EltenLink

Misty World: Chińskie MMORPG na ostro

Back to Nowości

#601 guliwer

Pewnie i niektórzy ludzie płacą i tak myślą jak napisałeś, pewnie jakbyś kupował też byś tak myślał:) bo mi coś takiego nie przyszłoby do głowy.
To że ktoś płaci to nie znaczy że on nie gra dla rozrywki, oczywiście że też gra dla rozrywki, bo niby po co innego się gra?
Chyba że ktoś robi to profesjonalnie to wiadomo że gra dla kasy.

-- (AXM04):
Nie którzy nie widzą; raz sensu w wydawaniu kasy na byle co, dwa nie zawsze ją mają,. Ja osobiście nie mam zamiaru wydawać kasy na coś co nie ma odbicia faktycznego w rzeczywistości. Gram w gre dla rozrywki, nie dla flex'u ile to kasy nie mam i tylko po to żeby sie pokazać: "patrzcie biedaki, ja mam, a wy nie i jebać was".
Da się zrobić sensowne mikro płatności, takie jak np. kolega papierek proponował. Tylko trzeba chcieć, nie tylko na kase lecieć.
A prawda jest taka, że gra przyszła z innego rynku i z innej kultóry. Nie w każdym kraju jest mentalność buraka, że wydaje, bo mam.
-- (guliwer):
Nie, to nie jest słabe.
W większości takich gier z mikropłatnościami chodzi o to że jak płacisz masz lepiej proste:)
Deweloperzy danej gry chcą zarobić proste, wiadomo nie wszyscy, ale coraz częściej tak.
Jeśli w coś grasz to się z tym zgadzasz, i grasz, albo bez płacenia, albo płacisz i masz lepiej:) No ale po co marudzić że ktoś jest skoksowany bo płaci? Też płać, też będziesz skoksowany, a nie potem płaczesz i marudzisz.
W HS też od poprzedniego sezonu wprowadzili karnet sezonowy do ustawki, i musisz go kupić żeby mieć 4 bohaterów do wyboru, bo przedtem było to w karnecie karczmarza, i co? I nic:) Chcą zarobić proste.
Baltim "płaczą" to była metafora ale chyba nie zajarzyłeś:)

--

--

2023-02-03 00:57

#602 papierek

Nie no, gdybym miał do wydania więcej, to bym płacił, bo traktował bym to jak wydatek na piwo. Nie potępiam, ani nie myślę źle o tych, co płacą. Jeżeli załużmy ktoś zarabia 3000 dolarów, to przecież dla niego nawet wydać te 50 na miesiąc na grę, którą lubi to nic. Na przyjemności się też wydaje, można na dobre jedzenie, można na grę, która cieszy. A można na dziwki.
Kwestia jest tylko taka, że ten z dużą kasą nie powinien mieć aż tak miażdżącej przewagi, jak ten bez kasy, ale trudno. Do expa właściwie wystarczy. A jak cię hmara potworów dopadnie, to podejrzewam, że hajs nie pomoże i tak. Co to jest ten smelting? Można jakoś przenosić właściwości eq?

po co mi sygnatura?
2023-02-03 03:11

#603 papierek

i jak smeltuje eq z enchancement 0 z tym lev 5 to co, tamten drugi też ma poziom 5? Warto by się o tym dowiedzieć, to może nie trzeba by było co chwila ulepszać nowego ekwipunku?

po co mi sygnatura?
2023-02-03 03:18

#604 martinus

Smelting przywraca statystyki ekwipunku ale jeszcze nie wiem jak to działa bo nie testowałem. A co do twojego poprzedniego wpisu @papierek, to tu akurat się zgodzę. Wszystko zależy od tego jak i ile kto na grę wydaje. Tylko że niestety w przypadku tej gry widać, kto płaci a kto nie. I tu jest problem.

May the force be with you!
2023-02-03 11:23

#605 balteam

No właśnie, to, że ktoś sobie chce wydać i milion dolców na grę, to nie problem, ale jak w grze niemasz szans, bo ktoś zapłacił, to nie widzę problemu dlaczego mam nie krytykować takiej gry. Mogę grać i krytykować, mogę nie grać i krytykować, puki mam argumenty, jest git.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-02-03 11:28

#606 AXM04

@papierek
Jak zdobyłeś item (sofisticated lvl 0), a nosisz common lvl np. 4), to możesz jakby stopić oba razem i wtedy masz (sofisticated lvl 4)

