motoryzacja
Back to Inne#81 johnson
Aaaa no tak o cząstkach stałych żem zapomniał.
#82 johnson
Tak samo hyba męczarnią dla silnika jest skrzynia bezstopniowa.
#83 misiek
Johnson- przecież to diesle chodzom gorzej: klekoczom i są generalnie głośniejsze. Nad automatem musiałbym się bardzo mocno zastanowić czy kupić, ale jeśli już bym zdecydował w co wątpię to tylko coś z dużym silnikiem.
#84 mucha
nie no teraz te silnika dizla nowe mają bardzo fajną kulturę pracy a co do automatu to silnik tak od 2 litry w gurę za mniejszy bym się niebrał
#85 mucha
i teraz dizle nie odbiegają praktycznie kulturą pracy od benzyniaków naprzyklad nowe fordy tranzity
#86 Bartek1
Kochani a słyszeliście o czymś takim że zamiast kluczyka silnik odpala się normalnie wciskając guzik.

#87 mucha
tak to jest taka karta w samchodzie w renaut to jest niewiem jak to w nowszych samochodach
#88 Bartek1
Nooo mój sostrzenieec ma taki samochód.

#89 johnson
Widziałem kiedyś jednego explorera, którego mogłeś zapalić z pilota. To było hyba gdzieś pomiędzy 20 albo 18 lat temu. Coś gdzieś w tym przedziale. Wszystko fajny bajer, ale więcej elektroniki to szybciej se będzie możnauto wsadzić w dupe. Lepiej wtedy pewnie kupić coś nowego, a nie w ciągu roku, no może kilku lat przepłacić całe złomowisko.
#90 mucha
dokładnie tak ja gdzieś słyszałem że na rynek amerykański fordy były robione jakieś otwierane kodem zamiast kluczyka taka druga opcja
#91 misiek
Słyszałem i nawet widziałem, ale nie wiem jak to się będzie sprawdzać w praktyce przez dłuższy czas. Czekam na samochody odpalane odciskiem palca D.
#92 johnson
Nie wiem, czy to nie są te nfc czy jak to tam.
#93 mucha
nie no są te inteligentne kluczyki że hyba tylko palcem dotykasz w nissanach to jest
#94 mucha
sporo sie porobiło tych systemów
#95 misiek
Ja generalnie jestem za autami autonomicznymi, ale wolał bym by to były benzyniaki lub hybrydy, bo lubię słuchać pracy silnika.
#96 johnson
Tylko jedna rzecz. Nie róbmy jeżdżących robotów. Komputer padnie i co?
#97 mucha
no ale do tego to wszystko zmieża sam nie jestem za tym no ale cuż
#98 misiek
Johnson- to samo co i teraz- auto zgaśnie w trakcie drogi i będziesz musiał lawetę wzywać. Ja jestem za tym jak najbardziej. A autem to chcielibyście jeździć samodzielnie? Jaką widzicie inną możliwość?
#99 mucha
no o to hodzi że innej nie ma ale popatrz ile zmian w prawie musiało by być jak by weszły auta autonomiczne
#100 misiek
Akurat na zmiany w prawie to czas najwyższy.