Forum

zakup komputera

!Archiwum

Previous 21 / 26 Next

Lowca_Androidow

#401 ·

Ale ja nie piszę z zasłyszenia, apisząc serwisowałem niemiałęmna myśli jednego laptopa, prowadziłem serwis komputerowy, ale laptopy oddawałem do współpracującego ze mną serwisu, thinkpady również tam lądowały i to nie rzadziej niż inne marki stąd moja opinia o serwisie lenovo, bo jak były na gwarancji to pomagałem ludziom ze zgłoszeniem do serwisu, opinia również z serwisu z którym współpracoałem.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

denis333

#402 ·

Ja osobiście nie mogę narzekać. Od lat mam mniejsze lub większe doczynienia z laptopami tej marki, i poza tanimi tandetami, za 1800 zł, które rzeczywiście odradzam, to reszta sprzętu spisuje się bardzo dobrze. Osobiście posiadam biznesowego thinkpada e590, który w najmocniejszej konfiguracji potrafi na prawdę sporo. Ja mając do dyspozycji podstawę również nie narzekam.

pates

#403 ·

Gracjan, wszelkie biznesówki mają niskonapięciowe
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

misiek

#404 ·

Nigdy nie miałem do czynienia z serwisem Lenovo, ale coś musi być na rzeczy, bo nie jesteście jedyni narzekający. U mnie w Lenovo zdechł dysk już grubo po gwarancji, więc wymieniałemm nie w autoryzowanym na własny koszt.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

misiek

#405 ·

Poprawiam się, ta seria Asusa gamingowego sprzętu to Rog, nie Rock.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

longshoot

#406 ·

lenovo legion y 540 od p[onad pół roku już używam, i śmiga elegancko. Wiem też, że dużo ludźi niewidomych np używa lenovo, może nie koniecznie w polsce, ale chwalą sobie. Jeden z lepiej dostępnych dla niewidomków laptopów lenovo. Polecam.

DJGraco

#407 ·

Ja już mam 2 wytypowane modele.
Lenovo legion 5-15 oraz MSI GL75 czyli sprawdzona seria. Ja mam MSI GL62 i jestem bardzo zadowolony.

misiek

#408 ·

Skoro tak wytypowałeś to zostań przy Msi.
-- (DJGraco):
Ja już mam 2 wytypowane modele.
Lenovo legion 5-15 oraz MSI GL75 czyli sprawdzona seria. Ja mam MSI GL62 i jestem bardzo zadowolony.

--

Lowca_Androidow

#409 ·

Longshot, a co ma model do dostępności?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

mucha

#410 ·

1 likes
dla mnie pisanie o laptopie że ktoś używa pół roku jest troszkę bez sensu jak sprzęt wytrzyma ponad dwa lata bez zażutu to wtedy można powiedzieć, że coś jest dobre

Pitef

#411 ·

Dobra, to teraz i ja zapytam. Mam do wydania 10 K, chciał bym laptop - nastawiałem się na firmę MSI bo zależy mi na kompie do zadań profesjonalnych/ specjalnych. Poszukuję więc lapka mającego min. 32 gb Ram, ssd min. 512 gb + Hdd, ewentualnie może być bez hdd, Procek jeden z wyższych albo najwyższy jaki tylko się da. Przekątna nie ma znaczenia, wymiarowość klawy także. Ma mieć wiele portów/ złączy, i jak najlepsze parametry. Pajper - Piszę do m.in. do ciebie, bo wiem, iż wyznajesz się w temacie, chociaż nikogo tu nie wykluczam. Dajcie dobrzy ludzie jakieś sensowne rady co brać.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

pates

#412 ·

Może acer concept? Brzmi ciekawie z tego, co wiem.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

papierek

#413 ·

dell xps 15, ale nie wiem, czy 10 koła starczy. xd.
po co mi sygnatura?

pajper

#414 ·

Do profeski zdecydowanie XPS 15, ale to wyjdzie raczej więcej niż 10k, pewnie tak z 11-12.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

zywek

#415 ·

Co to w ogóle znaczy do profeski? Niewidomus, który nie używa dedyowanego GPU po co ma płacić 11 kafli za laptopa, który taką kartę posiada? Jednemu wystarczy thinkpad x13, drugiemu potrzebny xps15. Jedn będzie sobie na nim robił typowe roboty biurowe czy jakieś podstawowe informatyczne jak kokmpilacja jakiegoś kawałka kodu, z którym procesor dobie doskonale poradzi, drugi będzie na dgpu katował tensorflow.

daszekmdn

#416 ·

1 likes
Co sądzicie o Lenovo ideapat540?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

camila

#418 ·

Edited
Apropo braku drugiej karty ułożyłam coś takiego na próbe. :DD co myślicie?

https://www.x-kom.pl/lista/92c4gtdld

Ten zasilacz to trochę overkill, ale lepiej więcej niż mniej. Będę jeszcze ukłądać konfigurację AMD i zobaczę co opłaca się bardziej. :D
ENFP

zywek

#419 ·

1 likes
AMD się opłaca bardziej, tanej i masz mimo wszystko lekko większa wydajność, mówię z doświadczenia.

camila

#420 ·

Właśnie jutro bede ukłądać konfigurację amd. Ale czy są procki z odblokowanym mnożnikiem, które mają integrę?
ENFP
Previous 21 / 26 Next