Tak, a pozatym nawet jak by był ustawiony skrót ctrl+Alt+A czyli Ą to nawet jak wpisujesz coś np w polu jakimś edycyjnym takim jak nazwa playlisty to spokojnie się to Ą normalnie wpisze. Skróty działają w oknie głównym foobara chyba, że Ą sobie ustawimy jako globalny :D
Dzisiaj na forum Foobara autor zapowiedział lakonicznie, że wersja v2.0 będzie 64-bitowa i obsługiwać ekstremalnie wielkie biblioteki bazy danych co dla przeciętnych użytkowników może mniej znaczyć, ale programw 64 bitach to już jest coś.
Foobar ma jedną malutką rzecz, przez którą jeszcze korzystam z Winampa w jakimś stopniu. Mianowicie nieprzewijalne pliki RAW AAC. Zgłosiłem ten problem na forum zobaczymy czy zostanie to załatane kiedyś. Puki co to do odtwarzania AACów używam Winampa.
Czy ktośsiębawiłw layout mode po niewidomemu? Chcę sobie dodać jeden element do aktualnego widoku, ale nie mogę przynajmniej z NVDA. Muszę kliknąć na jakiś pusty obszar, gdzie nie ma żadnego ui, a latam mychą jak szalony i wszędzie gdzie klikam to nie ma add UI element. Nuno podobno ty się to bawiłeś. Wiesz jak to z ZDSR zrobić, musiałbym go zainstalować.
Poradziłem sobie trochę w inny sposób. Włączyłem layout mode, potem najechałem obiektówką nvda na playlist, potem przywołałem kursor. Nastęnie prawy myszy, wybieramy replace UI element, i wybieramy splitter left/right bądź splitter up/bottom, ja wybrałem ten drugi, i potem jak najedziemy na playlistę i damy obiekt podrzędny, i przemieszczymy się raz w prawo nvda powie nam nieznane. Należy przywołać tam kursor nvda+lewy, potem kliknąć samym lewym. Otworzy się nam okienko add new ui element. Wybrałem selection properties i wsio.
Panowie panie, przewróciło się i leży, tylko nie wiem co. Chodzi o konwerter, zwłaszcza flac Co by nie próbować przekonwertować, flac wywala recheck parameters. Z palca ten sam exe działa ok. Też tak macie?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Wtedy zostanie nam wygenerowany ton o częstotliwości 300 hz. A jak się zrobi sweep://100-300,3 to zostanie nam wygenerowany wzrost częstotliwości od 100 do 300 hz przez 3 sekundy. Nie wiem po co takie coś, ale jest to dość ciekawa funkcja choć bardziej nadająca się na daw.
Wybacz, że odpowiadam po takim czasie, ale chyba mam rozwiązanie. Foobar z jakiśch dziwnych powodów odtwarza pliki mono ciszej. Aby wyrównać głośność takich plików należy wejść do preferencji, następnie, dsp, potem wybrać z listy conwert mono to stereo, w menu kontekstowym kliknąć add i potem OK przycisk. -- (KaelaMensha2000): Wiecie co, z tym foobarem to jest tak, że pliki nagrywane tzn. audycje z tyflopodcastu lub pliki nagrywane balabolką słychać ciszej, a muzykę normalnie. Zastanawiam się z czego to wynika, ma ktoś jakiś pomysł?
Mam problem, cośprzez pomyłkę zmieniłem i foobar mi nie działa, odtwarza się plik, ale brak dźwięku. Obstawiam, że zmieniłem dźwięk na kable czy coś podobnego, jak się dokopać do zmiany tych ustawień? Nie mogę znaleźć w preferencjach.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.