nie biorę karty, bo wzięłam amd ze zintegrowana.
Poprzednia
26 / 26
Hej, mam pytanie. Szukam obecnie jakiegoś laptopa i na X-Kom widziałem takie, w których było napisane w parametrach opcja montażu dodatkowego dysku m.2 PCIE. To znaczy, że zwykły wewnętrzny HDD tam nie wejdzie? Z tego co wiem to m.2 jest na dyski ssd.
A pomijając procesor i inne parametry zależy mi na tym, bym mógł tam wsadzić wewnętrznego HDDka dodatkowo oprócz wbudowanego SSDka z systemem.
A pomijając procesor i inne parametry zależy mi na tym, bym mógł tam wsadzić wewnętrznego HDDka dodatkowo oprócz wbudowanego SSDka z systemem.
1 likes
Teraz powiem szczerze dużo osób idzie w config oparty albo na 1 dysku ssd małym czy tam dużym, albo ssd + większy ssd. Nie jest to znów aż tak drogie jak było kiedyś, więc...
Edited
No to chyba zrobię tak. Wymontuję tego HDDka z MSI 1tera jak kupię nowego kompa i włoże go do jakiejś kieszeni i będę używać jako zewnętrzny. Wytrzymał ponad 6 lat i śmiga dalej pięknie. Oczywiście to dysk na dane, bo system mam tam na SSD 256 giga
2 likes
No i gdzie sobie wciśniesz dysk sata jak nie ma tam zwyczajnie miejsca na niego?
Szczerze, nie wiem jakiej wielkości jest standardowa m2. Taka pcie. Wiadomo, że do nvme nie wsadzisz sata, wiadomo czemu.
Poprzednia
26 / 26