do głowy. Mam nadzieję, że ten wątek dotrze tutaj do pewnej małej grupki użytkowników, a mianowicie Daszek MDM, Hryniek Nuno69 oraz Longshoot, którzy to dość, myślę, biegle bardzo operują Gold Wave'em, przynajmniej na pewno Daszek MDM, Hryniek i Nuno69, bo Longshoot to chyba, zdaje mi się, bardziej na Reaperze działa, o czym za chwilkę powiem. Mam nadzieję, że ta trójka tutaj zechce pokazać swoje walory i możliwości efektowe. Co z Gold Wave'a idzie wyciągnąć, bo naprawdę nieraz już słyszałem, co ta trójka potrafiła zrobić i naprawdę byłem pod wielkim, ogromnym wrażeniem. Także liczę tutaj na jakąś fajną prezentację, bo myślę, że naprawdę warto. A co do Longshoota, to z czasu, jak pamiętam, jak mu pokazałem wtyczkę autotune'a, jak się jej używa, to myślę, że nie omieszka tutaj pokazać swojej, swojej walory i możliwości wtyczki autotune'a i zaprezentować co nieco swoje jakieś tam małe kawałki. Pamiętam, Longshoot, jak zaczynałeś i dosyć fajnie Ci to wychodziło, więc myślę, że tutaj zechcesz się też podzielić. No, to tak zwane postulaty. Post scriptu moje było, tak to mi właśnie teraz jeszcze się nasunęło do głowy, bo jak sobie tak myślę o tym, o tych programach do zmiany głosu, to właśnie najbardziej mi się teraz nasunęło jeszcze właśnie Gold Wave ze swoimi efektami, no i Reaper na przykład z jakimiś tam innymi vocoderami, autotune'em i tak dalej. Także zapraszam do eksperymentów jeszcze raz. Pozdrawiam, trzymajcie się.

#3 1 like

Transcription

Owszem, wątek dotarł. A to jest... ogon.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#4 Archived

Transcription

Gratulacje Daszku, gratulacje!

Transcription

Wątek jak najbardziej dla mnie przystępny, że tak powiem. W wolnej chwili postaram się coś na niego wrzucić. Zresztą już mogliście zobaczyć, jakie ja to cuda robiłem w odwalaniu, ale coś postaram się, coś innego wrzucić. Tak więc pozdrawiam.

Transcription

Ja jak tylko ten program ogarnę, bo ja za chwilę muszę gdzieś wyjść, ja też coś tutaj postaram się wrzucić, coś nietypowego, bo naprawdę ten program Gold Wave jest dobrym programem moim zdaniem. Ale też mam do was takie pytanie. Jaką macie opinię do programu, który nazywa się Wavepad? Bo z tego co ja kojarzę, to on też chyba służy do robienia coś tam z dźwiękiem, no nie? Także pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

To nie. Ja tak, że Gold Eleven dobrze operuje, to w następnym poście pokażę Wam dokładniej, a co tam można narobić. I w ogóle, mało tego, mam też... Mam też różne inne fajne programiki, a tak na małym... Właśnie, właśnie, dobrze.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Transcription

Coś Cię urwało chyba, ale w związku z powyższym pytanie moje brzmi, jakie masz jeszcze fajne programy do przerabiania dźwięku i mniej więcej je opisz. Nawet możesz się tutaj zademonstrować w sumie, bo że tak powiem wątek do tego służy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No, więc właśnie tak jak obiecałem tutaj macie prezentację i właśnie pokazuję tak jak miało to dotrzeć do mnie.

