Forum

zakup komputera

!Archiwum

Previous 26 / 26

camila

#501 ·

nie biorę karty, bo wzięłam amd ze zintegrowana.
ENFP

zywek

#502 ·

Tak, widziałem.

DJGraco

#503 ·

Hej, mam pytanie. Szukam obecnie jakiegoś laptopa i na X-Kom widziałem takie, w których było napisane w parametrach opcja montażu dodatkowego dysku m.2 PCIE. To znaczy, że zwykły wewnętrzny HDD tam nie wejdzie? Z tego co wiem to m.2 jest na dyski ssd.
A pomijając procesor i inne parametry zależy mi na tym, bym mógł tam wsadzić wewnętrznego HDDka dodatkowo oprócz wbudowanego SSDka z systemem.

Pitef

#504 ·

1 likes
Teraz powiem szczerze dużo osób idzie w config oparty albo na 1 dysku ssd małym czy tam dużym, albo ssd + większy ssd. Nie jest to znów aż tak drogie jak było kiedyś, więc...
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

DJGraco

#505 ·

Edited
No to chyba zrobię tak. Wymontuję tego HDDka z MSI 1tera jak kupię nowego kompa i włoże go do jakiejś kieszeni i będę używać jako zewnętrzny. Wytrzymał ponad 6 lat i śmiga dalej pięknie. Oczywiście to dysk na dane, bo system mam tam na SSD 256 giga

pates

#506 ·

Przypadkiem nie ma przejściaka z m2 na sata i odwrotnie?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

zywek

#507 ·

2 likes
No i gdzie sobie wciśniesz dysk sata jak nie ma tam zwyczajnie miejsca na niego?

pates

#508 ·

Szczerze, nie wiem jakiej wielkości jest standardowa m2. Taka pcie. Wiadomo, że do nvme nie wsadzisz sata, wiadomo czemu.

papierek

#509 ·

1 likes
m2 jest malutkie, dysk wygląda jak pendrive bez obudowy
po co mi sygnatura?

pates

#510 ·

Ale nie chodzi mi o nvme, tylko zwykłe na pcie, one nie są większe?

zywek

#511 ·

1 likes
Nie są. zresztą co to jest pcie jak nie nvme.

papierek

#512 ·

Dokładnie
po co mi sygnatura?
Previous 26 / 26