Forum

zakup komputera

!Archiwum

Poprzednia 22 / 26 Next

camila

#421 ·

Edited
Właśnie teraz procesory intela są tańsze, i nie zapominaj, że do procka AMD z odblokowanym mnożnikiem trzeba jakiegoś radeona czy innego RTXa, a wiadomo jak to jest z kartami graficznymi. Sam zasilacz, płyta główna, karta, ram, i procesor chyba również poszły już w 5 koła na mojej liście, a to RTX 1660.
ENFP

misiek

#422 ·

Radeony wcale nie są złe.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

zywek

#423 ·

nie ma czegoś takiego jak rtx1660, a po co Ci przepraszam odblokowany mnożnik? Te 50 mhz na prawdę dużo nie daje.

Lowca_Androidow

#424 ·

może po bluscreeny :)
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

zywek

#425 ·

Ee tam, może w jakimś cinebenchu czy gdzieś tam jakieś minimalne różnice punktowe będą, le w wydajności tego człek raczej nie odczuję.

Lowca_Androidow

#426 ·

Dokładnie, największe różnice odczuwalne to wymiana dysku z magnetycznego na SSD, nawet zwiększenie ilości pamięci RAMnie daje takiego efektu.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

camila

#427 ·

AMD ma taką zaletę, że to platforma bardziej rozbudowywalna, ta AM4. Nie trzeba kupować nowej płyty, żeby procesor wymienić. ;)
ENFP

camila

#428 ·

I tak, jest, ale jedna literka różnicy w nazwie. GTX 1660 - przepraszam.
ENFP

zywek

#429 ·

to sobie super albo TI weź jak chcesz, ja mam TI i do hashcatów spoko :D

pates

#430 ·

Ja w lapku mam 1700 ti, tak btw.
Niedawno kupiłem laptop lenovo idea pad flex 5 14, ponieważ mój osobisty, mobilny dell zaczął wariować, świrować i generalnie się dziwacznie zachowywać. Zdecydowałem się na jedną z najleprzych konfiguracji. Amd ryzen 7 4, 8 gb ram, 1 tb ssd co ciekawe, wersja z 1 tb była tańsza od tej z 512. W promocji zapłaciłem nie 4300 zł, tylko 3000 zł. Za wersję z 512 z 4000 zł, zapłacił bym 3700 zł. Gdzie tu logika?
Chciałem wersję z 16 gb ram, ale była ona dostępna tylko z procesorem i5 albo ryzen 5.
Powiem tak. Laptop oczywiście jest z plastiku, ale jest to naprawdę miły w dotyku plastik. Obudowa jest na tyle dobrze zpasowana, że serio, możnaby się nabrać, że jest to 1 zwarty blok, a nie laptop. Ma to ekran dotykowy, dzięki temu też cieniuteńkie ramki i faktycznie, laptop mimo 14 calowego ekranu ma wielkość przeciętnego 13 calowca.
System był oczywiście zapchany bloodware, ale zrobiłem puryfikację dzięki, DJGraco za sposób szybki a prosty, no i jest elegancko.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

zywek

#431 ·

bloadware.. Ja swoich od asuska nie wyrzucę, niestety są potrzebne.

pates

#432 ·

Ha, nie ma bloodu, bo kupiłem wersję bez systemu

misiek

#433 ·

Da się z tego dotyku korzystać?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

denis333

#434 ·

No i robicie błąd. To całe bloadware, to często przydatne apki chociażby do aktualizacji sterowników. W lenovo to jest aplikacja vantage, która poza aktualizacjami pozwala na zmianę kilku ustawień sprzętowych komputera bez konieczności grzebania się w biosie. Można na przykład: zmienić profil chłodzenia, przestawić zachowanie klawiatury, etc.

zywek

#435 ·

1 likes
Da się z dotyku korzysta, oczywiście.

pates

#436 ·

Ugh, napisałem że zapchany bloodem, a przecie to bez systemu było, piszę jedno myślę drugie. @Denis na dysku c byłfolder drivers, który mam teraz na penie.

denis333

#437 ·

No dobra. Ale co w przypadku nowych wersji? Warto sobie instalować aktualizacje.

pates

#438 ·

www.lenovo.com, tam masz wszystko

denis333

#439 ·

NO tak, ale trzeba ręcznie sprawdzać, a vantage robi to sam. poza tym, vantage oferuje dostęp do kilku fajnych ustawień. Np zmiana trybu chłodzenia.

pates

#440 ·

Ale tam jest instalka. Z resztą, chyba będę go zwracać.
Poprzednia 22 / 26 Next