"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Swoją drogą ciekaw jestem czy i jak zmienią się statystyki wykorzystania forum np. czy są ludzie, którzy w czasie akcji albo i po niej będą faktycznie aktywniej korzystać. Mówię zwłaszcza o tych, którzy normalnie tak se na forum.
Niby nie mają, ale mówi się złośliwość rzeczy martwych, a te też woli ni umysłu nie posiadają, a jednak złośliwe być potrafią. I gdzie tu logika? Podejrzewam, że z pisankami jest podobnie. -- (papierek): pisanki nie mają woli ani umysłu, więc raczej nie mogą być złośliwe.
--
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
Jest możliwe przy trybie nie przeszkadzać na przykład. Albo wtedy, gdy ktoś już pisankę złapie i zniknie. -- (grzegorzm): czy jest możliwe, że mi tego dźwięku może nie odtwarzać jeżeli w jakimś wątku jest pisanka?
--
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.