Transcription

Tak, niemniej jednak niektóre bym prezentował godzinami, bo to są programy złożone z różną licznością efektów, tak jak właśnie ten Gold Wave. I więc lepiej będzie po prostu pisać, co jest dostępne. Jeszcze mamy Morvoxa, czyli program do zmiany głosu, też bazujący... On akurat bazuje na tym, że jakby tworzy własny mikrofon i dzięki temu on zmienia głos. Akurat nie mam go obecnie zainstalowanego, ale ogólnie to używam. Fake Voice działa jak... po prostu taki bardziej programik w czasie rzeczywistym odmienia głos też, ale taki bardziej chwilowy. Na nim ciężko nagrać, tylko większe było ze Staromixem. Inaczej chyba się nie da. Mamy jeszcze ogólnie AutoCity, no to chyba każdy zna. No i mamy właśnie troszeczkę różne VST, akurat poszukuję kategorii dla Tora. Jeżeli ktoś ma, to... Jak najbardziej chętnie.

Transcription

Nawet można tym roadwayem odwracać od tyłu, ale to chyba mało efektowne.

Transcription

A ja mam pytanie, jak nagrać Gold Wave'em swój głos, dlatego że mam wszystko tu podpinane, kartę dźwiękową, ale nie mogę znaleźć opcji, żeby się po prostu bezpośrednio nagrywać Gold Wave'em, a nie importować sobie plik z rejestratora, gdzie jest coś takiego, żeby to nagrać.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Mi się wydaje, że w GoldWave nie ma funkcji nagrywania, że tylko w Audacity jest, ale nie wiem, mam określenie, ale ja też jakoś nie mogę tego znaleźć. Mi się wydaje, że nie ma funkcji w GoldWave nagrywania, że możesz tylko importować pliki zewnętrzne, ewentualnie jak już chcesz to Audacity nagrywaj sobie.

#14 1 like

Transcription

Opcja nagrywania w GoldWave jak najbardziej jest, wybieramy new, ustawiamy czas tego nagrywania, najlepiej ustawić 00, żeby on po prostu nie kończył automatycznie po jakimś tam określonym czasie i następnie jak damy enter jesteśmy w Untitled, naciskamy Ctrl F9, żeby zapauzować Ctrl F7 i wznowić, ażeby zakończyć Ctrl F8.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

No dzięki Daszku, że już mi też przy okazji podpowiedział, bo szczerze powiedziawszy ja też zastanawiałem się, gdzie tu można nagrywać w tym cudownym programie, że tak powiem, no ale dzięki, dzięki jeszcze raz stukrotne, dzięki.

Transcription

Tak, jak najbardziej się da, ale jest to coś proste, nie wiem, jednak, bo oni po prostu nie chcą decydujeć, ale można tylko dbać, jak najbardziej, więc spokojnie można wszystko zrobić, co inna ta przyroda w tym przypadku.

#17 Archived

Transcription

No Patasie, fajny efekt teraz użyłeś, dość ciekawy. Swego czasu pamiętam jeszcze słuchajcie, był kiedyś taki program co się nazywał AV Voice Changer Diamond. Było kiedyś coś takiego. Takie badziewko w sumie to tam. Za wiele chyba głosów to nie miało z tego co pamiętam. Ale najbardziej inspiruje mnie i intryguje sprawę tego programu Scrambi. Bo to jednak to był kombajn z efektami. To miało też fajne głosy. To miało chyba mówię z 25 różnych ciekawych głosów miało. Jakieś roboty, nieroboty, w ogóle cuda wianki na kiju. Jak się tam w tym programie były sobie.

Transcription

Scrambiego też szukam, ale ciężko go teraz ogólnie dostać.

Transcription

Okej, a jeszcze mam jedno pytanie, jak w GoldWave złączyć lub nie wiem, zmiksować lub pracować na dwóch plikach? Czy jest to jakoś wykonalne, czy nie?

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Dobra, tylko teraz tak, jak się tego Screaming Bee'ego pisze, bo wiem, że Morvox używał mikrofonu, który nazywał się Screaming Bee, czyli S-C-R-E-A-M-I-N-G-S-P-A-C-I-A-B-E-E, krzycząc o pszczołach, natomiast jakbyście mogli mi przeliterować to, czego wy szukacie.

Happy hacking