Oprogramowanie

Foobar 2000

Started by Celtic1002 185 posts last post 4 years ago Page 8 of 10

Winą niestety jest Microsoftowe Wasapi. Robi on delikatny fade in podczas rozpoczynania odtwarzania co powoduje to, że dźwięk mi ucina.
Pogrzebałem trochę w internecie i wygląda na to, że to problem Windowsa 10 od wersji 1709 i za bardzo nie ma rozwiązania. Cóż pozostaje mi puki co Winamp z direct sound albo spróbowanie Asio, tylko nie każda karta to obsługuje.

Asio nie bo stracisz mowę xDDD. Zaraz zobaczę czy jest w Foobarze Direct Sound.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Asio na focusrite i nie straci mowy.

I tak nic z tego nie wyszło. Kiedy próbuję coś odpalić w asio na foobarze to mi wyskakuje
Unrecoverable playback error: init_asio_static_data failed: cr = -5

W najnowszej becie foobara usunięto problem fadingu

Czy wpadł ktoś na rozwiązanie jak zrobić, by foobar nie wyskakiwał na wierzch przy przeglądaniu czegoś we folderze?

Settings > Shell Integration ? Bring to front when coś tam blebleble
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

OK jakoś nie zaglądałem w tą zakładkę, ale faktycznie opcja działa. Wielkie dzięki!

a ja mam w foobarze ustawione skróty bez shift ctrl alt i takichtam i mi to działa.

Masz ustawione same strzałki na przewijanie i zgłaśnianie i możesz się normalnie po playliście poruszać hmmm

NA PRZEWIJANIE MAM NUMERICZNE 1 3 4 6 5 9
-- (DJGraco):
Masz ustawione same strzałki na przewijanie i zgłaśnianie i możesz się normalnie po playliście poruszać hmmm

--

Ja sobie ustawiłem winampowe skróty z prawym altem i jest git

No to żeś zrobił jak ja. Głośniej, ciszej, lewo, prawo to u mnie strzałki z controlem.

Hej, mam pytanie. Korzystał ktoś z odtwarzania midi we foobarze? Jak dodać mu soundfont do odtwarzania?
Instrukcje dla widzących są takie kiepskie, bo żadnego bassmidi nie ma do wyboru w output.

hejwam,

słuchajcie, czy ktoś z was ma pojęcia co mam żle ustwione w foobarze albo w chrome, że dzieje mi się coś takiego, że jak mam w jednym oknie uruchomiony foobar, i w drugim chrome, to w tym chrome nie mogę nic zrobić.
no chyba że foobar zamkne albo coś, to wtedy już jest okey.
mogłam nie chcąć włączyć coś jak że ma się foobar wyświetlać na pełnym ekranie albo coś takiego?
albo coś innego to może być?
ma ktoś pomysł?
dziękuję,

#156 1 like

Mogłaś wywołać opcję Always on top
Alt+A a
Odznaczyć też to można w menu View

wau, genialny jesteś? wiesz o tym? nooo bo jak nie, to się właśnie dowiedziałeś.
będę to jeszcze testować, ale wygląda nato, że to będzie to.
-- (stefan):
Mogłaś wywołać opcję Always on top
Alt+A a
Odznaczyć też to można w menu View

--

też tak uważam, ta opcja sprawia, że foobar zakrywa wszystkie okna więc dlatego nie możesz korzystać z innych okien

Ale czy alt+a to nie jest literka ą?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Tak, ale z prawym altem.