EltenLink

Czy czerpiecie przyjemność z ciepła kociej obecności?

Wróć do Inne

#21 misiek

Dopominaćsię i prosić potrafi, ale nie miałknie nigdy.
-- (Zuzler):
To może być odwrotnie. Podobno koty miauczą głównie do ludzi, bo my na ten odgłos po prostu reagujemy.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-10-31 03:31

#22 majkmik1981

A u mnie kolejna nowość, Pierwszy raz, mój Wow w miniony wtorek wskoczył mi na kolana. 27 października, czyli po pięćdziesięciu ośmiu dniach odważyło się kochane zwierzę połasić się, gdy byłem na wózku. Do tej pory na łóżku oczywiście, co noc gościłem go, ale myślałem, że boi się wózka, ale jednak chyba już się przełamał.

2020-10-31 06:05

#23 misiek

U mnie też kolejna nowość, pies z kotem śpią razem i na siebie nie fukają nawet.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-10-31 22:01

#24 Mimi

Mój futrzasty Enzo to istota ciepła dosłownie i w przenośni. Koteł stary ale jary. Pozdrawia Wszystkich Czytelników Niniejszego Wątku. :D Tak, piszemy teraz razem. ;)

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2020-11-01 19:16

#25 grzegorzm

Co do miałczenia kotów to mój jeden teżnie miałczy tylko trochę takjak by piszczy. Miałczy tak prawdziwie tylko i wyłącznie gdy jest w transporterze bo trzeba do weterynarza jechać.

2020-11-02 14:22

#26 Zuzler

O, mój Czarny też tylko skrzypieć umie, chyba że weterynarz się pojawi na horyzoncie :D

Edytowano 2020-11-02 14:23

#27 Mimi

Mój wydaje dziwne dźwięki. A u weta - ciiisza. Nie, nie mogę na gostka narzekać. ;)

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2020-11-04 23:29

#28 DJGraco

Ja lubię jak kot ociera się o nogi.

Edytowano 2020-11-05 08:32

#29 Tygrysica

Moja kicia ma chwile, kiedy przychodzi, żeby ją tulić i głaskać. Wtula się wtedy w zagłębienie szyji, nastawia swoją do drapania i mruczy, ale jak cudownie. Najczęściej w takich chwilach, a zdarzają się niemal codziennie, nastawia też brzuszek do masowania i to jest niesamowite.

Miarą miłości jest miłość bez miary
2022-08-06 22:01

#30 Tygrysica

Na kark, niestety, nie chce mi wchodzić, a szkoda. Taki mruczący kołnierz masujący, mmmmmmm. Często odpowiada na moje nieudolne naśladownictwo miałczenia, czy mrałczenia, bo inaczej tego dźwięku nie umiem napisać. Czasem wystarcza jej "no?". Ona mrwrwr, ja "no?" albo raczej coś pomiędzy "no?" i "nio?". I znów ona to swoje mrwrwrwr i ja swoje no. Czasem sobie tak rozmawiamy.

2022-08-06 22:11

#31 pates

Ile już ma?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-08-07 13:50

#32 Tygrysica

Moja kicia niedługo kończy siedem miesięcy, u mnie jest już prawie trzy.

2022-08-07 16:42

#33 Julitka

Ja w sumie chciałabym mieć kota w celach terapeutycznych, ale ponieważ jestem genetycznie psiarą, to wydaje mi się, że nie nawiązałabym więzi. Tzn. więź by powstała, ale mam wrażenie, że ten kot byłby dla mnie, dla mojego odprężenia, a nie działałoby to odwrotnie. :(

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-08-07 21:16

#34 magmar Konto zarchiwizowane

Jak to zleciało!
-- (Tygrysica):
Moja kicia niedługo kończy siedem miesięcy, u mnie jest już prawie trzy.

--

2022-08-07 21:52

#35 Tygrysica

Zleciało, to prawda, a ja nie wyobrażam sobie zasypiać bez Ariadny wtulającej się we mnie albo przynajmniej mruczącej gdzieś nieopodal.

2022-08-07 23:20

#36 Agata.d

ja niestety jeszcze swojej kici nie mam, choć może się to zmieni, ale kotki bardzo lubię. Moja babcia miała taką kicię, która przychodziła do mnie na łóżko i kładła się za moją głową, albo na ramieniu i mruczała. Kocham jak kotek mruczy, kocham jego ciepełko i gładziutkie futerko.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-08-09 00:37

#37 pollyanna

Bardzo lubię miękkość kota, przytulam go jak pluszowego misia.

“We do not lack ability. We just lack courage. It all comes down to courage.”
2022-08-09 05:34

#38 pates

Lili ostatnio zaczęła mi włazić na klatkę piersiową, ale tylko w dzień. To znaczy, jak się mam ochotę zdrzemnąć w dzień, to koteł czasem wejdzie na lłóżko, zacznie się łasić, wonchać rękę, a finalnie uwali się albo obok, albo centralnie na mnie, głowa zkierowana w stronę mojej i mrrmrrrmrrrrrmrmrmr

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-08-09 11:14

#39 pollyanna

taki słodki.

“We do not lack ability. We just lack courage. It all comes down to courage.”
2022-08-10 18:35

#40 lwica

Liliana niezbyt lubi spać w jakimkolwiek kontakcie z człowiekiem, natomiast jeśli ktoś zrobi jej tylko troszke miejsca, rozwala się na poduszce, i niejednokrotnie zdarzyło się, że musiałam spać zwinięta na skrawku, bo całą resztę zajął mruczący kot. :)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2024-07-09 02:58