Komunikatory
Back to Oprogramowanie#41 nuno69
To nie ma być do Twittera, to po pierwsze
Po drugie: nie przypominam sobie żebyś używał Windowsa10
#42 nuno69
Update co do Line jeszcze: appka metro w pełni dostępna, trzeba się jeno z myszeczką trochę zabawić,
ale działa :)
#43 daszekmdn
Mam win10 na virtualu na dellu.
#44 hryniek
pff, a idźta mi z wbudowanym klientem skypea. Dostępny jest? Jest, wiadomość napisać się da? Da, ale...
Czy oni rozwiążą kiedyś problemy istniejące od pierwszych wersji Windows 8 z przechwytywaniem powiadomień
gdy appka działa w tle?
Wiadomość przyszła do mnie dzisiaj o 6, wyciągnąłem komputerek ze wstrzymania po 12, ale powiadomienie dostałem
pół godziny po wybudzeniu komputera, jak nie później! No chyba, że w tych czasach tak to ma wyglądać
i działać to OK, widocznie już nie nadążam.
Aha. I win 7 for ever razem z Arch Linuksem.
#45 rafalko112
Taa. Ja również nienawidzę win10 po ostatniej aktualizacji zablokował mi dostęp do netu. Ileż z tym było
zabawy hoho! Niech ten microsoft piekło pochłonie głupi byłem że win 10 instalowałem. Ja używam: Zello,
skype fb alebez messengera, elten, klango, teamtalk ale tylko na nvps wchodzę tylko tam można mnie spodkać.
Pozdrawiam.
#46 piotrk77
witam.
wklejam artykuł.
YouTube zamienia się w komunikator
Wojtek Onyśków
1 — 2 minut
Wtorek, 08 Sierpień 2017 08:49, Wpisany przez Wojtek Onyśków
youtube komunikator
Na urządzeniach mobilnych.
Aplikacje mobilne YouTube zostały wzbogacone o kolejną przydatną nowość. Mowa o możliwości rozpoczęcia rozmowy ze znajomymi, podobnie jak w klasycznym komunikatorze.
Funkcja została ukryta pod ikoną udostępniania. Chcąc podzielić się interesującym wideo nie musimy już korzystać z osobnego komunikatora czy wiadomości e-mail. Wystarczy w oknie udostępniania wybrać jeden z zapisanych kontaktów, by rozpocząć rozmowę.
Po udostępnieniu filmu można dowolnie rozmawiać z osobami, do których go wysłaliśmy. Możliwe jest również dodanie do konwersacji kolejnych materiałów wideo, a także zaproszenie dodatkowych rozmówców, przesyłając im link do czatu.
Funkcja ta była już jakiś czas dostępna na terenie Kanady. Teraz zostanie udostępniona globalnie, wszystkim użytkownikom. Warto jednak dodać, że działa wyłącznie w aplikacjach mobilnych. Desktopowa edycja YouTube nie otrzymała dodatkowego modułu do konwersacji.
#47 nuno69
Widziałem, żałosne.
Co jest do wszystkiego, to jest do niczego
#48 misiek
To tylko zbędny dodatek.
#49 hryniek
Google ze wszystkiego robi komunikatory, chyba nawet mnie to nie dziwi
#50 mojsior
Hmm nigdy nie słyszałem żeby windows 10 blokował internet raczej mało prawdopodobne.
Co do komunikatorów to też używam skype dla win 10 teamtalka, messengera tego desktopowego jak i mobilnego,
mirandę chociaż żadko, whatsappa oraz bardzo sporadycznie hangouts.
#51 hryniek
Oj, jeżeli chodzi o Win 10 i Internet to duuużo osób ma problemy z dhcp, że aż muszą statyczne ip ustawiać. Sam ich nie doświadczyłem, ale...
Czytam co ludzie w Internetach piszą.
#52 misiek
Tylko ile procent ludzkości używa tych komunikatorów czy psełdokomunikatorów od Google?
#53 johnson
Hangouts napewno nie, a co tera? Mirandy z fb, gg i ewentualnie skypen nie pożucę, wejdzie się od czasu
do czasu na tt i twittera przez tw blue, no messenger fb to jak ktoś chce albo jak ni mam z kimś innej
głosowej drogi kontaktu. O tym z czego piszę nie muszę wspominać.
#54 denis333
U mnie głównie facebook, gg, skype, teamtalk no i... Elten ;)
Apropo skype na win 10. Jak tam w tym ustrojstwie cofa się o poziom wyżej? Chodzi o to, że gdy jestem
w jakiejś konwersacji nie mogę przejść do głównego okna. Dziwne to jest.
#55 Celtic1002
A propo skype na win 10. Jak odbiera się połączenia, ma to skrót jak natywny skype na windows?
Anna Frankowska
#56 mojsior
co do wyjścia z konwersacji to escape powinien załatwić sprawę lub skróty alt +1 i alt +2 czyli ostatnie
rozmowy i kontakty.
Co do odbierania, to w momencie kiedy ktoś dzwoni, naciskamy windows V aby otworzyć powiadomienie i naciskamy
enter, bo odbierz jest tutaj domyślną akcj.
Aby odrzucić naciskamy tab i szukamy przycisku odrzuć połączenie, czy jak go tam zwał.
#57 lwiczka
Ja teraz niedawno zaczełam korzystać z fb. Co do dziesiątki Nienawidze! mam nowego laptopa, którego
nie używam dostałam go w październiku dwa tysiące szesnastego, nie był używany w czwartek postanowiłam
stestować uruchamiał się dwadzieścia pięć minut poczym Zośka zaczeła się makabrycznie ciąć potem nieważne
co by się nie klikało mówiło lewy przycisk myszy po restarcie Nadal to samo!
#58 denis333
W każdym nowym laptopie pierwszą rzeczą którą czynie jest optymalizacja wszystkiego. Ale to nie na ten
wątek...
#59 balteam
hej ja korzystam z messengera, skypa, whatsapa, duo. Duo napawdę ma bardzo dobrąjakość rozmów, poleecam.
#60 Puszkin
Hej, jeśli chodzi o mnie to Twitter, Facebook, Whatsapp, GG i oczywiście elten.