Komunikatory
Back to Oprogramowanie#61 misiek
Wow- to na GG ktoś jeszcze siedzi?
#62 daszekmdn
Taak
#63 Celtic1002
O, Balteam, używasz duo? Super!
Anna Frankowska
#64 balteam
no, używam i każdemu polecam, dla leniwych, kupować xiaomi, macie w standardzie tą apkę, chyba, że na
każdym nowszym telefonie androidowym już to jest;P
hm, ograniczenie danych jak mam zaznaczone, chyba to w ogule na jakość rozmowy nie wpływa?
no i fajna rzecz, jak nas przerwie na chwile, to potem nie zlewa to się w bełkot, tylko na chwile nasz
rozmówca słyszy nas na przyspieszeniu.
#65 misiek
Kiedyś z ciekawości zainstalowałem Gadu i nikt z moich starych znajomych już niedostępny. Myślałem, że
to już umarło.
#66 denis333
Co do gadu, to w moim przypadku rzeczywiście mniej tych ludzi teraz na tym siedzi, ale jeszcze się zdarza,
że z powodzeniem z kimś kontakt tam nawiążę.
#67 fantasma467
Mam Xiaomi redmi note 4, i w nim Duo, ale nie korzystam.
#68 Lowca_Androidow
Ja jeszcze korzystam z GG, mam tam jeszcze trochę znajomych którzy się odzywają.
Czasem ktoś z forum (innego) się odezwie żeby mu pomóc :)
Tyle, że nie korzystam z komunikatora GG, ale WTW i w nim protokół GG
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#69 rafalko112
Witam. Coto jest duo? czy to jest też na zwykłe pc? A co do stwierdzenia mojsiora kolego nawet z serwisu
w którym mam kompa rozwiązać problemu nie mogli musieli mi zainstalować nowy program do łączenia się
z internetem i teraz z playem się łączę. Facet powiedział, że jakaś appka microsoftowa wszystkie porty
bloknęła i on nie wie corobić. Nawet reinstalował muj stary program internetowy i nie pomogło. Sorki
za spam.
#70 lukasz1993258
Ja urzywam Skype, Gg, Facebook, Klango, Elten.
#71 denis333
Nie. Duo to googlowy kolejny zresztą bezsensowny komunikator, tak jak zresztą cała społeczność google
+ z której mało kto korzysta. Dla czego bezsensu? Bo obecnie mamy aż 4 aplikacje komunikacyjne od google:
Duo, hangouts, allo, i messenger (nie mylić z tym od facebooka). Ostatnia, z resztą bardzo fajna aplikacja
służy do wysyłania/odbierania smsów.
#72 fantasma467
Duo to komunikator video 1 do 1.
#73 Lowca_Androidow
Witam.
Czy jest jakiś komunikator z obsługą protokołów GG współpracujący z NVDA? Jakiś prosty bez wodotrysków.
W tej chwili korzystam z WTW, da się nim posługiwać, da się czytać wiadomości, ale ma parę mankamentów. Nowa wiadomosć rpzychodzi i jesteśmy informowani sygnałem i dymkiem nad zegarem w trayu, ale w żaden sposó nie można przejść na ten dymek, nie wiemy kto napisał.
Jak już mamy otwarte okno rozmowy to jest ok bo pojawia się kolejna zakłądka z nową rozmową, ale samo czytanie jest upirdliwe bo po otrzymaniu wiadomości trzeba shift tabulator, potem strzałka w górę i nie przenosi nas do ostatniej wiadomości tylko do pierwszej - jak jest długa konwersacja to trochę upierdliwe jest takie czytanie.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#74 nuno69
Miranda NG
#75 Lowca_Androidow
Tak słyszałęm, ale jak zainstalowałem to jakoś nie mogłem jej ogarnąć.
Nic nie chciało mi tam funkcjonować.
#76 nuno69
Na liscie komponentow musisz wybrac liste dla niewidomych
#77 denis333
Dokładnie, i tab srmm jako okienko rozmowy. tam trzeba sobie trochę poustawiać, ale generalnie można
z tym wszystkim sobie poradzić.
#78 Lowca_Androidow
Jakiś link do tej mirandy?
#79 zywek
miranda-ng.org chyba
#80 denis333
Jak byś potrzebował, mogę ci jakoś po świętach ciulknąć prekonfigurację z gotowymi ustawieniami, kwestia
podpięcia kont.