Forum

zakup komputera

!Archiwum

Previous 14 / 26 Next

pates

#261 ·

Nie jest klejona i lutowana, jest podłączona kablem takim jakby
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

misiek

#262 ·

I nie zdziwię się, jeśli ten komputer jest złorzony w taki sposób, by do środka mógłby się dostać tylko ktoś dobrze znający się na rzeczy, a nie pierwszy lepszy Bogdan.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

pates

#263 ·

Na szczęście nie. Jest klapka z slotem na ram i dodatkowy dysk sata

zywek

#264 ·

NO ale klapka, a zeby wyciągnać baterię prawdopdobnie trzeba zdjąć górny panel, wyciągnąć klawirę, płytę, podpinać kable od matrycy i dopiero grzebać w baterii, tak mnie się zdaje.

pates

#265 ·

Zobaczę jak to jest, w sensie odepnę klappkę i się zobaczy czy da się wyjąć aku

zywek

#266 ·

Ale p cholere Ty masz wyciągać ten akus! Tak trudno CI rozladować batkę raz na 3 tygodnie? Zresztą jak odkręcisz klapkę to gwarancja paszła nachuj.

pates

#267 ·

Nie może tak być, przecie takto producent by nie dawał slotu np na dysk twardy pod tą klapką

zywek

#268 ·

Mi się zdaje ze to jest że jak gwarancja się ończy. I tak przecież nie możesz ingerować w sprzęt, jak masz gwarancje. Totak jakbym ja sobie kupił czajnik, wymieniłbym grzałkę na ocniejszą, coś by się spaliło w transformatorze i wsadziłbym starą grzałkę mówiąc, że samo się uszkodziło i że to problem ich, nie mój, bo ja użytkowałem czajnik zgodnie z przeznaczeniem.

pates

#269 ·

No sorry. Po coś ta kieszeń na dysk jest

zywek

#270 ·

No ale na pewno nie przymkną oko na to, żę co 3 dni rozkręcaleś całego lapka zeby wyciągnąć batkę.

zywek

#271 ·

Ogarnij się, człowieku. Nie ma potrzeby wyciągania baterii i tyle.

pates

#272 ·

Spokojnie, jak bym wyjmował, to raz na dobre miesiące

zywek

#273 ·

No to po cholere ją wyciągać jak to robisz raz na dobre miesiace... Porażka.

pates

#274 ·

Żeby nie popsuć, trzymaniem pod zasilaczem

markus1234

#275 ·

Jeśli chodzi o baterie w laptopach, to ja w swoim dellu robię tak, że co parę dni odpinam zasilacz, pracuję na baterii, a jak jest 10 procent i laptop woła o zasilanie to ją ładuję. Trzymanie baterii na zasilaczu jest złe, tak jak ktoś tutaj pisał, i nawet moja nauczycielka ze studium mi mówiła, że nie warto trzymać baterii pod zasilaczem, a już tymbardziej nie warto jej wyjmować z lptopa, bo się dużo szybciej zużyje.

Lowca_Androidow

#276 ·

Markus, a o czym ja wyżej pisałem?
Nikt tu nikomu nie każe trzymać lapka wciąż pod zasilaczem.
Pates chce wyciągać baterię co mu się odradza, kiedyś dawno ktoś taki temat zarzucił i tak robiąmochery bo gdzieśzasłyszały dawno temu.
Ten sam efekt osiągamy, a nawet lepszy pracując na bateri i po prostu ją rozładowując raz na miesiąc. Akumulator nie używany traci swoje właściwości, odpowiednie używanie przedłuża jego żywotność Mieć sprzęt i go rozkręcać żeby odpiąć baterię, paranoja
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

pates

#277 ·

Mnie wsumie ciekawi, jak taki akumulator działa?

DJGraco

#278 ·

To poczzytaj w google.pl

pates

#279 ·

Wydaje mi się, czy tylko msi mają osobne złącza jack|?

misiek

#280 ·

1 likes
Dajcie mu spokój. Chce, niech se wyciąga tą baterię. Najwyżej popsuje i nie będzie miał, a gwarancji i tak nikt mu nie przyjmie. Z resztą nie zdziwię się, jak wcale tej baterii nie wyciągnie, bo pewnie trzeba będzie podgrzewać bebechy, by ten klej jakkolwiek puścił. Chce grzebać, jego sprawa.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Previous 14 / 26 Next