Nie jest klejona i lutowana, jest podłączona kablem takim jakby
I nie zdziwię się, jeśli ten komputer jest złorzony w taki sposób, by do środka mógłby się dostać tylko ktoś dobrze znający się na rzeczy, a nie pierwszy lepszy Bogdan.
NO ale klapka, a zeby wyciągnać baterię prawdopdobnie trzeba zdjąć górny panel, wyciągnąć klawirę, płytę, podpinać kable od matrycy i dopiero grzebać w baterii, tak mnie się zdaje.
Ale p cholere Ty masz wyciągać ten akus! Tak trudno CI rozladować batkę raz na 3 tygodnie? Zresztą jak odkręcisz klapkę to gwarancja paszła nachuj.
Nie może tak być, przecie takto producent by nie dawał slotu np na dysk twardy pod tą klapką
Mi się zdaje ze to jest że jak gwarancja się ończy. I tak przecież nie możesz ingerować w sprzęt, jak masz gwarancje. Totak jakbym ja sobie kupił czajnik, wymieniłbym grzałkę na ocniejszą, coś by się spaliło w transformatorze i wsadziłbym starą grzałkę mówiąc, że samo się uszkodziło i że to problem ich, nie mój, bo ja użytkowałem czajnik zgodnie z przeznaczeniem.
No ale na pewno nie przymkną oko na to, żę co 3 dni rozkręcaleś całego lapka zeby wyciągnąć batkę.
Jeśli chodzi o baterie w laptopach, to ja w swoim dellu robię tak, że co parę dni odpinam zasilacz, pracuję na baterii, a jak jest 10 procent i laptop woła o zasilanie to ją ładuję. Trzymanie baterii na zasilaczu jest złe, tak jak ktoś tutaj pisał, i nawet moja nauczycielka ze studium mi mówiła, że nie warto trzymać baterii pod zasilaczem, a już tymbardziej nie warto jej wyjmować z lptopa, bo się dużo szybciej zużyje.
Markus, a o czym ja wyżej pisałem?
Nikt tu nikomu nie każe trzymać lapka wciąż pod zasilaczem.
Pates chce wyciągać baterię co mu się odradza, kiedyś dawno ktoś taki temat zarzucił i tak robiąmochery bo gdzieśzasłyszały dawno temu.
Ten sam efekt osiągamy, a nawet lepszy pracując na bateri i po prostu ją rozładowując raz na miesiąc. Akumulator nie używany traci swoje właściwości, odpowiednie używanie przedłuża jego żywotność Mieć sprzęt i go rozkręcać żeby odpiąć baterię, paranoja
Nikt tu nikomu nie każe trzymać lapka wciąż pod zasilaczem.
Pates chce wyciągać baterię co mu się odradza, kiedyś dawno ktoś taki temat zarzucił i tak robiąmochery bo gdzieśzasłyszały dawno temu.
Ten sam efekt osiągamy, a nawet lepszy pracując na bateri i po prostu ją rozładowując raz na miesiąc. Akumulator nie używany traci swoje właściwości, odpowiednie używanie przedłuża jego żywotność Mieć sprzęt i go rozkręcać żeby odpiąć baterię, paranoja
1 likes
Dajcie mu spokój. Chce, niech se wyciąga tą baterię. Najwyżej popsuje i nie będzie miał, a gwarancji i tak nikt mu nie przyjmie. Z resztą nie zdziwię się, jak wcale tej baterii nie wyciągnie, bo pewnie trzeba będzie podgrzewać bebechy, by ten klej jakkolwiek puścił. Chce grzebać, jego sprawa.