"Dies irae, dies illa,..."
2023-02-03 12:11

#607 Paulinux

Smelting to przeniesienie wszystkich gemów, ulepszeń i 75% wartości i scalenie go z ekwipunkiem o lepszej wartości, oczywiście tym samym, czyli lewego pierścienia nie można smelcić z prawym, ale to chyba oczywiste

Happy hacking
2023-02-03 12:12

#608 papierek

i smelcić można tylko dwie takie same rzeczy, jak rozumiem? Czyli dwie identyczne branzoletki? Nie mogę tak fajnie zrobić, że item lvl 15 zesmelce z itemem lvl 30 i będę miał od razu podrasowany item na 30 poziomie bez potrzeby ulepszania go? :D

po co mi sygnatura?
2023-02-03 12:37

#609 longshoot

nie da sie level 15 eq od 30 dopiero.

2023-02-03 12:38

#610 longshoot

a co do łączenia różnych np levelowych branzolet to jest elevation, le to kosztuje też kryształy.

2023-02-03 12:39

#611 Paulinux

W sensie musisz mieć odpowiedni krysztex który albo kupisz, albo zdobędziesz za punkty zgromadzone poprzez turnieje pvp

Happy hacking
2023-02-03 12:43

#612 papierek

czyli czekajcie, jak ktoś chce sobie mieć ulepszony EQ do 12 poziomu, to właściwie co 15 poziomów musi kupować te runy ochronne od nowa, bo stary EQ leci do śmieci. Może co najwyżej wyjąć gemy. Smelting nie pomoże, bo nie można smeltować EQ z różnych poziomów. Względnie, jest elevating, ale to dopiero jest drogie w chuj.

po co mi sygnatura?
2023-02-03 13:01

#613 longshoot

czytaj wyżej o kryształach itd jest eq elevation co pozwala na zmienienie zbroi z 30 na 45 z o tylko jeden poziom zmniejszonym refiningiem.

2023-02-03 13:03

#614 papierek

Sam jeden kryształ jest strasznie drogi, a co dopiero 10 czy 11 takich kryształów. :D Ale to jest w takim razie jakiś dramat, bo żeby zrobić elevating, trzeba mieć EQ na 12 poziomie chyba. Czyli, w skrócie, mając bardzo duże fundusze, ma się dostęp cały czas do najlepszego możliwego ekwipunku na najwyższym możliwym poziomie, z nalepszymi gemami. To jest dramat. :P Czy te skill crystals czy jakieś takie, za które można kupować, za takich 50 czary na wyższe poziomy to też za diamenty? Widziałem jakieś np. ice lance level 9 i to za tych 50 kryształków. A nigdzie jeszcze ich nie widziałem.

po co mi sygnatura?
2023-02-03 17:18

#615 Snajper22

Żeby zrobić elewating trzeba mieć eq na minimum ósmym poziomie. A druga sprawa, że nikt nie mówi, żeby robić elewating odrazu na wszystkich elementach EQ w jednym momencie... Ja puki co elewating zrobiłam na dwuch rzeczach a pozostałe to szukam narazie jakościowo lepszych niż mam i robie smelting, co też jakoś ogulne fitout attack and devence value podnosi.

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2023-02-03 17:23

#616 martinus

@snajper22 a masz już bonus? I czy udało ci się całe eq skompletować. A ten bonus można uzyskać mając 10 elementów eq np. na usmym poziomie.

May the force be with you!
Edited 2023-02-03 21:14

#617 pates

Ktoś chętny na exping? Mam 14 lv

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2023-02-03 23:56

#618 Zuza

Wyjaśni ktoś jak to jest z tym smeltingiem na przykładzie? Wybaczcie

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2023-02-04 11:27

#619 AXM04

Masz np. chaser Hat; common (bound) lvl 4 z jakimiś kamieniami (rubin i topaz).
Znalazłaś chaser Hat; sofisticated lvl 0 (bez kamieni)
Smelting powoduje to, że łączysz obie te rzeczy ze sobą.
Co summa summarum daje ci
chaser Hat; sofisticated lvl 4 (z rubinem i topazem
-- (Zuza):

--

"Dies irae, dies illa,..."
2023-02-04 12:16

#620 Zuza

Dzięki. Teraz łapie
-- (AXM04):
Masz np. chaser Hat; common (bound) lvl 4 z jakimiś kamieniami (rubin i topaz).
Znalazłaś chaser Hat; sofisticated lvl 0 (bez kamieni)
Smelting powoduje to, że łączysz obie te rzeczy ze sobą.
Co summa summarum daje ci
chaser Hat; sofisticated lvl 4 (z rubinem i topazem
-- (Zuza):

--

--

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2023-02-04 12:21