Transkrypcja
Witam serdecznie Dzięki użytkownikowi Pates Który w wątku odwalanie Zaczął tam coś nieco prezentować Możliwości zmiany głosu i tak dalej Zainspirował mnie tym, żeby reaktywować wątek Który już pojawił się za dawnych czasów na Klango Dzięki użytkownikowi Piciok Czyli Pawłowi Masarczykowi Czyli wątek o nazwie Bawimy się programami do zmiany głosu I chciałbym tutaj reaktywować ten wątek, bo Temat jest ciekawy i dość myślę obszerny I proponuję w tym wątku, żebyśmy tutaj Mogli prezentować Czym po prostu dyspoznujemy do zmiany naszego głosu Czy to jakieś Programy Czy to jakieś karty dźwiękowe Z odpowiednimi dodatkami Czy może jakieś wtyczki VST Myślę, że to tutaj nasi Głównie realizatorzy Czyli na przykład Tomek Bilecki Tomek Kowalik Może Marchewa mogliby tutaj Pokazać swoje walory Dźwiękowe Na co oczywiście Mam nadzieję, że kiedyś tak się stanie Ja osobiście Pamiętam jeden bardzo fajny program Który no Niestety już trochę lat temu Jeszcze za czasów Jossa Kiedy to NVIDIA dopiero zaczynał raczkować Był jako tako przez Jossa wspierany A mianowicie chodzi mi tutaj o program Scrambi I jeżeli chodzi o Jossa to Tam była po prostu Tak jak mówię Tak jak mówię Tak jak mówię Tak jak mówię Tak jak mówię Chodzi mi o Filozofia na zasadzie Różnych grabchiców Clickologii trochę myszką I jakoś dało się obsłużyć Obsłużyć ten program Nie wiem jak to teraz wygląda W obecnej wersji jeżeli chodzi o NVidia Bo niestety gdzieś zagubiłem Główny instalator do Scrambiego Jedyne co mi po nim zostało Po prostu to pliki patchujące Czyli Scrambi Serwer EXE i Scramby, no jeszcze jeden plik w każdym razie, chyba Scramby EXE. Dlatego teraz nie jestem w stanie Państwu powiedzieć jak to wygląda w teraźniejszej wersji, jeżeli chodzi o NVDA. Dlatego jeżeli ktoś ma instalator Scrambiego, może jakąś nowszą wersję i z witaminką, to będę wdzięczny jeżeli ktoś się tym podzieli. Bo chętnie bym potestował. Był jakiś tam Morvox, który miał tam w zestawie chyba zdaje się 6 głosów i tam ewentualnie ileś tam do ściągnięcia. Co do Morvoxa nie pamiętam już jak to było, bo mało go w sumie używałem, dosłownie przez chwilę. Jak potem Piciok powiedział mi o Scrambim, to potem zacząłem się tym bawić. I to było dość całkiem fajne. To miało 25 różnych ciekawych głosów. No i dało się tym bawić. I to wyglądało po prostu jako osobna karta dźwiękowa, Scramby mikrofon. I żeby po prostu zacząć tego używać trzeba było w jakimś tam programie, który używa wejścia nagrywania, przystawić urządzenie wejściowe na Scramby mikrofon. I w programie ustawić sobie jakiś głos i wtedy to działało. No. Dlatego cóż by rzec więcej. Drogi Patesie, zapraszam Cię serdecznie, bo widzę, że już tam zacząłeś pokazywać jakieś swoje walory. Więc myślę, że tutaj będziesz mógł mieć pełne pole popisu, żeby zaprezentować swoje możliwości i umiejętności modulacji i zmiany głosu. I innych użytkowników zapraszam do podzielenia się swoimi możliwościami, umiejętnościami i doświadczeniem. No ja niestety w tym momencie nie mam czym się podzielić. No bo tak jak mówiłem, miałem Scrambiego, ale instalator gdzieś mi się zapodział. Została mi jedynie sama witaminka, więc niestety nie mogę. Tak swoją drogą, też można się fajnie pobawić autotunem. Jeżeli ktoś się bawił, kiedyś zna i potrafi, to też można na tym nieźle się pobawić i podziałać i pomodulować i pozmieniać swój głos. No cóż no, trochę się rozgadałem, także to tyle ode mnie i mam nadzieję, że tutaj Dawid nie ukręci mi głowy za ten osobny wątek. No bo myślę, że temat jest ciekawy i by już na Klango swego czasu, jak jeszcze Klango żyło. I myślę, że warto go tutaj reaktywować. Także więc trzymajcie się i czekam na wasze komentarze. Do usłyszenia.