Raczej tak. Doprecyzuję, że chodzi o osobne wejście na mikrofon i osobne na słuchawki, ale po reinstalacji systemu coś mi się przestawiło i stery, ale nie waaażne to na inny wątek.
No i o wyciąganiu baterii też mówię, że nie warto, jak to moja nauczycielka ze studium mi powiedziała 7 marca. Jeszcze raz mówię: bateria wyjęta z laptopa traci szybciej swoją pojemność. O ile na parę dni jak się ją wyjmie, to jeszcze nic się nie stanie, ale jak się ją wyjmie np. na miesiąc, to może stracić pojemność i nie nadawać się do urzytku.
Teraz rzadko są osobne gniazda na słuchawki i mikrofon. Jak takie chcesz, tosobie kup przejściówkę, są tkie.
Edited
Dokładnie Żywku, sam nawet taką posiadam, zakupioną za bezcen w miejskim sklepie komputerowym, ale mogłaby być porządniejsza, z takiego to to lipnego kabla. Na pewno w internecie mozna znaleźć lepszej jakości.
A co za problem kupić kartę dźwiękowąpod USB i ta posiada osobne wejścia na słuchawki i mikrofon oraz AUX, w zależności od modelu.
a co do wyciągania baterii to pół laptopa do rozkręcenia jak się ie mylę to są tam jakieś pląby i naruszenie ich powoduje że nie gwarancja nie obejmuje sprzętu to tak samo jak byś sam na własną rękę wymieniał wtryski w aucie
1 likes
Dobra, jak chce to niech nawet sobie na nim zupę ugotuje.
-- (mucha):
a co do wyciągania baterii to pół laptopa do rozkręcenia jak się ie mylę to są tam jakieś pląby i naruszenie ich powoduje że nie gwarancja nie obejmuje sprzętu to tak samo jak byś sam na własną rękę wymieniał wtryski w aucie
--
-- (mucha):
--
Cześć W am w pszyszłym roku zamieżam składać na nowy komputer.Czy lepiej wybrać komputer przenośny czy stacjonarny? i jeszcze jedno pytanko czy lepiej kupić komputer z windowsem na pokładzie, czy system kupić osobno?
To zależy czego oczekujesz, jeśli masz zamiar go rozbudowywać o dodatkowe akcesoria i części to stacjonarny, jeśli wolisz coś bardziej przenośnego i używać go mobilnie przykładowo w podróży czy rozjazdach to laptopa.
Prawda jest taka, że jeżeli nie uzywamy komputera do profesjonalnych zastosowań, kupowanie stacjonarek mija sie z celem. Tym bardziej, że te lepsze laptopy dorównują wydajnością stacjonarkom zwłaszcza w typowym, codziennym użytkowaniu.
Co mogę powiedzieć ja, jeśli nie zamierzamy używać mobilnie to stacjonarka i nie chodzi tu o wydajność, owszem, za niższe pieniądze w stacjonarce uzyskamy to samo co w laptopie za większe, ale co dość istotne, w stacjonarce dużo łatwiej dokonać ewentualnych napraw i to samemu, łatwo wymienić podzespoły czego nie można powiedzieć o laptopie.
Dodatkowo klawiatura, u mnie po dwóch, trzech latach padają klawiatury, baaaardzo dużo eksploatuję klawiaturę, w laptopie nie jest to takie prost wymienić i do tego koszty, w stacjonarce zakup nowej, podłączenie do USB i po kłopocie, owszem, do laptopa można podpiąć klawiaturę USB, ale niepo to kupujemy laptopa, aby korzystać z klawiatury USB.
Dodatkowo klawiatura, u mnie po dwóch, trzech latach padają klawiatury, baaaardzo dużo eksploatuję klawiaturę, w laptopie nie jest to takie prost wymienić i do tego koszty, w stacjonarce zakup nowej, podłączenie do USB i po kłopocie, owszem, do laptopa można podpiąć klawiaturę USB, ale niepo to kupujemy laptopa, aby korzystać z klawiatury USB.