EltenLink

Jakiego używacie Screenreadera?

Back to Screenreadery i syntezatory mowy

#61 misiek

Czy nie miałeś wykupionej licencji na home, a nie instalowałeś na Profesjonalu?
-- (Robert123):
No jaws to mi się nawinął raz tak awaryjnie, bo jeszcze nie było nvda, tylko trzeba było mieć jakiegoś gadacza, bo komp był po naprawie, a nie mogliśmy jakoś zainstalować tego windoweyea, którego mieliśmy, no i potem miałem kompa z tego projektu z Urzędu Marszałkowskiego, gdzie też był na nim zainstalowany jaws. Jestem ciekaw jak się zmieni zdsr do końca roku, fajnie by było, gdyby tak naprawdę podrósł, żeby naprawdę wszystko w nim trybiło jak należy.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-03-03 16:28

#62 Robert123

Jeśli chodzi o zdsr to mam wersję pro.

2021-03-03 20:36

#63 misiek

Chodziło mi o We, ale już, było minęło.
-- (Robert123):
Jeśli chodzi o zdsr to mam wersję pro.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-03-04 03:03

#64 Robert123

We to miałem na początku na donglu, a we 5.5 już był cyfrowy, potem jeszcze chwilę miałem we for office.

2021-03-04 08:42

#65 johnson

Gdyby for office już nie było, a robiliby we nieważne, czy zdigitalizowany czy usprzętowiony, to hyba z aktywnego kupiłbym kolejną wersję. Dongli nie trawię, no ale. Ze szczękami nie mogłem się jakoś zaprzyjaźnić.

2021-03-04 13:57

#66 misiek

Ja już bym nie kupił, bo ostatnie wersje popsuli po całości.
-- (johnson):
Gdyby for office już nie było, a robiliby we nieważne, czy zdigitalizowany czy usprzętowiony, to hyba z aktywnego kupiłbym kolejną wersję. Dongli nie trawię, no ale. Ze szczękami nie mogłem się jakoś zaprzyjaźnić.

--

2021-03-04 16:59

#67 johnson

Frajerom i tak mam za złe, że tamtych kupili. Ciekawe, jak by wyglądał dzisiaj.

2021-03-04 17:02

#68 misiek

Ale o czym ty?
-- (johnson):
Frajerom i tak mam za złe, że tamtych kupili. Ciekawe, jak by wyglądał dzisiaj.

--

2021-03-05 01:10

#69 nuno69

Że FS kupiło GWMicro

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-03-05 08:19

#70 zvonimirek222

tak, i toczyły ze sobą spory w sądach. Zwykły kapitalizm, tylko że Goliat tutaj zabił Dawida.
-- (nuno69):
Że FS kupiło GWMicro

--

Student studentowi wszystko
2021-03-08 12:23

#71 johnson

Więcej ludu, więcej kasy. Ilu tamten bidok miał ludu w swojej kompanii? Szkoda mi WE. Lachony przyzwyczaiły. Nie wiem, co by było, kiedy wystartowałbym z Tynieckiej. Może tera psioczył bym na WE i tylko z deczka zdenerwowałbym się, że wzieli po hamsku konkuręcję i nic więcej, no może trochę polacy jeszcze dolaliby nieco oliwy do ognia tą antyreklamą.

2021-03-08 15:40

#72 Adasadula

NVDA. Na Macu jak zwykle VoiceOver

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2021-11-14 13:54

#73 dariusz.1991 Archived

Tylko NVDA z uwagi na wsparcie dla syntalka. ZDSR przetestuję z przyjemnością, jeżeli analogiczne wsparcie się pojawi.

2021-11-14 14:40

#74 Adasadula

A czy ZDSR jest już w języku polskim? Bo tagrzebym sobie z chęcią potestował.

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2021-11-20 11:54

#75 nuno69

Jest

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-11-20 13:18

#76 jaga1998

ja swoją przygodę zaczęłam od jawsa bodajże 6.0. Słyszałam jak wcześniej moja siora używała supernova. Przez wiele lat korzystałam z jawsa. W między czasie usłyszałam o nvda, ale pobrałam go po wielu latach. W tym czasie korzystałam równolegle z jawsa i nvda. W czasem w jawsie nie podobało mi się to, że zamula komputer i wgryza się straszliwie w system, więc całkowicie przerzuciłam się na nvda, z którego korzystam do dnia dzisiejszego.
Na starszych telefonach używałam mobilespeak, a obecnie na iphone wiadomo- voice over.

2021-12-15 16:16

#77 DJGraco

A Zdsr jeszcze bardziej nie zamula systemu niż nvda
Chociaż na moim huaweiu matebookiu nvda chodzi bardzo responsywnie. ZDSR radzi sobie o niebo lepiej ze słabszymi komputerami.

Edited 2021-12-16 19:16

#78 lurek

Najpierw był window/eyes.
a teras jaws 18

2023-04-29 09:33

#79 Adasadula

Poczekaj bo trochę niewiem czy ty jesteś innym człowiekiem czy ktoś ci się włamał na konto xd. Przecie ty odkąt miałeś kompa to miałeś NVDA, przecie ani na Window-Eyesie ani na jawsie nie połączysz się po remote rofl

-- (lurek):
Najpierw był window/eyes.
a teras jaws 18

--

2023-05-03 17:36

#80 Monte

Ja w szkole zaczynałam jeszcze od SMP, on był też na kajetkach, z których korzystaliśmy na lekcjach informatyki, potem był Window-Eyes, jak dostałam swój pierwszy komputer, to miałam na nim Jawsa, potem zaczęliśmy w szkole używać NVDA i na moim nowym laptopie był instalowany już NVDA, nie pamiętam, czy na moim starym też był instalowany, ale chyba tak. Moje pierwsze telefony, takie jeszcze z klawiaturą, w ogóle nie posiadały screenreadera, mój pierwszy telefon dotykowy miał Voice Assistant, dopiero po kilku miesiącach kolega zainstalował mi Talkbacka i dopóki mój Samsung S 5 działał, używałam tylko Talkbacka, na moim drugim telefonie był instalowany już tylko Talkback i używam go do dzisiaj.

Give me a sign.
2023-12-20 12:08