EltenLink

Czy warto instalować Windows 10?

Back to Systemy (Windows)

#61 daszekmdn

Ja tylko powtórzę to co mówiłem kilka wpisów wstecz. Przeglądarka, email, etc, to nie jest żadna nowość, to samo mam w 7 i 8.1 i do tego jestem juz przyzwyczajony. Po co mam uczyć sie czegoś nowego, co mi nie potrzebne jeżeli stare działa?

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2018-05-20 14:07

#62 nuno69

Działą, ale działa jeszcze. W krótce przestanie. Ja nie mówię że to jest system idealny, tylko teraz masz czas żeby uczyć się nowego, nie wiem na jakiejść wirtualce a korzystać ze swojego, ale ten czas się kurczy.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-05-20 14:20

#63 daszekmdn

Thunderbird i chrome przestaną działać? Nie wierzę w takie gadanie.

2018-05-20 14:21

#64 nuno69

A na XP działają?

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-05-20 14:23

#65 daszekmdn

Starsze wersje owszem.

2018-05-20 14:23

#66 nuno69

Ale właśnie, starsze wersje. To po co Win XP? Lepszy 3.11

2018-05-20 14:26

#67 daszekmdn

Nie popadaj w skrajnosci bo przesadnie piszesz.

2018-05-20 14:27

#68 johnson

Eeee tam. Jak chce to niech po robi se na enyacu i yle. Sporo jeszcze ludzie będą się trzymali siódemki, bo jeszcze błędy poprawiają. Kto się wywali, ten się wywali. Jakieś inne rozwiązanie się znajdzie. Nie wie, jak to zrobić? Jego problem.

2018-05-20 14:29

#69 Lowca_Androidow

Nikt nie namawia Cię na siłę, ale najistotniejszy argument za to jest bezpieczeństwo. To, że XP działa i na nim programy to i będą działać, uruchomię Win 98 i też będzie działał jak również i programy starsze, aledziury nie są już łatane i to nie tylko w samym systemie, ale i w oprogramowaniu dostępnym pod ten system. Jak w przypadku XP nowsze wersje FF czy Chrome już nie działają, ciężko znaleźć antywirusa który by aktualizował bazę wirusów i to samo będzie z Win 7 czy w końcu i Win 8/8.1.
Thunderbird nie jest też dobrym rozwiązaniem bo o ile się nie mylę nadal ma lukę w zabezpieczeniu hasłem którą można w prosty sposób obejść.
Pomijając już luki w samym programie poczotowym, system nieaktualizowany narażony jest na ataki, w łatwiejszy sposób narażeni jesteśmy na wyciek naszych informacji, już teraz mimo iż ósemka jest jeszcze wspierana to zabezpieczenia win 10 są zdecydowanie na wyższym poziomie. I to jest argument nr jeden za przejściem na windows 10 co i tak prędzej czy później nastąpić będzie musiało.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-05-20 14:50

#70 johnson

Nie zdziwię się, jak pewne kompy w wojsku do zadań specjalnych zadziałają na 98, jakieś bankomaty nie wiem, czy nawet 95 w środku nie mają.

2018-05-20 14:54

#71 daszekmdn

@Johnson i dosa używają jeszcze.
Co do zabezpieczeń, 8.1 jest wciąż aktualizowane pod tym kontem jak i 7 bo wsparcie mają.

2018-05-20 14:58

#72 Lowca_Androidow

Bankomatystoją pod XP, ale one posiadają zmodyfikowany XP i posiadają wciąż wsparcie. Można odpowiednimi zmianami w rejestrze wymusić aktualizację w XP, ale nie mzienia to faktu, że oprogramowanie nie jest już pod XP wspierane.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-05-20 15:18

#73 johnson

Wiem. Sam gdzieś taki klucz widziałem, ale w sprzęcie, który mam tych okien nie będę stawiał. Ewentualnie na dwóch starych maszynach w polsce w jednej słósznej wersji, chociaż itak nawet, jak bym tał był, to czy w ogóle z kimś chciałoby mi się do tego siadać, a tym bardziej podpiąć playowski net, żeby jeszcze go zaktualizować.

2018-05-20 15:40

#74 hryniek

8.1 spokojnie wsparcie do 2023 roku, a oprogramone na 7 myślę, żer może bć rozwijane jeszcze około 4 lat po zakończeniu wsparcia. TO nie jest tak, że użytkownicy nie mają nic do powiedzenia, jeżeli ten system będzie miał dużą popularność po zakończeniu wsparcia to i oprogramowanie będzie.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-20 18:52

#75 Lowca_Androidow

Z tymi urzytkownikami to bym się tak nie rozpędzał bo sporo zainteresowanychnadal jest XPekiem i jakoś wsparcia dla tegosystemu programy nie mają - lista staje się coraz krótsza.
A 2023 to już nie tak długo, nawet się nie obejrzymy a będziemy balować na imprezie zamykającej rok 2023 witając 2024
To jest tylko 5 lat :)

2018-05-20 18:59

#76 hryniek

ALe zainteresowanie XP to już raczej jednocyfrowe liczby, więc....

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-20 20:08

#77 misiek

Ja nawet nie mogę sobie pozwolić na tak długie aktualizacje, bo w ciągu dnia pracuję na kompie.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2018-05-21 00:29

#78 hryniek

nie no akurat 10 ma tzw.godziny aktywności, i ta aktualizacja offline nie trwa jakoś dlugo, niemniej też mam dziwne uczucia jak myślę o robieniu czegoś poważniejszego jak to to się updaci.

2018-05-21 00:56

#79 denis333

Powiem tak: Obecnie do optymalizacji używam tylko i wyłącznie process lasso. A tak to c-cleaner adv cleaner i malware bytes. Dlaczego dziesiątka? Po za va sapi mam wygodny dostęp do poczty, edge też moim skromnym zdaniem jest coraz lepszy i osobiście ostatnio mniej się tnie od firefoxa. Po za tym nie widzę jakiegoś znacznego spowolnienia. Wszystko mi elegancko działa.

2018-05-21 22:04

#80 Kosa12

Ja tam nie narzekam na windows 10, bo jest to nawet fajny system.
Moim zdaniem każdy system windows ma swoje wady zalety i nawet jest to cały czas poprawiane na bierząco.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
2018-05-23 11:16