Jedyne wydanie piwa na ciepło jakie mi smakuje to grzaniec.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Jedno z najlepszych piw jakie w życiu piłem to Korona Olbrachta (nie mylić z koroną). Najgorsze, że obecnie jest dostępne niemal tylko w Warsach IC Intercity, a butelka po 14 zł. Kiedyś można było to nabyć w Lidlu, ale to niestety dawne czasy były.
A piniacolade ktoś pił? Zakładam, że tak się pisze. No cudo dla podniebienia, chłodząca, płynna czekolada w stylu shejk jakiś, ale z nutą alkoholową. Tak ja to odbieram :D Piłem w Andorze kiedy wracałem sobie do Anglii, i od lat staram się znowu znaleźć i wypić to cudeńko.
Mam podobnie jak Senter. Ogólnie nie lubię niczego, co gorzkie, więc Desperados owszem, likiery jak najbardziej, a wino słodkie, najwyżej półsłodkie. Swoją drogą, jedyne, które naprawdę porządnie mi smakuje to Mogen David. Poleci ktoś coś w podobnej cenie, co byłoby równie słodziutkie?
Siemson. Ja nie stronie od alkocholu jednak nie lubie się sponiewierać wole powoli lub odpowiednie ilości w odpowiednim czasie z wystarczająjcym posiłkiem by się nie napierdzielić jak bela. Sorx ale wpis będzie nieco przydługi. Najbardziej lubie piwa oj i tu będzie taka spora częstotliwość poprawiają mi samopoczucie i szczególnie lubie je spożywać przy słuchaniu audycji muzycznych. Średnio co 2 lub co tydzień pije po 3 max 4 piwka i to tylko kraftowe ehh są droższe jednak walory smakowe dla mojego wysublimowanego podniebienia gwarantują. Z gatunków piwnych najbardziej uwielbiam IPA, APA NEIPA, Porter Bałtycki ale każdym nie pogardze jednak to zależy od pory roku Porter głównie jesienią i zimą, IPA i podobne raczej letnimi miesiącami wiosna lato w zime też nie pogardze. Nie pije jakoś piw komercyjnych już mi nie smakują jakoś są niebywale przeciętne. Nie pije także piwa przemicznego wogóle mi nie wchodzi to samo z gatunku Sury wszystko co na alembikach i kwasowe. Za to jak kiedyś byłem na festiwalu to prubowałem piwa co się nazywało Gwiazda Północy i zaskoczony byłem że może mi smakować Porter na wędzonych słodach. No dobrze może wystarczy o piwie bo mugł bym pisać i pisać. Lubie dobrą Łychę jednak z tym przypadkiem że iwyłącznie o zgrozo profanacja tylko z Colą no ale cuż tak się przyzwyczaiłem pić. Polecam Brazilkę Limonkową. Goldenloch - no dobra z Biedry jest jednak coś w sobie ma nie jest taka zła ta Łycha:) Wódka wogule na czysto nie wchodzi mi gardło się zaciska i z kieliszków nie mogę pić także iwyłącznie zostają mi drinki niestety z resztą jakoś wódki nie lubie. Z dobrych wódeczek piłem Bociana i Ogiński. Ciekawy ale ryzykowny drineczek który może pozbawić możliwości wstania od stołu też z wami się podziele. Wódka każdego rodzaju 2 lub 3 kieliszki. 100 Gram Wódka wiśniowa Barmańska. Napój 3 cytryny pomarańczowy. Stopniowo proporcje jeśli źle podałem sami metodą prób i błędów dobierzecie. Wino cuż tu tylko nie kwachy i nie wytrawne Mogen mi przypasował i Carlo Rossi. Jest też takie Białe mimo że chyba pół wytrawne to mi smakuje tylko że schłodzone na etykiecie niebieskiej Matka Karmiąca zapomniałem nazwy ale ze znajomymi nazywami że to winko z matką Boską i każdy kmini co to jest. Cydr i pokrewne produkty smakowo piwno przypominające lubie w nie dużej ilości i zawsze lubie degustować każdy nowy smak to jak doznanie czegoś nowego nowa kombinacja. Niesamowite jest to że taki zwykły Cydr z jabłek może mieć tyle różnych smaków podobnych do siebie jednak tak się różniących. No dobrze to koniec mojego wywodu dziękuje że doczekaliście do końca wpisu jak coś mi się przypomni to mogę się podzielić jeszcze czymś ciekawym co się spożywało. Pozdrawiam serdecznie
Sygnatura: " Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
Dobry kraft nie je zły, zwłaszcza wyndzony. :P Ostatnio się zdziwiłem, że naotwierali znowu e-sklepów z tym tym. Testowałeś któryś?
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Sklepy z kraftem byłem w kilku ehh zawsze człowiek wychodził jak zbity pies bo lżej w portfelu się robiło strasznie szybko a za dobry Krafcik trzeba słono płacić. Przekleństwo wysublimowanego smaku i gustu piwnego. Ze słodami wędzonymi więcej jakoś prucz festiwalu na stadionie Legii nie prubowałem jakoś mi nie wpadło w ręce coś ciekawego co by mnie zainteresowało.
Sygnatura: " Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
Z sklepów internetowych jakoś nie no nie lubie kupywać kota w worku wole namacalnie kupić browarka kraftowego namacalnie ewentualnie dopytać się sprzedawcy czasem coś ciekawego doradzą.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
Niby wygodniej ale szkoda mi kasy wywalać za dostawe skoro mogę się przejechać w stolicy sklepy kraftowe otwarte tylko bary dotychczas były zamknięte.
Sporo jest też barów ale zapewne te dopiero będą otwarte pewno pod koniec Maja i to pewno ogródki na zewnątrz.
Okay - po testach bardzo bolesnych, wódek smakowych stwierdzam, że soplica pigwowa i orzechowa są najlepsze. Obaliłam pół literka z mlekiem, i było kulturalnie. Takie monte z procentami powiedziałabym ;)
Popieram, otwierdzam i podpisuję się. :) Pigwówka też dobra, dobra, tylko po dłuższym degustowaniu może zamulić. Mam na myśli ogólnie podpijanie jej, nie jedno posiedzenie.
This site uses cookies to enhance your experience.