Forum

zakup komputera

!Archiwum

Poprzednia 15 / 26 Następna

DJGraco

#281 ·

Raczej tak. Doprecyzuję, że chodzi o osobne wejście na mikrofon i osobne na słuchawki, ale po reinstalacji systemu coś mi się przestawiło i stery, ale nie waaażne to na inny wątek.

markus1234

#282 ·

No i o wyciąganiu baterii też mówię, że nie warto, jak to moja nauczycielka ze studium mi powiedziała 7 marca. Jeszcze raz mówię: bateria wyjęta z laptopa traci szybciej swoją pojemność. O ile na parę dni jak się ją wyjmie, to jeszcze nic się nie stanie, ale jak się ją wyjmie np. na miesiąc, to może stracić pojemność i nie nadawać się do urzytku.

zywek

#283 ·

Teraz rzadko są osobne gniazda na słuchawki i mikrofon. Jak takie chcesz, tosobie kup przejściówkę, są tkie.

DJGraco

#284 ·

Edytowano
Dokładnie Żywku, sam nawet taką posiadam, zakupioną za bezcen w miejskim sklepie komputerowym, ale mogłaby być porządniejsza, z takiego to to lipnego kabla. Na pewno w internecie mozna znaleźć lepszej jakości.

zywek

#285 ·

Są jeszcze pewnie na kostce, ale wtedy latwo uszkodzić gniazdo.

pates

#286 ·

Ale one nie przekształcają gniazda kombo na 2 wyjście wejście, tylko na 2 wyjściowe
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Lowca_Androidow

#287 ·

A co za problem kupić kartę dźwiękowąpod USB i ta posiada osobne wejścia na słuchawki i mikrofon oraz AUX, w zależności od modelu.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

DJGraco

#288 ·

No właśnie. Tymbardziej, że ty masz soundblastera.

pates

#289 ·

Używam takowego rozwiązania, ale poprostu jestem ciekaw

zywek

#290 ·

Przekształcanią gniazdo combo na wyjscie i wejscie, przestań chrzanić.

mucha

#291 ·

a co do wyciągania baterii to pół laptopa do rozkręcenia jak się ie mylę to są tam jakieś pląby i naruszenie ich powoduje że nie gwarancja nie obejmuje sprzętu to tak samo jak byś sam na własną rękę wymieniał wtryski w aucie

misiek

#292 ·

1 likes
Dobra, jak chce to niech nawet sobie na nim zupę ugotuje.
-- (mucha):
a co do wyciągania baterii to pół laptopa do rozkręcenia jak się ie mylę to są tam jakieś pląby i naruszenie ich powoduje że nie gwarancja nie obejmuje sprzętu to tak samo jak byś sam na własną rękę wymieniał wtryski w aucie

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Bartek1

#293 ·

Cześć W am w pszyszłym roku zamieżam składać na nowy komputer.Czy lepiej wybrać komputer przenośny czy stacjonarny? i jeszcze jedno pytanko czy lepiej kupić komputer z windowsem na pokładzie, czy system kupić osobno?
Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

pates

#294 ·

Laptopa z windowsem

misiek

#295 ·

To zależy czego oczekujesz, jeśli masz zamiar go rozbudowywać o dodatkowe akcesoria i części to stacjonarny, jeśli wolisz coś bardziej przenośnego i używać go mobilnie przykładowo w podróży czy rozjazdach to laptopa.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

misiek

#296 ·

Ja na tą chwilę jednak wolę stacjonarny, bo mam zamiar go w przyszłości ulepszać.

denis333

#297 ·

Prawda jest taka, że jeżeli nie uzywamy komputera do profesjonalnych zastosowań, kupowanie stacjonarek mija sie z celem. Tym bardziej, że te lepsze laptopy dorównują wydajnością stacjonarkom zwłaszcza w typowym, codziennym użytkowaniu.

Lowca_Androidow

#298 ·

Co mogę powiedzieć ja, jeśli nie zamierzamy używać mobilnie to stacjonarka i nie chodzi tu o wydajność, owszem, za niższe pieniądze w stacjonarce uzyskamy to samo co w laptopie za większe, ale co dość istotne, w stacjonarce dużo łatwiej dokonać ewentualnych napraw i to samemu, łatwo wymienić podzespoły czego nie można powiedzieć o laptopie.
Dodatkowo klawiatura, u mnie po dwóch, trzech latach padają klawiatury, baaaardzo dużo eksploatuję klawiaturę, w laptopie nie jest to takie prost wymienić i do tego koszty, w stacjonarce zakup nowej, podłączenie do USB i po kłopocie, owszem, do laptopa można podpiąć klawiaturę USB, ale niepo to kupujemy laptopa, aby korzystać z klawiatury USB.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Bartek1

#299 ·

A jakich producentów byście polecali?
Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

DJGraco

#300 ·

Co do laptopów ja mam msi i sobie chwalę.
Poprzednia 15 / 26 Następna