Misty World: Chińskie MMORPG na ostro
Back to Nowości#581 mojsior
w sensie, że masz odznaki, które cie ulepszają, jak włazisz na arenę to twój ekwipunek i jego ulepszenie nie mają znaczenia, bo jesteś zerem, i tak naprawdę ulepszają cie odznaki, które zdobywasz
#582 Zuza
Aa, czyli te medaliki? Ja nie mam szczęścia jak na razie i w dwuch solo zginęłam. Dobrze że dostajesz też punkty nawet jak przegrywasz
klienta.
#583 pates
Jak dodać kogoś po id do kontaktów czy tylko da się przez interakcję? No i inna sprawa, czy jak za kimś łażę i zabijamy stworki to da się zrobić tak, żebym razem z nim przechodził od mapy do mapy?
n
@Zuza suratomiel6258
#584 papierek
ale poza areną może cie rozjebać każdy z wykoksowanym EQ. I w ogóle jakakolwiek gra, gdzie tyle daje hajs to dramat
#585 papierek
Można zrobić refine eq do 12 lvl i te gemy, jakie się chce właściwie. Plus dowolne sockety w eq, bo można zablokować te, co się mają nie zmieniać. zablokować. plus, za diamenty w banku dostajemy w chuj golda i arnebii.
#586 AXM04
Jeżeli znasz czyjeś ID możesz wpisać to ID w menu pod alt+\, kliknąć info i otwiera się menu z takie jak przy bezpośredniej interakcji
-- (pates):
Jak dodać kogoś po id do kontaktów czy tylko da się przez interakcję? No i inna sprawa, czy jak za kimś łażę i zabijamy stworki to da się zrobić tak, żebym razem z nim przechodził od mapy do mapy?
n
@Zuza suratomiel6258
--
#587 AXM04
Co wy byście chcieli?
Nie da się zrobić zrównoważonej gry audio bez mikro transakcji. Developer musi za coś utrzymać server, gdzie gra te dziesiątki / setki osób.
Po za tym, w grach wideo mogą pobierać płatności za jakieś tam skórki czy poprostu aspekt kosmetyczny. W audio grach nie wykożystasz tego, bo raczej takiej gry byś nie sprzedał w żaden sposób.
Mikro płatności złe, abonament zły.
Tu i tu trza płacić.
Znaczy no dobra nie trzeba w pierwszej opcji, ale akceptujesz wtedy fakt, że jeżeli przyjdzie ci sie mierzyć z kimś kto nie ma co z kasą w życiu robić, nie masz równych szans.
#588 Paulinux
Akurat butterfly to ja mam chyba z 6 bez płacenia
#589 balteam
Po prostu można wprowadzić by jakiś info o sponsorze, może jedna profka tylko dla sponsorów, albo jeszcze kilka innych rzeczy, nawet ten abonament po 5 dolców na rok, może 10, to też by sporo ludzi zapłaciło
No, ale jak ktoś chce to sobie w sumie jakąchce może zrobić grę, ludzie płacą, grają, hajs się zgadza.
#590 Zuza
Ooo nie. Przestań z tymi spąsorami. Jak to by miało być takie jak na eltenie, że spąsor drogi w holere by był to dziękuje bardzo
klienta.
#591 papierek
inna profesja tylko dla tych, co płacą, ale nie jakaś potężniejsza, tylko ciekawsza, z ilością skilli które robią ciekawe rzeczy, żeby się tak nudno nie grało. :P albo nawet niech im będzie, możliwośc trenowania dwuch professional skills z kategorii corpse i też typu herbs też dwie. to gry nie zmienia, ale jest fajniej.
#592 balteam
To jest gra, a nie portal społecznościowy.
No, ale gdybać sobie można, autorzy wybrali taki sposób grania, co akurat sprawia, że mi się nie chce grać, ale większości to nie przeszkadza, teraz to jedna z najpopularniejszych gier.
#593 AXM04
Od propozycji jest feetback, takie pisanie na jakimś tam portaliku nic nie zmieni.
Napisz sugestję, może posłuchają. xd
-- (papierek):
inna profesja tylko dla tych, co płacą, ale nie jakaś potężniejsza, tylko ciekawsza, z ilością skilli które robią ciekawe rzeczy, żeby się tak nudno nie grało. :P albo nawet niech im będzie, możliwośc trenowania dwuch professional skills z kategorii corpse i też typu herbs też dwie. to gry nie zmienia, ale jest fajniej.
