To że ktoś płaci to nie znaczy że on nie gra dla rozrywki, oczywiście że też gra dla rozrywki, bo niby po co innego się gra?
Chyba że ktoś robi to profesjonalnie to wiadomo że gra dla kasy.
-- (AXM04):
Nie którzy nie widzą; raz sensu w wydawaniu kasy na byle co, dwa nie zawsze ją mają,. Ja osobiście nie mam zamiaru wydawać kasy na coś co nie ma odbicia faktycznego w rzeczywistości. Gram w gre dla rozrywki, nie dla flex'u ile to kasy nie mam i tylko po to żeby sie pokazać: "patrzcie biedaki, ja mam, a wy nie i jebać was".
Da się zrobić sensowne mikro płatności, takie jak np. kolega papierek proponował. Tylko trzeba chcieć, nie tylko na kase lecieć.
A prawda jest taka, że gra przyszła z innego rynku i z innej kultóry. Nie w każdym kraju jest mentalność buraka, że wydaje, bo mam.
-- (guliwer):
Nie, to nie jest słabe.
W większości takich gier z mikropłatnościami chodzi o to że jak płacisz masz lepiej proste:)
Deweloperzy danej gry chcą zarobić proste, wiadomo nie wszyscy, ale coraz częściej tak.
Jeśli w coś grasz to się z tym zgadzasz, i grasz, albo bez płacenia, albo płacisz i masz lepiej:) No ale po co marudzić że ktoś jest skoksowany bo płaci? Też płać, też będziesz skoksowany, a nie potem płaczesz i marudzisz.
W HS też od poprzedniego sezonu wprowadzili karnet sezonowy do ustawki, i musisz go kupić żeby mieć 4 bohaterów do wyboru, bo przedtem było to w karnecie karczmarza, i co? I nic:) Chcą zarobić proste.
Baltim "płaczą" to była metafora ale chyba nie zajarzyłeś:)
--
--