Sporo tu nas z Zachodniopomorskiego. Ja mieszkam sobie w Koszalinie, ale nikogo niewidomego ani słabo widzącego stąd nie znam.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
A w Wielkopolsce tyle się tego roi, że osobiście znam niewielki ułamek najwyżej. ALe jak się ma nie roić, skoro po Owińskach ludzie często nawet z pomocą kogoś z ośrodka znajdowali sobie pracę w okolicy, a kiedyś wielu szło pracować do spółdzielni w Poznaniu.
Monia01, bo poza fb to mało nie na grupach środowiskowych, że się tak wyrażę.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
This site uses cookies to enhance your experience.