--
#594 guliwer
Ja co prawda nie gram w tą grę, ale czytam o niej, i gdyby nie HS to pewnie bym w nią też grał. Nie rozumiem niektórych dlaczego płaczą że są płatności i kktoś ma przewagę bo płaci. Takie czasy, jeśli się komuś nie podoba niech nie gra. To rozwiązanie ma plusy i ma minusy, abonament ma plusy i ma minusy. co z tego że jest równo bo każdy płaci abonament, jak przestanie płacić to nie może grać bo nie płaci:) Czy to że ja coś tam kupiłem w Hs czy inni ludzie chociażby na discordzie to oznacza że są kretynami?:) Chyba kogoś po.. albo komuś żal d.. ściska, że kogoś stać.
#595 pates
Przyjemna gierka, dajcie mi na andro to będę szczęśliwy, chociaż wtedy niestety autowalker by był konieczny.
#596 mojsior
ja mówię o kretynach co płacą bo nie potrafią grać czytaj pani songo.
#597 martinus
@mojsior. Nie znam sprawy tej "songo" czy jak jej tam. Mógłbyś mi ją po krutce w wiadomości opisać. A co do płaceenia, bo ktoś nie umie grać, to zgodzę się kompletnie to nie trafione. I tacy co płacą są z góry ustawieni.
#598 balteam
Po prostu słabe jak w grze da się tak wykoksować, że na równym poziomie nie masz szans, a czy ktoś to nazywa płaczem czy czymś innym, no cóż, w takim razie chwalenie to orgazm radości :D
#599 guliwer
Nie, to nie jest słabe.
W większości takich gier z mikropłatnościami chodzi o to że jak płacisz masz lepiej proste:)
Deweloperzy danej gry chcą zarobić proste, wiadomo nie wszyscy, ale coraz częściej tak.
Jeśli w coś grasz to się z tym zgadzasz, i grasz, albo bez płacenia, albo płacisz i masz lepiej:) No ale po co marudzić że ktoś jest skoksowany bo płaci? Też płać, też będziesz skoksowany, a nie potem płaczesz i marudzisz.
W HS też od poprzedniego sezonu wprowadzili karnet sezonowy do ustawki, i musisz go kupić żeby mieć 4 bohaterów do wyboru, bo przedtem było to w karnecie karczmarza, i co? I nic:) Chcą zarobić proste.
Baltim "płaczą" to była metafora ale chyba nie zajarzyłeś:)
#600 AXM04
Nie którzy nie widzą; raz sensu w wydawaniu kasy na byle co, dwa nie zawsze ją mają,. Ja osobiście nie mam zamiaru wydawać kasy na coś co nie ma odbicia faktycznego w rzeczywistości. Gram w gre dla rozrywki, nie dla flex'u ile to kasy nie mam i tylko po to żeby sie pokazać: "patrzcie biedaki, ja mam, a wy nie i jebać was".
Da się zrobić sensowne mikro płatności, takie jak np. kolega papierek proponował. Tylko trzeba chcieć, nie tylko na kase lecieć.
A prawda jest taka, że gra przyszła z innego rynku i z innej kultóry. Nie w każdym kraju jest mentalność buraka, że wydaje, bo mam.
-- (guliwer):
Nie, to nie jest słabe.
W większości takich gier z mikropłatnościami chodzi o to że jak płacisz masz lepiej proste:)
Deweloperzy danej gry chcą zarobić proste, wiadomo nie wszyscy, ale coraz częściej tak.
Jeśli w coś grasz to się z tym zgadzasz, i grasz, albo bez płacenia, albo płacisz i masz lepiej:) No ale po co marudzić że ktoś jest skoksowany bo płaci? Też płać, też będziesz skoksowany, a nie potem płaczesz i marudzisz.
W HS też od poprzedniego sezonu wprowadzili karnet sezonowy do ustawki, i musisz go kupić żeby mieć 4 bohaterów do wyboru, bo przedtem było to w karnecie karczmarza, i co? I nic:) Chcą zarobić proste.
Baltim "płaczą" to była metafora ale chyba nie zajarzyłeś:)
--